Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
xpert advices

Informatica


Am promis de ceva timp ca voi ajuta unii manageri din aceasta liga cu niste sfaturi legate de X11 pentru imbunatatirea rankingului, iata ca ziua aceea a venit. Nu stiu daca vor fi cu adevarat folositoare aceste sfaturi, dar eu vreau sa va ajut. Oricum daca le veti urma, eu sunt destul de sigur ca va vor si ajuta. Voi folosi probabil multe denumiri in engleza, pentru ca folosesc siteul in limba engleza si nu prea is obisnuit cu siteul in limba romana.


1) Regula importanta, cea mai importanta
Bun, in primul rand regula de aur in X11, este probabil aceea ca NU trebuie jucat niciodata ofensiv sau foarte ofensiv in deplasare. Daca jucati asa, puteti sa va schimbati de pe acuma metodele. Primul lucru care trebuie sa il faceti e sa schimbat 16416v2123q i acest stil, cele mai bune solutii pentru un joc in deplasare sunt: defensiv(defensive), precaut(cautious) si cateodata normal.

2) Tactici foarte bune:
Cele mai bune tactici sunt tacticile cu 5 mijlocasi, respectiv 4-5-1 si 3-5-2. Nu e o regula scrisa, dar e o regula pe care v-o spun eu si e foarte importanta. Nu inseamna deloc ca 4-4-2 sau celelalte tactice nu is bune, dar aceste 2 sunt pur si simplu programate pentru a aduce cele mai multe puncte in clasamentul managerilor. Secretul in X11 e mijlocul, daca ai mijloc tare in general ai si echipa tare, exceptand unele meciuri in care adversarul stie sa te contracareze cu mingi lungi, dar de multe ori am observat ca aceasta tactica nu prea functioneaza in deplasare. Mingi lungi in deplasare impotriva unui mijloc tare? Destul de rar, doar daca faci o tactica chiar perfecta.


3) Nimic nou
Urmatoarele lucruri sper si cred ca le cam stiti:

Daca adversarul foloseste Wing plays, noi trebuie sa folosim Tighten the Wings.
Daca adversarul foloseste Through plays, noi trebui sa folosim Tighten The Centre.
Daca adversarul foloseste Long Range Shots, noi trebui sa folosim Tighten The Centre + Pressure.

Iesit din comun aici ar fi, daca adversarul ataca Varied (Mixt), de cele mai multe ori e bine sa strangi pe centru, deoarece daca strangi pe centru, anihilezi 2 din 3 tactici. Dar aici is multe puncte de vedere, daca adversarul are atacanti buni la cap, poate e bine sa strangi pe aripi. Daca adversarul are multi jucatori rapizi, e clar bine sa strangi pe centru. Si multe alte puncte de vedere, astea trebuie sa le descoperiti singuri. Oricum calitatile speciale joaca un rol destul de important.

Sugestie foarte importanta! Jucati cat mai rar Varied (Mixt) ! Eu de exemplu nu joc niciodata Varied (Mixt)!

4)Mod de antrenare a jucatorilor

Nu stiu cum va antrenati jucatorii, dar foarte multe depind de tendinta formei, in general un jucator ce are tendinta formei cu sageata verde in sus, nu trebuie antrenat.
De exemplu: a)Jucator forma 14 in scadere, trebuie antrenat doarece is mari sanse(peste 80%) ca dupa urmatorul meci sa ii scada forma si mai tare.
b)Jucator forma 11 in urcare, nu trebuie antrenat, deoarece is mari sanse ca dupa urmatorul meci sa ii creasca in continuare forma.

Oricum aceste lucruri depind foarte mult de banii ce ii aveti la dispozitie. Nu oricine isi poate permite sa antreneze un jucator cu forma 14 in scadere.

5)Varsta medie

Are un rol extrem de important, cu totii stiti ca varsta medie trebuie sa fie de 26 pentru a obtine maximul din potentialul unei echipe. Daca vreti rezultate, o varsta medie de 26 ar fi importanta. Oricum in aceasta liga nu este cazul momentan, deoarece prima oara trebuie sa ne crestem cativa juniori pentru a avea o echipa. Ma rog, doar ca sa stiti si sa nu fiti suparati ca nu ati reusit sa invingeti cu o tactica foarte buna si cu media varstei 22 o alta echipa care avea varsta medie de 26.

6)Formatii, stil de joc

Stim ca unele formatii sunt mai ofensive decat altele si ca unele is mai defensive.
In general ii cam asa, doar parere personala!
3-4-3 - Foarte Ofensiv
4-2-4 - Foarte Ofensiv
3-5-2 - Ofensiv
4-3-3 - Ofensiv
4-4-2 - Normal
4-5-1 - Normal
5-2-3 - Prudent
5-3-2 - Defensiv
5-4-1 - Foarte Defensiv

Acasa, tactici foarte bune ar fi:

3-4-3 - Normal
3-5-2 - Toate stilurile de atac, dar in general Offensive sau Normal, unii prefera sa joace chiar Defensiv si nu neg, aduce rezultate!
4-4-2 - Normal/Ofensiv
4-5-1 - Normal/Ofensive, poate si Very Offensive in unele cazuri.
4-3-3 - Normal/Ofensiv, mingi lungi de preferat
5-4-1 - Foarte Ofensiv/Ofensiv

Deplasare, tactici bune:

3-4-3 - Foarte Defensiv/Defensiv
4-3-3 - Defensiv, mingi lungi de preferat, dar cum am zis si mai sus nu prea functioneaza...
3-5-2 - Defensiv/Prudent
4-5-1 - Defensiv/Prudent
4-4-2 - Defensiv/Prudent
5-3-2 - Normal, mingi lungi de preferat, la fel de multe ori nu functioneaza impotriva unui mijloc tare.
5-4-1 - Normal

5-2-3, si 4-2-4 is tactici ce nu ar trebui folosite. Cum am zis secretul ii mijlocul, iar aceste formatii NU au mijloc practic. Deci v-as sfatui sa nu le folositi niciodata.


7) Arbitrii

Probabil multi v-ati intrebat cum se joaca la un anumit arbitru, si de multe ori nu stiati. Trebuie sa mentionez ca is foarte multe variante, dar pentru mine aceste variante au dat roade de foarte multe ori. Uite varianta mea, nu stiu daca is toti arbitrii(poate chiar am mai adaugat cate unul), sper sa fie aproximativ toti:

Voi folosi, Skill(Pricepere) si Harshness(Strictete) din engleza.
Avem:

S1 H2 - Trisare DA, Offside NU
S1 H8 - Trisare DA, Offside NU, probabil e cel mai bun arbitru pentru trisare
S2 H8 - Trisare Da, Offside NU
S2 H9 - Trisare DA, Offside NU
S3 H3 - Trisare DA, Offside NU
S4 H2 - Trisare DA, Offside NU
S4 H4 - Trisare DA, Offside NU
S5 H3 - Trisare DA, Offside NU
S5 H5 - Trisare DA, Offside DA - multi considera NU la ambele, e vorba doar de riscuri, daca joci cu ambele risti cate ceva dar poate si castigi.
S5 H6 - Trisare DA, Offside DA - multi considera NU la ambele, la fel riscuri
S5 H9 - Trisare DA, Offside DA - multi considera NU la ambele, riscuri
S6 H4 - Trisare DA, Offside DA - multi considera NU la ambele, riscuri
S6 H6 - Trisare NU, Offside DA
S6 H9 - Trisare NU, Offside DA - multi considera ca ar merge si trisare daca ai cheateri in echipa.
S7 H2 - Trisare NU, Offside DA - eu joc personal acasa cu offside si in deplasare fara.
S8 H2 - Trisare NU, Offside DA - la fel ca la S7 H2
S8 H6 - Trisare NU, Offside DA
S9 H2 - Trisare NU, Offside DA
S9 H5 - Trisare NU, Offside DA
S9 H9 - Trisare NU, Offside DA

Arbitrii de Careful: S1 H8, S2 H8, S2 H9, in general cei care au S mic si H mare
Arbitrii de Bruise: Nu va sfatuiesc sa jucati decat daca adversarii nu au executant de lovituri libere bun, S2 H1, S4 H2, S3 H3, ambele si S si H sa fie mici.
Arbitrii de Normal - Restul.


8) Pressing sau nu? Mingi lungi?

Multi se intreaba daca ii bine sa joace pressing sau nu. Va spun eu! De cele mai multe ori e excelent. In primul rand pentru ca anuleaza o tactica ofensiva, suturile de la distanta. In al doilea rand intareste mijlocul si ajuta la posesie.
Cat despre mingi lungi, nu is foarte expert in acest domeniu, dar majoritatea dintre voi stiti ca mingile lungi is bune sa le folosesti cand joci cu multi atacanti si putini mijlocasi, gen 4-3-3, 5-2-3, 5-3-2, 4-2-4.
Cum am mai zis... nu va sfatuiesc sa jucati cu mingi lungi in deplasare, un mijloc tare va rupe! Acasa pot fi o arma foarte periculoasa.
Alt lucru interesant spus de alti manageri experimentati in legatura cu acest subiect este atunci cand adversarul joaca Wing Plays de multe ori ii bine sa nu joci pressing. Nu stiu ce sa zic, eu de multe ori am folosit pressing impotriva la Wing Plays si nu m-o deranjat. Nu stiu exact despre acest subiect foarte multe.


9) Marcaj om la om

In general cel mai bine ii sa marcati coordonatorul de joc, logic. Dar fiind intr-o liga puternica, nu prea o sa nimeriti coordonatorul advers, asa ca solutia excelenta ii sa marchezi cel mai bun jucator. Puteti marca cel mai bun mijlocas. Sau puteti marca un atacant de exemplu, daca adversarul joaca 4-5-1 sau 5-4-1 si reusiti sa le marcati atacantul, e o tactica excelenta.
Puteti marca portarul, daca arbitrul este putin skillat si cu H mare ( gen S1 H8) va da multe lovituri libere si cornere iar din aceste faze fixe, marcand portarul pot iesi multe goluri. E o tactica buna.


10) Win bonus

E la latitudinea fiecaruia sa dea cat win bonus doreste, dar fiind intr-o liga la inceput si majoritatea vrem sa ne crestem jucatori, v-as sfatui sa dati prime cat mai mici. Oricum fiecare da cat vrea, este managementul propriu. Dar e cel mai bine sa faceti niste calcule in privinta acestui lucru. Degeaba ai rezultate acuma, avand win bonusuri mari daca nu poti economisi niste bani. Prima acasa: 50.000. Deplasare: 100.000. Solutia ideala pentru aceste prime sezoane.
Am zis prime cat mai mici! Deci o prima cat de mica ar fi ea, conteaza de multe ori. Eu joc chiar si in amicale cu prima de 50.000.


11) Pe cine sa aleg coordonator?

Cel mai important lucru e sa alegeti un coordonator care sa sa nu fie ghicit de adversar. Daca aveti un mijlocas de skill 8-9 in echipa sa zicem iar ceilalti mijlocasi is de skill 5-6, sa nu il alegeti playmaker pe jucatorul de skill 8-9 deoarece is MARI sanse ca jucand impotriva unui manager bun, ca acesta sa fie marcat. Daca nu jucati impotriva unui manager bun, sau nu jucati impotriva unui manager care marcheaza jucatorii, atunci e indicat sa puneti playmaker pe cel mai bun mijlocas al vostru. Marcarea playmakerului este probabil una din cele mai importante tactici din X11. Intr-un joc intre doi manageri buni, sansele ca acestia sa isi nimereasca playmakerii sunt FOARTE MICI.


12) Cea mai buna solutie pentru o tactica

Atacati cat mai putin Varied (Mixt). Atacati pe aripi, pe centru, cu suturi de la distanta/ Asumati-va riscuri, strangeti pe centru, pe aripi. Incercati sa va anticipati adversarul, aceasta este latura frumoasa a X11. De acum inainte nu mai vreau sa vad tactici la fel in fiecare meci. Cel mai mult ma streseaza managerul care joaca Varied - Normal mereu. NU asa se joaca X11, intelegeti!


Cam atat, nu mai stiu ce sa mai zic. Probabil mai sunt multe chestii micute, care formeaza acest joc aparent usor dar destul de greu de inteles. Sper ca managerii care stiu aceste lucruri sa nu fie ofensati de ceea ce am scris eu aici. Vreau doar sa ajut comunitatea romaneasca. Cei care cu adevarat vor sa invete sper ca vor profita de aceste lucruri.
Romanian Elite e cea mai tare liga din joc! Suntem cu o adevarat liga de elita.

Daca aveti alte intrebari, puteti sa le scrieti aici, o sa incerc sa raspund la intrebarile voastre. Dupa cum ati vazut is foarte deschis si imi place sa va ajut, sper sa apreciati lucrul acesta, nu multi ar face acest lucru.
Multumesc
Document Info


Accesari: 2356
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )