Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Statistica

Drept
Statistica

Capacitatea sistemului statistic de a genera date cu privire la performanta a fost testata initial pe baza unor vizite la instante, interviuri cu presedintii, e 20420h720u xpertii în statistica, grefierii si specialistii IT (vezi Anexa 1).
Poate cel mai evident neajuns al sistemului de date statistice din România este lipsa suportului informatic. Este clar ca procedura actuala de înregistrare si colectare manuala a datelor statistice în instantele si parchetele din România este în acelasi timp consumatoare de timp si predispusa la erori. O prioritate ridicata ar trebui sa fie automatizarea/informatizarea procesului si dotarea ECRIS cu un modul statistic necesar, astfel încât sa se renunte la înregistrarea manuala.

De asemenea, consider ca numarul foarte mare de categorii statistice (aproape 700) pentru clasificarea cauzelor este un obstacol. Acest fapt complica fara rost analiza statistica, creaza multe posibilitati pentru interpretari diferite si cauzele pot fi încadrate în mai mult de o categorie si implica actualizarea continua a categoriilor în urma modificarilor legislative. Recomand reducerea substantiala a numarului de categorii statistice de baza. Raportarea statistica standard ar trebui sa se bazeze pe categorii statistice simple si solide. Bineînteles ca aceasta nu exclude posibilitatea sa fie înregistrate informatii mai detaliate care sa permita analiza ad hoc a unor aspecte mai detaliate.

Pentru a asigura o înregistrare corecta, de încredere si uniforma a datelor statistice este de asemenea important ca orice inconsecvente sau dubii în ceea ce priveste modalitatea de clasificare a cauzelor sa fie eliminate activ. Instrumentele pentru a face acest lucru ar fi o serie de repere pentru înregistrarea cauzelor, auditari interne si externe ale înregistrarii de date statistice, formare profesionala/training si crearea unor retele pentru dezbaterea aspectelor legate de sistemul statistic.

Rezumatul recomandarilor privind statistica

Recomandare

Scop

Grad de prioritate

Reducerea numarului de categorii statistice de baza pentru clasificarea cauzelor

Pentru a face ca analiza datelor statistice sa fie mai putin complicata.

Pentru a evita ca o cauza sa fie încadrata în mai multe categorii.

Pentru a minimiza necesitatea de a revizui continuu categoriile.

Ridicat

Dezvoltarea ECRIS pentru a permite introducerea unor informatii mai detaliate cu privire la aspecte importante ale cauzelor (de exemplu, toate capetele de acuzare în cauzele penale ar trebui înregistrate).

Pentru a permite consultari ad hoc ale bazei de date atunci când sunt necesare informatii mai detaliate

Mediu

Dezvoltarea unui modul statistic la ECRIS care va oferi toate rapoartele standard pe care trebuie sa le transmita instantele

Pentru a face ca raportarea sa fie mai rapida, mai putin predispusa la erori si mai putin consumatoare de timp.Ridicat

Emiterea unor repere specifice care sa permita sa se distinga între diferitele tipuri si categorii de cauze atunci când se fac înregistrarile statistice

Pentru a asigura o înregistrare corecta, de încredere si uniforma a datelor statistice

Ridicat

Stabilirea unui sistem pentru auditari interne ale înregistrarilor statistice

Ridicat

Stabilirea unui sistem pentru auditari externe ale înregistrarilor statistice

Mediu

Încurajarea expertilor în statistica si a grefierilor sa contacteze CSM ori de câte ori au nelamuriri în ceea ce priveste înregistrarea statistica. Publicarea pe website-ul CSM a unui set de întrebari frecvente.

Mediu

Încurajarea crearii unor retele locale între expertii pe statistica etc. pentru a facilita schimbul de experienta

Mediu

Intensificarea/îmbunatatirea formarii profesionale a expertilor pe statistica

Ridicat

Mai multe recomandari privind sistemul statistic sunt discutate mai jos, în cadrul capitolului "indicatori de performanta".


Document Info


Accesari: 1215
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )