Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Optimizarea sistemului de fisiere NTFS

Informatica


Optimizarea sistemului de fisiere NTFS

NTFS este un sistem de fisiere mult mai bun decât FAT32, dar caracteristicile sale sunt consumatoare de resurse si afectează performanta generala a sistemului.Asa că ar fi bine să tineti cont de următoarele informatii:

1. În mod implicit sistemul NTFS va actualiza automat câmpurile referitoare la data ultimei accesări de fiecare dată când un director e 18318y2413s ste citit. Atunci când dispuneti de multe fisiere grupate în volume mari, ar fi bine să dezactivati această optiune. Apăsati butonul START, Run. Tastati regedit. Accesati înregistrarea HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem si setati valoarea 'DisableNTFSLastAccessUpdate' pe 1.

2. Sistemul NTFS foloseste mai multe tabele pentru stocarea informatiilor despre sistemul de fisiere al driverelor existente. Uneori acestea (MFT) cresc în dimensiune si devin fragmentate, fapt care îngreunează procesul de accesare a informatiilor. Această situatie se poate remedia prin alocarea unui spatiu mai mic. În aceesi înregistrare, amintită mai sus, mai creati un câmp DWORD denumit 'NtfsMftZoneReservation' cu valoarea 2.

Ca sa nu te coste prea mult Internetul

Daca nu ai o conexiune permanenta la Internet, fiecare minut online costa. Faptul devine suparator atunci când uiti sa deconectezi modemul.

Pentru a evita cheltuielile în plus, deconectarea se poate face si automat. Sub Windows XP intra în Control Panel si alege mai întâi optiunea Network and Internet Connections si apoi Setup or Change your Internet Connection. În sectiunea Dial-up and Virtual Private Network Settings da un click pe butonul Settings si la Dial-up Settings pe Advanced. Activeaza optiunea Disconect if idle for ... minutes. Scrie dupa câte minute vrei sa se opreasca automat conexiunea la Internet. Bifeaza si optiunea Disconect when connection may no longer be needed.

Meniu de Start mai rapid

Atunci când folosesti meniul Start din Windows, exista o anumita întârziere cu care sunt afisate diferitele nivele din ierarhia meniurilor, la selectarea acestora. Pentru o viteza mai mare de reactie, se poate schimba foarte usor valoarea delay-ului la o valoare mai mica decât cea implicita sau chiar la zero, pentru o reactie instantanee.

Pentru aceasta, selecteaza Start - Run - Regedit. Navigheaza la HKEY_CURRENT_USER\\Control Panel\\Desktop.

Selecteaza MenuShowDelay de pe lista din dreapta, fa un clic dreapta pe acesta si modifica valoarea din câmpul afisat la zero (sau la o valoare mai mica decât cea setata în mod curent).

Boot-eaza din nou computerul si meniul Start ar trebui sa reactioneze mult mai rapid

Dezactivarea raportarii erorilor în Windows XP

Uneori, când ti-e lumea mai draga, se întâmpla sa-ti "crape" un program. Pentru a te enerva parca si mai tare, Windows XP afiseaza si un mesaj de eroare (în caz ca n-ai observat eroarea deja) care poate fi enervant, de la un moment dat. Acest mesaj de eroare poate fi "omorât" foarte simplu:

Intra în Control Panel si alege Performance and Maintenance - System. Aici, selecteaza tab-ul Advanced. Apasa butonul "Error Reporting", din partea de jos a dialog box-ului. Aici, ai la dispozitie mai multe variante: "Disable error reporting" sau "Enable error reporting". Daca alegi prima varianta, nu vei mai primi notificarile de eroare, dar poti alege "Notify me when serious errors occur" pentru a fi notificat în continuare la erorile grave. Bifeaza optiunea dorita si confirma cu OK.


Document Info


Accesari: 2016
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )