Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
NTRAREA DATELOR TELEMETRICE ĪN SISTEM

Informatica


NTRAREA DATELOR TELEMETRICE ĪN SISTEM

Cuprins

INTRAREA DATELOR TELEMETRICE ĪN SISTEMPROTOCOL DMS; INSTALAŢIE DMS 80, DMS I,

PROTOCOL "ZCS"; INSTALAŢIE ZCS

PROTOCOL TG 800; SISTEM TG 809, LS 3200,

PROTOCOL IEC 870-5-101

PROTOCOL CVM MODBUS; INSTALAŢIE CVM

PROTOCOL S-BUS; INSTALAŢIE SIMATIC

PROTOCOL MCS; SISTEM MCS

PROTOCOL MDXL; SISTEM PC, CONCENTRATOR A 96

SISTEM DE COMANDĂ MICRODISPECING ĪN BAZĂ DE PC

SISTEM A 96

Pentru a obtine o imagine despre comportamentul sistemului Microdispecing, mai ale īn starile limita, sunt descrise mai jos, foarte succint, unele protocoale de comunicatie utilizate si caracteristici ale instalatiilor periferice si ale sistemelor prin care se realizeaza intrarea masurarilor si a semnalizarii. Īn legatura cu aceasta trebuie sa amintim ca toate modificarile īnregistrate de fiecare computer de comunicare din sistem au conferit timpul īnregistrarii, adica ora depunerii modificarii de computerul respectiv de comunicare. Aceasta ora poate fi īn fiecare sistem diferita si, īn general, nu este considerata ca fiind ora modificarii. Alte notiuni utilizate - modificare cu ora, stare cu ora si valoare cu ora - reprezinta astfel de modificari, stari si valori care au conferite o marca de timp de subsistemele care le īnregistreaza. Astfel de marci de timp prezinta apoi ora exacta a modificarii care este transmisa īntre sistemele Microdispecingului legate īntre ele, astfel īncāt este identica īn īntregul sistem. Marcile de timp pot fi acordate doar de acele subsisteme care sunt sincronizate de la timpul normal sau prin comunicatie. Īn cadrul tuturor īntrebarilor ca urmare a conectarilor, reseturilor sau defectiunilor la aceste sisteme, datele sunt si de aici transferate fara marca de timp. Īn legatura cu aceata mai trebuie amintit ca toate masurarile sunt prelucrate īn sistemul Microdispecing fara marca de timp. Starile si valorile masurarilor infirme sunt asigurate prin supravegherea functionalitatii comunicarii dintre computerul de comunicare cu celelate subsisteme. Daca nu va fi specificat altfel, datele vor fi considerate infirme concomitent cu īnregistrarea de catre sistem a unei īntreruperi de comunicatie. Ceeace este tipic īn 80 - 90 sec. de la ora reala a defectiunii de comunicatie.

12.1 Protocol DMS; instalatia DMS 80, DMS I, ...

Instalatiile clasice DMS sau microemulatoarele DMS (īn sistemul Microdispecing aceste emulatoare sunt īn acelasi timp si concentratoare īn baza sisstemelor A96) transmit modificarile fara marca de timp prin telegrame ciclice cu perioada de ordinul 1 - 10 secunde. Modificarile de scurta durata (defectini protectii, ciclu OZ,.) īn majoritatea cazurilor nu sunt īnregistrate. Īn cazul defectarii caii de comunicatie sau a defectarii instalatiei DMS vor fi infirmate datele semnalizarii si masurarile obtinute din aceste sisteme, avīnd īn vedere intervalele inserite de 30 pāna la 60 de secunde.

12.2 Protocol "ZCS"; instalatie ZCS

Instalatie MC simpla - ZCS serveste la concentrarea semnalizarii.Acesta instalatie prelucreaza modificarile de 1 dau 2 biti cu o rezolutie de timp de 10 ms. Instalatia ZCS este sincronizata prin normalul de timp DCF.

12.3 Protocol TG 800; systém TG 809, LS 3200, ...

Prin protoolul TG 800 sistemul de comanda Microdispecing comunica īn exclusivitate cu instalatiile firmei Landis & Gyr(TG 809, LS 3200, ... ). Nu se presupune o alta utilizare a protocoulului TG 800 īn sistemul Microdispecing. Prin protocolul TG 800 se pot transmite din sistemele firmei Landis & Gyr īn Microdispecing si invers semnale, masurari si ordine. Īn sistemul TG 809, ... sunt definite la punctele procesuale, respectiv la intrari, posibilitatile de introducere a informatiei de timp a modificarii, este atribuita ora modificarii cu rezolutie de 1 ms.

12.4 Protocol IEC 870-5-101

Prin protocolul IEC 870-5-101 sistemul de comanda Microdispecing comunica deocamdata cu sistemele Microscada si Monevent de la firma ABB si ARN de la firm EGŚ Praga. Prin protocol se pot transfera semnalizari si masurari. Īn sistemul Microscada se pot transmite de la Microdispecing si comenzile. Īn sistemul IEC sunt definite la punctele procesuale, respectiv la intrari, posibilitatile de introducere a informatiei de timp a modificarii, este atribuita ora modificarii cu rezolutie de 1 ms.

12.5 Protocol CVM MODBUS; instalatia CVM

Instalatia CVM serveste la concentrarea masurarilor si transferul lor la computerul de comanda Microdispecing. Valorile masurate pot fi afisate īn acelasi timp pe displeiul CVM. Protocolul de comunicatie pe linia RS 485 este CVM MODBUS. Īn sistemul Microdispecing se poate treansfera standard din CVM: P, Q, Us, 3 Uf, Is, f, eventual si cos , Ap, Aq. La īntreruperea legaturii cu una din unitatile CVM masurarile respective vor fi infirmate īn timp de cāteva secunde.

12.6 Protocol S-BUS; instalatie Simatic

Protocolul S-BUS serveste īn sistemul Microdispecing la transferul bilateral a unei cantitati reduse de masurari si semnalizari fara marca de timp. Este o transmisie ciclica cu prioada de ordinul 1 secunde. Valorile masurarilor se prelucreaza prin filtrul SW, asa numitul criteriu delta de integrare īn timp care asigura o depunere si un transfer mai rapid a modificarilor mai importante.

12.7 Protocol MCS; sistem MCS

Protocolul MCS serveste la comunicatia pe linia RS 485 (prioritar sunt utilizate conexiuni optice de redundanta) sau pentru comunicatia RS 232 cu unitatile subordonate MCS (slave). Unitatile MCS servesc la colectarea semnalelor binare si a masurarilor si la realizarea comenzii. Īn cazul īn care se va pierde legatura cu unitatea MCS sau īn cazul īn care aceasta este defecta, datele respective se vor infirma īn timp de 10 - 60 secunde īn functie de caracterul defectiunii si de numarul de van MCS īn linia RS 485. Mai nou sunt utilizate concentratoarele MCS (carduri CPL) care comunica cu computerul statiei de distributie prin protocolul de retea UDP.

. sincronizarea īn timp. Unitatile sistemului multi-procesor MCS sunt sincronizate īn timp de ora computerului superior sau al concentratorului MCS (carduri CPL) care obtin ora exacta si cardul receptorului GPS sau DCF.

. Rezolutia de timp a modificarilor īn cadrul unei unitati de semnalizare este de 2 ms.

. Semnalizare. Sunt prelucrate semnale de 1 si 2 biti, fiecarui semnal i se poate asocia un filtru de timp pentru eliminarea eventualelor impulsuri de interferenta la intrari. La computerul de comanda, dupa expirarea filtrului de timp, sunt transmise modificarile semnalelor cu ora modificarii la intrare. Diferenta de timp la modificarea īnregistrata a semnalului fata de ora de pe PC este de pāna la10 ms (pāna la 100 ms daca īn PC nu se gaseste cardul receptor DCF sau GPS).

. Masurari. Dintr-o unitate MCS, respectiv dintr-un modul de masurare MCS, se poate transmite īn computerul de comanda maxim 20 de variabile din urmatoarea multime de date: a) valori la intrare 3 ( event. pāna la 6) U - de faza sau conjugat, 3 (event. pāna la 6 ) I, b) FW valori cu calcul finalizat S, P, Q, Uf, Us, cos , Unesym., Ine-sym., f. Este aplicata asa-numitul criteriu delta de integrare īn timp care asigura un transfer rapid al modificarilor importante.

12.8 Protocol MDXL; sistem PC, concentrator A 96

Protocolul MDXL este standard si utilizat īn exclusivitate ca protocol de comunicatie īn sistemul Microdispecing. Este un protocol asincron cu un īnalt grad de asigurare a datelor. Īn procesul de comanda, pentru realizarea fiecarui ordin, sunt necesare pasajele a doua mesaje de ordin cu continut diferit. Sunt utilizate vitezele de comunicatie standard de la 150 la 19 200 bps. Protocolul MDXL este utilizat de asemeni la transmisia comunicatiei prin reteaua LAN prin folosirea transmisiei propriilor cadre de date prin protocolul UDP.

Sistemul de comanda Microdispecing īn baza de PC

. Comunicatia: Īn sistemele de comanda Microdispecing bazate pe PC protocolul MDXL este folosit pentru transmisia de date (masurari, semnalizari, comanda,.). Protocolul MDXL este utilizat pentru conectarea sistemelor Microdispecing īn statiile de distributie, īn nodurile de comunicatie si īn centrele de dispecerat. Īn principiu este vorba de conectarea calculatoarelor de comanda - de comunicatie - PC. Īn centrele de dispecerat, eventual la unele statii de distributie, computerul de comunicatie este conectat īn LAN.

. Sincronizarea īn timp: Pentru sincronizarea īn timp sunt utilizate carduri instalate īn PC si sincronizate din receptorii normalelor de timp GPS si DCF. Alta posibilitate este sincronizarea orei computerului printr-o comunicatie directa sau mediata cu instalatia care are instalate carduri similare. Īn scopul sincronitarii orei sunt utlizate sistemele vecine Microdispecing sau instalatia A 96, eventual instalatia ZCS.

. Rezolutia de timp: Sistemul opereaza cu semnele de timp cu o precizie de 1 ms.

. Masurari: Pentru colectarea masurarilor se pot instala īn computerul de comanda din statia de distributie carduri de masurare. Nu se utilizeaza intrarea directa a semnalizarii īn computerul de comanda - PC. Valorile intrarilor directe ale masurarilor si valorile masurarilor care intra īn PC din concentratorul de telegrame DMS (instalatia A 96) sunt prelucrate prin filtrul SW al asa- numitului criteriu delta de integrare īn timp care asigura depunerea si transmisia mai rapida a modificarilor de mai mare importanta.

Sistemul A 96

Sistemul A 96 este destinat colectarii semnalizarilor, a masurarilor si pentru realizarea comenzii.

. Comunicatia dintre A 96 si computerul de comanda al Microdispecing-ului este protocolul modificat MDXL

. Sincronizarea īn timp īn sistemul A 96. Sistemul A 96 este sincronizat īn timp ori din computerul de comanda Microdispecing sau direct prin cardul din A 96 cu receptorul normalului de timp DCF.

. Rezolutia de timp: Sistemul opereaza cu semnale de timp cu o precizie de 10 ms cu specificatia ca, pentru o īnregistrare sigura, modificarea la intrare trebuie sa dureze cel putin 30 ms. Īn cazul sincronizarii directe a timpului īn A 96 prin receptorul DCF diferenta orei de īnregistrare a modificarii semnalului fata de ora normala pāna īn 25 ms. Īn cazul sincronizarii orei īn A 96 cu ora PC-ului de comanda, diferenta de timp īntre ora īnregistrarii modificarii semnalului si ora de pe PC pīna la 30 ms (pāna la 100 ms daca īn PC nu se gaseste cardul receptorului DCF).

. Semanlizarea īn sistemul A 96. Sunt prelucrate semnale de 1 si 2 biti cu ora modificarii. Pentru fiecare semnal se poate inseri un filtru de timp pentru filtarea eventualelor interferente la intrari. La computerul de comanda, dupa expirarea filtrului de timp, sunt transmise modificarile semnalelor cu ora modificarii la intrare.

. Masurari īn sistemul A 96. Intrarile analoage A 96 sunt citite ciclic si prelucrate la intervale de 1 s. dupa depasirea valorii asa- numitului criteriu delta de integrare īn timp, valorile masurarii sunt transferate la computerul de comanda care asigura depunerea si transmisia mai rapida a modificarilor de mai mare importanta.


Document Info


Accesari: 2208
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )