Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Caracteristicile cablului bifilar torsadat protejat (STP)

Informatica


Caracteristicile cablului bifilar torsadat protejat (STP). Cablul bifilar torsadat protejat (Shielded twisted-pair cable -STP) combina procedeul izolarii (protejarii) cu ce a impletirii firelor .Specific retelelor Ethernet , 616g63g cablul bifilar torsadat protejat de 100 ohm , atunci cand este bine instalat ,asigura atat protectie la interferentele electromagnetice cat si la cele radio fara ca dimensiunile cablului sa se mareasca semnificativ .Un alt tip de cablu bifilar torsadat protejat este cel folosit in retelele token-ring.La acest tip de cablu , cunoscut si ca STP de 150 ohm , nu doar intregul cablu e protejat pentru a reduce interferentele magnetice si cele de frecventa radio, dar fiecare doua fire sunt izolate intre ele pentru a preveni suprapunerea comunicatiilor (cross-talk). Desi partea izolatoare a acestui nu face parte din circuit ,ca in cazul cablului coaxial , acesta tot trebuie impamantat la ambele capete .Cablul bifilar torsadat protejat presupune un grad ridicat de izolare si protectie,toate acestea marind considerabil atat dimensiunile cablului( marime,greutate) cat si costul instalarii sale .

Cablul bifilar torsadat protejat (STP)   presupune toate avantajele si dezavantajele cablului bifilar torsadat neprotejat , asigurand insa o mai mare protectie la toate tipurile de interferente externe si de aceea este si mult mai scump.

Spre deosebire de cablul coaxial . scutul cablului STP nu face parte din circuit , de aceea acest cablu trebuie impamantat doar la un singur capat .Acest lucru nu e uor de realizat , in contextul in care hub-urile vechi nu au fost concepute pentru a suporta astfel de cabluri bifilare torsadate protejate .

Daca nu e bine impamantat ,STP poate constitui o sursa de probleme , pentru ca scutul se va comporta precum o antena , atragand semnalul electric al firelor din cablu si zgomotul exterior.


Document Info


Accesari: 2098
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )