Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Prezentare generala Windows XP Professional

Informatica


Prezentare generala Windows XP Professional

Aflati de ce este recomandat, cerintele de sistem si elementele antipiraterie

Windows XP Professional asigura o administrare avansata, implementare si instrumente pentru suport tehnic care fac sarcina administratorilor de sistem mai usoara. Windows XP Professional se va integra fara probleme în mediile existente ale Windows 2000 Active DirectoryT, în timp ce va oferi sute de politici noi de sistem.

Avantaje cheie

Implementare si integrare mai usoara
Windows XP Professional asigura o administrare avansata, implementare si instrumente pentru suport tehnic care fac sarcina administratorilor de sistem mai usoara. Windows XP Professional se va integra fara probleme în mediile existente ale Windows 2000 Active DirectoryT, în timp ce va oferi sute de politici noi de sistem.Microsoft Windows XP Professional Step-by-Step Interactive
Inclus alaturi de fiecare produs original Windows 2000 Professional, acest Microsoft Press CD-ROM contine simulari si chestionare de auto-evaluare, oferindu-va un mod simplu si eficient de a adauga valoare de training companiei dvs.

De ce este recomandat?

Mobilitate
Facilitatile inovative în mobilitate cum ar fi Remote Desktop, va permit sa lucrati la distanta si sa accesati calculatorul de la birou, oriunde va aflati, folosind practic orice conexiune la retea.

Securitate la nivel de business
Caracteristicile de securitate de prim nivel vizeaza apararea fisierelor importante, informatiilor, activitatilor pe Internet si confidentialitatea, cum ar fi Internet Connection Firewall.

Fiabilitate sporita
Va puteti baza pe nucleul stabil creat pe tehnologia Windows 2000.

Comunicati cu clientii si partenerii
Windows Messenger si conferintele online va permit sa comunicati si sa colaborati direct cu clientii dvs, folosind programul de comunicare interactiva cu text, audio sau video.

Pivotul retelei unei companii de dimensiuni mici
Companiile mici pot partaja acum mai usor resurse valoroase si dispozitive, cum ar fi documente, faxuri, imprimante si chiar conexiuni Internet. si schimbarea rapida a utilizatorilor face simpla partajarea unui calculator.

Cerinte de sistem*

Calculator: Se recomanda procesor la 300MHz sau mai rapid; 233 MHz minim cerut;* procesor din familia Intel Pentium/Celeron, familia AMD K6/Athlon/Duron, sau procesor compatibil.

Memorie: Se recomanda 128MB de RAM sau mai mult (64MB minim necesari; poate limita performanta sau anumite caracteristici).

Hard Disk: 1.5 GB spatiu liber pe hard disk. Daca se instaleaza în retea, este necesar spatiu liber aditional pe hard disk.

Unitate CD-ROM sau DVD-ROM

Monitor: Super VGA (800 x 600) sau monitor sau adaptor video cu rezolutie mai mare.

Optiuni:

.

Modem sau fax modem de 28.800 bauzi si un furinizor de servicii necesar pentru accesul la Internet (furnizorul de servicii Internet poate solicita taxe suplimentare).

.

Pentru sunet este necesara o placa de sunet si boxe (boxele USB necesita un calculator cu suport pentru USB) sau casti.

.

Remote Assistance necesita ca ambele parti sa foloseasca Windows XP si sa fie conectate într-o retea.

.

Remote Desktop necesita un calculator cu Windows 95 sau versiune ulterioara si cele doua masini terbuie sa fie conectate într-o retea.

.

Pentru redari video DVD sunt necesare o unitate DVD si un card de decodor DVD sau program de decodare DVD si 8 MB de RAM video.

.

Caracteristica de captura vi 151n1316b deo a Windows Movie Maker necesita un dispozitiv digital sau analog de captura video si un procesor la 400MHz sau mai mare pentru capturile facute cu o camera video digitala.

.

Windows XP Professional va fi disponibil în versiuni pe 32-biti si 64-biti.

.

Exista posibilitati de upgrade de la Microsoft Windows 98SE, Windows Me, Windows NT Workstation, sau Windows 2000 Professional, precum si de la Windows XP Home Edition.

* Cerintele exacte pot varia în functie de configuratia sistemului dvs si de aplicatiile si caracteristicile pe care doriti sa le instalati. Daca se instaleaza în retea, este necesar spatiu liber aditional pe hard disk.

Elemente anti-piraterie

.

Certificatul de autenticitate tip eticheta.

.

Numele specific al produsului tiparit pe eticheta.

.

Firul holografic de cupru întretesut care dezvaluie alternativ cuvintele "Microsoft" si "Genuine".

.

Logo-ul Microsoft îsi schimba culoarea din auriu în argintiu la schimbarea unghiului în care cade lumina.

.

Holograma pe toata suprafata CD-ului.

Caracteristici Windows® XP Professional

Caracteristicile combinate ale Microsoft®Windows® XP Professional îl pozitioneaza ca principalul sistem de operare pentru companii de toate marimile. Windows XP Professional integreaza punctele forte ale versiunii Windows 2000-securitatea crescuta, usurinta în administrare si fiabilitatea, cu cele mai bune caracteristici de business ale Windows 98 si Windows Me-Plug and Play, interfata cu utilizatorul usor de folosit si serviciile inovative de suport, toate pentru a crea cea mai buna versiune de Windows de pâna acum. Când o firma implementeaza Windows XP Professional pe un singur calculator sau printr-o retea internationala, Windows XP Professional mareste puterea de calcul în timp ce costul de total de detinere scade.

Fiabilitate

Functionare neîntrerupta

.

Proiectat pe nucleul Windows
Windows XP Professional este proiectat pe codul de baza al Windows NT® si Windows 2000, cu caractersiticile arhitecturii de calcul pe 32-biti, având de asemenea modelul de memorie complet protejat. Aceste caracteristici asigura un fundament care fac din Windows XP Professional cea mai fiabila versiune de Windows de pâna acum.

Beneficiu - Windows XP Professional asigura cea mai fiabila experienta de calcul pentru toti utilizatorii de business.

.

System Restore
Caracteristica System Restore din Windows XP Professional permite utilizatorilor si administratorilor IT sa refaca setarile calculatorului în caz de incident, la starea anterioara fara pierderi de date din fisierele personale. System Restore monitorizeaza activ schimbarile fisierelor sistem pentru a înregistra sau stoca versiunile anterioare înainte de aparitia schimbarilor. Cu System Restore utilizatorii nu trebuie sa faca imagini ale sistemului deoarece el creaza automat puncte de restaurare usor de identificat, care permit utilizatorului sa restabileasca sistemul la un moment anterior.

Beneficiu - Daca utilizatorii se confrunta cu caderea sistemului sau cu o alta problema importanta, ei pot folosi System Restore din Safe Mode sau Normal Mode pentru a se reîntoarce la starea anterioara a sistemului, restabilind functionalitatea optima a sistemului. System Restore nu va inversa datele utilizatorului sau fisierele document, astfel ca prin restabilirea sistemului utilizatorii nu vor pierde date, mesaje din posta electronica sau chiar informatiile din History si Favorites.

.

Device Driver Roll Back
Când sunt instalate drivere pentru anumite categorii noi de dispozitive, Windows XP Professional va mentine automat o copie a driver-ului anterior instalat care poate fi reinstalata în cazul în care apar probleme.

Beneficiu - În cazul în care, un driver nou instalat cauzeaza proasta functionare a Windows XP Professional, un tehnician IT poate astfel sa reinstaleze driver-ul anterior rapid si usor.

.

Device Driver Verifier Îmbunatatit
Realizat pe verificatorul de drivere din Windows 2000, versiunea din Windows XP Professional va avea teste mult mai solicitante pentru driver-ele de dispozitive.

Beneficiu - Driver-ele de dispozitive care trec aceste teste vor fi cele mai robuste drivere disponibile, care vor asigura stabilitatea maxima a sistemului.

.

Scenarii de repornire a sistemului reduse semnificativ
Elimina majoritatea scenariilor care fortau utilizatorii sa reporneasca sistemul în Windows NT si Windows 9x. De asemenea multe instalari de software nu vor mai necesita reporniri ale sistemului.

Beneficiu - Utilizatorii vor experimenta nivele mai înalte ale sitemului în functiune.

.

Protectia codului îmbunatatita
În Windows XP Professional, structurile de date critice din kernel sunt disponibile doar pentru citire astfel încât driver-ele si aplicatiile nu le pot corupe. În plus, codul tuturor driver-elor de dispozitive sunt disponibile doar pentru citire si protejate la nivel de pagina.

Beneficiu - Aplicatiile razlete nu pot afecta zonele centrale ale sistemului de operare.

.

Memorie scalabila si suportul pentru procesor
Suporta pâna la 4 gigabytes (GB) de RAM si pâna la doua multiprocesoare simetrice.

Beneficiu - Utilizatorii care au nevoie de cel mai mare nivel de performanta vor putea folosi ultimul tip de hardware cu Windows XP Professional.

Optimizare în cazul esecului unei aplicatii

.

Suport DLL în paralel
Windows XP Professional asigura un mecanism prin care se instaleaza mai multe versiuni ale componentelor individuale din Windows, acestea rulând în paralel.

Beneficiu - Aceasta se adreseaza problemei "DLL hell", permitând unei aplicatii scrise si testate cu o versiune a unei componente sistem sa continue sa foloseasca acea versiune chiar daca o noua aplicatie este instalata cu o noua veriune a aceleiasi componente.

.

Windows File Protection
Windows XP Professional protejeaza fisierele sistem din nucleu de a fi suprascrise la instalarea unei aplicatii. Daca se întâmpla ca un fisier sa fie suprascris, Windows File Protection va înlocui acel fisier cu versiunea corecta a acestuia.

Beneficiu - Prin protejarea fisierelor sistem Windows XP Professional atenueaza multe din caderile de sistem comune în versiunile anterioare de Windows.

.

Windows Installer
Servicii ale sistemului care ajuta utilizatorii sa instaleze, sa configureze, sa urmareasca, sa upgrade-ze si sa dezinstaleze programe software în mod corect.

Beneficiu - Windows Installer ajuta la minimizarea timpilor morti ai utilizatorului, crescând în acelasi timp stabilitatea sistemului.

.

Protectie crescuta împotriva virusilor
Pentru a oferi o protectie mai mare împotriva atacurilor virusilor care se raspândesc prin e-mail, Windows XP Professional nu va permite în mod implicit executia attachment-urilor din e-mail. În plus, Windows XP Professional permite unui administrator de sistem sa administreze de la distanta (printr-un grup de potilici) si sa decida daca anumite tipuri de fisiere sau aplicatii au dreptul de a fi executate pe calculatoarele din firma.

Beneficiu - Administratorii IT vor putea avea control la un nivel mult mai mare în ceea ce priveste modalitatea în care vor proteja mediul de atacurile virusilor de e-mail.

Cel mai sigur Windows

.

Internet Connection Firewall
Windows XP Professional ofera un client de firewall care poate proteja afacerile de marime mica de atacurile obisnuite din Internet.

Beneficiu - Proprietarii afacerilor de marime mica se vor putea conecta la Internet, în siguranta, cu calculatoarele pe care ruleaza Windows XP Professional.

.

Encrypting File System (EFS) cu suport Multi-user
Cripteaza fiecare fisier cu o cheie generata aleator. Procesele de criptare si decriptare sunt transparente utilizatorului. Cu Windows XP Professional, EFS are acum abilitatea de a suporta mai multi utilizatori sa acceseze un document criptat.

Beneficiu - Encrypted File System ofera cel mai înalt nivel de protectie împotriva hacker-ilor si a furtului de date.

.

IP Security (IPSec)
Ajuta la protejarea datelor transmise într-o retea. IPSec este o parte importanta a asigurarii securitatii pentru retelele virtuale private (VPN), care permit organizatiilor sa transmita în siguranta date prin Internet.

Beneficiu - Administratorii IT vor putea realiza rapid si usor retele virtuale private securizate.

.

Suport Kerberos
Asigura standard industrial si autentificare de mare putere cu conectare singulara si rapida la resursele întreprinderii bazate pe Windows 2000. Kerberos este un standard Internet, eficace mai ales în retelele construite din sisteme de operare diferite, cum ar fi UNIX.

Beneficiu - Windows XP Professional ofera conectare singulara a utilizatorului la resurse si la aplicatiile suportate atât pe server-ele Windows 2000 si'Whistler', cât si pe platformele UNIX.

.

Suport Smart Card
Windows XP Professional integreaza caracteristicile'smart card' în sistemul de operare, inclusiv suportul pentru conectarea Smart Card la sesiunile de terminal server gazduite de terminal server-ele bazate pe Whistler Server.

Beneficiu - Smart card-urile sporesc solutiile bazate numai pe software, cum ar fi, autentificarea clientului, conectarea interactiva, semnarea codului si e-mail securizat.

Administrare simplificata si implementare

Implementare desktop simplificata

.

Compatibilitate crescuta între aplicatii
Am asigurat corectii la sute de aplicatii care nu rulau pe Windows 2000 pentru a functiona pe Windows XP Professional. Pe masura ce corectiile aplicatiilor sunt facute publice le vom face disponibile prin serviciul nostru Windows Update. În plus fata de corectiile aplicatiilor, Windows XP Professional are un mecanism care permite utilizatorilor sau administratorului IT sa specifice daca o aplicatie trebuie sa ruleze în modul compatibil cu Windows NT 4.0 sau în cel compatibil cu Windows 95/98/Me. In acest fel, bibliotecile DLL ale sistemului Windows XP Professional asigura raspunsuri corespunzatoare aplicatiilor care ruleaza, permitându-le executia în mod corespunzator fara pierderi de performanta.

Beneficiu - Utilizatorii vor avea o mare experienta rulând aplicatiile sub Windows XP Professional, si, pe masura ce mai multe corectii ale aplicatiilor vor apare, ele vor deveni automat disponibile. Modurile de compatibilitate între aplicatii vor permite miilor de aplicatii sa ruleze fara sa aiba corectii pe Windows XP Professional.

.

Instrumentul User State Migration
Windows XP Professional asigura instrumentul User State Migration pentru a permite administratorilor IT sa migreze datele utilizatorilor si setarile aplicatiilor de pe vechile lor calculatoare pe noul desktop Windows XP Professional. Aceste setari pot include Favorites din Internet Explorer sau dictionare personalizate din Office, în timp ce datele transferate pot fi fisiere de orice tip, specificat de administratorul IT.

Beneficiu - Administratorii IT pot reduce numarul de incidente de'help desk' dupa migrare si utilizatorii vor avea mai putini timpi morti deoarece ei îsi mentin mediul de operare familiar.

.

Update-uri automate
În timp ce utilizatorul este conectat la Internet, Windows XP Professional va face automat download în background la update-urile critice de sistem. Aceste download-uri sunt proiectate sa minimizeze impactul la sensibilitatea retelei si se reiau automat daca sistemul este deconectat înainte ca update-ul sa fie complet download-at. Odata ce update-ul a fost download-at pe calculator, utilizatorul poate alege instalarea lui.

Beneficiu - Utilizatorii de Windows XP Professional vor primi automat update-urile importante fara sa afecteze posibilitatile lor de a folosi conectarile la retea.

.

Îmbunatatirile la Windows Update
Pe masura ce apar noi drivere de dispozitive, corectii pentru compatibilitatea aplicatiilor si patch-uri de securitate pentru Windows XP Professional, ele vor fi disponibile pentru utilizatori prin serviciul Windows Update (inclusiv update-urile automate). În mediile companiilor mari, administratorii IT pot restrictiona accesul individual al utilizatorilor la Windows Update. Un catalog Windows Update este oferit departamentelor IT pentru a fi download-ate update-uri individuale si a fi instalate apoi în concordanta cu necesitatile utilizatorilor lor.

Beneficiu - Update-urile sistemului de operare vor fi în permanenta disponibile pentru a asigura cea mai fiabila si completa experienta de calcul.

.

Suport pentru cele mai noi standarde hardware
Windows XP Professional ofera suport pentru cele mai noi standare hardware. El suporta UDF 2.01, cel mai nou standard pentru citirea discurilor DVD. Suporta de asemenea formatarea driver-erelor DVD-RAM cu FAT32. În plus, suportul pentru DirectX® 8 API este inclus în Windows XP. Windows XP Professional suporta de asemenea IrDA, USB si IEEE 1394.

Beneficiu - Cu Windows XP Professional veti putea profita de cel mai nou hardware, el fiind optimizat si pentru cele mai recente aplicatii.

.

Setup cu update dinamic
Rutina de instalare a Windows XP Professional are grija ca versiunea sistemului de operare instalat sa fie cea mai recenta disponibila. În timpul procesului de instalare, înainte de instalarea efectiva a vreunui fisier, Windows XP Professional verifica pe Web daca exista update-uri importante si download-uri pe care sa le includa în instalare.

Beneficiu - Windows XP Professional asigura instalarea celei mai recente variante, oferind cea mai buna experienta de instalare.

.

Instalare neasistata
Windows XP Professional ofera posibilitatea de a specifica un numar mai mare de optiuni decât versiunile anterioare de Windows, permitând un nivel mai înalt de securitate prin criptarea parolelor în fisierele raspuns.

Beneficiu - Windows XP Professional ofera administratorilor IT un grad mai mare de flexibilitate în scrierea rutinelor de instalare neasistate, asigurând cele mai flexibile optiuni de instalare dintre toate versiunile Windows existente.

.

Kit-ul de administrare a Internet Explorer 6
Internet Explorer 6 este acum mult mai personalizabil decât a fost vreodata datorita kit-ului de administrare Internet Explorer 6 (IEAK 6), astfel încât implementarea si întretinerea browser-ului sunt mult mai usoare. Versiunea 6 a IEAK adauga controlul asupra noilor caracteristici cum ar fi Media Bar, Auto Image Resize si Personal Bar.

Beneficiu - Administratorii IT au un grad mare de flexibilitate în ceea ce priveste posibilitatile de a implementa Internet Explorer 6.

.

Instrumentul System Preparation (SysPrep)
Ajuta administratorii sa copieze configurarile calculatorului, sistemele si aplicatiile. SysPrep poate fi configurat sa permita o singura imagine, care include sistemul de operare si aplicatiile de business, pentru a fi restabilita în mai multe configuratii diferite.

Beneficiu - SysPrep permite administratorilor sa reduca numarul de imagini ale sistemului de operare pe care le mentin, în timp ce timpul aferent implementarii unui desktop tipic se reduce.

.

Setup Manager
Asigura un wizard grafic care ghideaza administratorii în proiectarea script-urilor de instalare.

Beneficiu - Este acum mai usor sa creati fisiere raspuns pentru instalarile neasistate.

.

Instalarea de la distanta a sistemului de operare
Permite instalarea în retea a Windows 2000 Professional (inclusiv imaginile SysPrep). Nota: Acesta caracteristica necesita serviciul Active DirectoryT.

Beneficiu - Instalarea de la distanta a sistemului de operare salveaza timp si reduce costurile de implementare prin permiterea administratorilor sa standardizeze mediile desktop pentru a se potrivi cerintelor organizationale.

.

Suport pentru mai multe limbi
Permite utilizatorilor sa creeze, sa citeasca si sa editeze cu usurinta documente în multe limbi diferite cu versiunea English a Windows XP Professional. În plus verisunea Multilanguage User Interface permite administratorilor IT sa schimbe limba de baza folosita de interfata cu utilizatorul pe fiecare calculator în parte.

Beneficiu - Administratorii IT nu mai trebuie sa implementeze mai multe versiuni localizate ale aceluiasi sistem de operare. Aceasta va avea ca efect implementari mai rapide, reducerea imaginilor sistemului de operare si scaderea Costului total de detinere.

Implementare desktop simplificata

.

Remote Assistance
Remote Assistance permite unui utilizator sa prezinte o cerere la care un profesionist IT, prin controlul de la distanta asupra calculatorului clientului, sa-l poata ajuta pe acesta si sa solutioneze problema. Departamentele IT pot realiza solutii obisnuite peste API-urile proprii editate folosind HTML pentru a modela Remote Assistance dupa necesitatile lor, aceasta caracteristica putând fi activata sau dezactivata central.

Beneficiu - Remote Assistance reduce timpul pe care profesionistii IT îl petrec la calculatoarele utilzatorilor. Multe din sarcinile administrative si de depanare pe care ei trebuie sa le faca pot fi realizate acum din fata propriilor calculatoare.

.

Group Policy
Setarile din Group Policy simplifica administrarea utilizatorilor si a obiectelor, lasând administratorii IT sa îi organizeze în unitati logice, cum ar fi departamente sau locatii si apoi sa asigneze aceleasi setari tuturor angajatilor dintr-un grup, inclusiv optiuni de securitate, de aparenta si de administrare. Aceasta abordare asigura de asemenea ca setarile sunt consistente printre toti membrii aceluiasi grup. În Windows XP Professional sunt mai mult de 300 de politici noi disponibile, pe lânga cele care existau deja în Windows 2000 Professional.

Beneficiu - Chiar daca utilizatorii se muta dintr-o locatie în alta, ei au în continuare acces la datele importante si îsi mentin propriul lor mediu de lucru personalizat.

.

Resultant Set of Policy
Instrumentul Resultant Set of Policy (RSoP) din Windows XP Professional permite administratorilor sa vada ce efect are caracteristica Group Policy asupra unor utilizatori sau calculatoare selectionate. Cu RSoP, administratorii au un instrument puternic si flexibil pentru a planifica, monitoriza si depana Group Policy.

Beneficiu - Politicile de grup vor fi mai usor de implementat si administrat folosind noul instrument RSoP.

.

Help îmbunatatit si Support Services
Help-ul a fost complet schimbat în Windows XP Professional. Sistemul helpare acum posibilitatea de a cauta prin multiple surse de informatii - inclusiv sursele help de pe Internet. De asemenea Windows XP Professional permite utilizatorilor sa tipareasca capitole din documentatia online. În plus, clientii pot trimite feedback-ul direct catre Microsoft pentru a îmbunatatii calitatea informatiilor incluse în documentatii. În final, Windows XP Professional a integrat conceptul de'Favorites' în subsistemul help, astfel încât clientii pot gasi cu usurinta pasajele importante.

Beneficiu - Help-ul si Support Services permit utilizatorilor sa gaseasca rapid si usor raspunsurile de care au nevoie, reducând volumul de solicitari de'help desk' si crescând în acelasi timp gradul de multumire a clientului.

.

Microsoft Management Console (MMC)
Asigura un mediu centralizat si consistent pentru instrumentele de administrare.

Beneficiu - Adminitratorii IT pot crea console particularizate de aplicatii.

.

Recovery Console
Asigura o consola de tipul "linie de comanda", permitând profesionistilor IT sa porneasca si sa opreasca servicii, sa formateze discuri, sa citeasca si sa scrie date pe un disc local si sa efectueze multe alte sarcini administrative.

Beneficiu - În cazul aparitiei unei erori care împiedica pornirea Windows XP Professional, administratorii IT pot porni sistemul de la o consola de comanda si, posibil, sa repare sistemul de operare.

.

Windows Management Instrumentation (WMI)
Asigura o infrastructura standardizata pentru monitorizarea si administrarea resurselor sistemului.

Beneficiu - WMI permite administratorilor de sistem sa monitorizeze si sa controleze sistemul prin scenarii si aplicatii terte.

.

Optiunile de pornire în Safe mode
Permite Windows XP Professional sa boot-eze sistemul la nivelul de baza folosind setarile implicite si un minim de drivere de dispozitive.

Beneficiu - Asigura o cale de pornire a sistemului în GUI astfel încât profesionistii IT sa poata repara sistemul de operare.

Retea simplificata

.

Wireless Networking
Windows XP Professional asigura acces securizat, precum si îmbunatatiri pentru retelele wireless.

Beneficiu - Windows XP Professional faciliteaza munca utilizatorilor care au nevoie sa se mute între retele wireless, suportând nivele înalte de criptare pentru a îmbunatatii securitatea.

.

Network Location Awareness
Network Location Awareness asigura un serviciu ce permite sistemului de operare si aplicatiilor sa determine când calculatorul a schimbat locatiile în retea.

Beneficiu - Aplicatiile si serviciile de retea pot fi scrise pentru a reactiona inteligent când este detectata o schimbare de locatie a retelei. Astfel, o aplicatie poate conecta un utilizator la cel mai apropiat server daca utilizatorului s-a mutat din sediu în altul.

.

Network Setup Wizard
Network Setup Wizard face mai simpla initializarea si administrarea unei retele pentru detinatorii unor afeceri de marime mica. Wizard-ul îi ghideaza prin pasii cheie inclusiv la partajarea fisierelor si a imprimantelor, la partajarea conexiunii Internet si la configurarea Internet Connection Firewall.

Beneficiu - Detinatorii afacerilor de marime mica pot pune pe picioare o retea securizata si productiva care sa functioneze fara a avea nevoie de ajutorul expertilor în retele.

.

Network Bridge
Network Bridge
simplifica initializarea si configurarea retelelor mici care folosesc conexiuni de retea mixte (cum ar fi Cat-5 Ethernet si wireless) prin integrarea diferitelor tipuri de retea într-una singura.

Beneficiu - Detinatorii afacerilor de marime mica au mai multa flexibilitate în alegerea mediilor de retea si este nevoie sa achizitioneze echipament aditional cum ar fi punti si routere care sunt necesare în mod normal.

.

Partajarea conexiunii Internet
Conecteaza o retea mica de birou la Internet, folosind o conexiune dial-up sau broadband. De la un singur calculator, Windows XP Professional poate asigura translatarea de adrese în retea , adresarea si numirea rezolutiei serviciilor pentru toate calculatoarele din retea de marime mica.

Beneficiu - Detinatorii afacerilor de marime mica îsi pot conecta calculatoarele la Internet printr-o singura conexiune, având ca rezultat economii potentiale cu ISP-ul si reducerea costurilor hardware.

.

Wizard-uri de configurare mai usoara a accesului de la distanta
Ghideaza utilizatorii prin pasii de initializare a accesului de la distanta într-o retea normala sau într-o retea virtuala privata (VPN).

Beneficiu - Face mai usoara conectarea la reteaua unei firme sau la Internet.

.

Suport pentru retele peer-to-peer
Permite Windows XP Professional sa interopereze cu versiuni anterioare de Windows la nivel peer-to-peer, sa partajeze toate resursele, cu ar fi directoare, imprimante si periferice.

Beneficiu - Detinatorii afacerilor de marime mica pot integra usor Windows XP Professional în retelele lor peer-to-peer deja existente.

Eficienta crescuta a utilizatorului

.

Design vizual nou
Mentinând nucleul versiunii Windows 2000, Windows XP Professional are un design vizual nou si proaspat. Task-urile comune au fost consolidate si simplificate, si au fost adaugate noi indicatii vizuale pentru a ajuta utilizatorii sa navigheze mai usor prin calculatorul lor. Administratorii IT sau utilizatorii finali pot alege cu un click între aceasta interfata actualizata si design-ul clasic al versiunii Windows 2000.

Beneficiu - Interfata utilizator reproiectata permite expunerea facila a majoritatii task-urilor comune, oferind clientilor posibilitatea de a beneficia de toate facilitatile Windows XP Professional.

.

Mediu adaptabil la utilizator
Windows XP Professional are o tehnologie care permite mediului de calcul al clientului sa se adapteze la modul acestuia de lucru. Printr-un Start Menu reproiectat, cele mai frecvent utilizate aplicatii sunt afisate la început. În plus, daca o aplicatie deschide mai multe ferestre (de exemplu, deschiderea mai multor mesaje în programul de mesagerie si colaborare Outlook®), toate aceste ferestre vor fi consolidate sub un singur buton din bara de sarcini. Pentru a înlatura un pic din aglomeratia din bara de stare, ferestrele care nu sunt utilizate vor fi ascunse. Toate aceste caracteristici pot fi setate folosind Group Policy.

Beneficiu - Prin curatarea mediului de lucru, Windows XP Professional permite utilizatorului sa fie mai eficient. Permite de asemenea clientilor sa gaseasca rapid si usor datele importante si aplicatiile de care au nevoie. În sfârsit, toate aceste setari pot if controlate prin politici, astfel ca administratorii IT pot decide ce caracteristici sunt cele mai potrivite mediului lor de lucru.

.

Manipulare îmbunatatita a asocierilor de fisiere
Windows XP Professional are un mod îmbunatatit de manipulare a asocierilor de fisiere. Utilizatorii vor fi anuntati când o noua asociere de fisiere este preluata de o aplicatie nou instalata. Tipurile implicite de fisiere vor fi manipulate mai bine si tipurile rezervate de fisiere vor fi protejate împotriva preluarii. În plus, exista un wizard pentru fisiere asociate care poate fi rulat pentru a recupera asocierile de fisiere care au fost corupte.

Beneficiu - Reduce confuzia când un utilizator încearca de deschida un document necunoscut sau unul care are o alta asociere de fisier data de o alta aplicatie.

.

Meniuri de task-uri senzitive la context
Când un fisier este selectat în Explorer, apare un meniu dinamic. Acest meniu listeaza task-urile corespunzatoare tipului de fisier selectat.

Beneficiu - Task-urile obisnuite care erau greu de gasit în versiunile anterioare de Windows sunt afisate rapid si facil.

.

Inscriptionare de CD-uri integrata
Windows XP Professional are suport integrat în Windows Explorer pentru inscriptionarea CD-urilor Recordable si Rewritable.

Beneficiu - Arhivarea datelor pe CD este acum la fel de usoara ca scrierea lor pe o discheta si nu necesita o solutie terta scumpa.

.

Publicare facila a informatiei pe Web
Fisierele si directoarele pot fi usor publicate pe orice serviciu Web care foloseste protocolul WebDAV.

Beneficiu - Utilizatorii vor putea publica rapid si usor informatii importante pe serverele Web din Intranetul companiei.

.

DualView
DualView permite ca doua monitoare sa gazduiasca fereastra desktop, în timp ce este folosit un singur adaptor de afisare. În cazul laptop-urilor se poate utiliza afisajul intern cu LCD si de asemenea un monitor extern. Pentru desktop-uri exista o varietate de adaptoare de afisare care suporta aceasta functionalitate.

Beneficiu - Utilizatorii îsi pot maximiza productivitatea lucrând pe mai multe ecrane, în acelasi timp eliminându-se necesitatea mai multor procesoare.

.

Indicatii de depanare
Ajuta utilizatorii si profesionistii IT sa configureze, sa optimizeze si sa depaneze numeroase functionalitati ale Windows XP Professional.

Beneficiu - Folosind indicatiile de depanare, Windows XP permite utilizatorilor sa-si fie singuri de ajutor, rezultând o mai mare productivitate, mai putine apeluri la ajutor'help desk' si un service al clientului mai bun.

Cel mai bun pentru angajatii de la distanta

Revolutioneaza modul de lucru al utilizatorilor de la distanta

.

Remote Desktop
Remote Desktop permite unui utilizator sa creeze o sesiune virtuala pe calculatorul lor desktop folosind protocolul Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP).

Beneficiu - Desktop-ul de la distanta permite unui client sa acceseze toate datele si aplicatiile rezidente pe calculatorul lui prin intermediul oricarei conexiuni la retea.

.

Credential Manager
Credential manager este un depozit securizat pentru parole. Aceasta caracteristica permite utilizatorilor sa introduca o singura data numele utilizatorului si parolele pentru variate resurse din retea si aplicatii de business (cum ar fi posta electronica), si apoi sistemul va oferi automat aceste informatii pentru accesarile ulterioare ale acelor resurse fara orice alta interventie din partea utilizatorului.

Beneficiu - Utilizatorii care nu se conecteaza într-un domeniu sau care trebuie sa acceseze resurse din domenii multiple fara a fi necesare drepturi speciale, vor putea accesa cu usurinta resursele din retea.

.

Fisiere si directoare offline
Un utilizator poate specifica care fisiere si directoare din retea ar dori sa le aiba disponibile când sunt deconectati de la retea. În plus, cu Windows XP Professional, directoarele offline pot fi criptate pentru a oferi cel mai înalt nivel de securitate.

Beneficiu - Când sunt deconectati de la retea, utilizatorii pot lucra cu documentele în aceeasi maniera ca atunci când sunt conectati.

.

ClearType
Windows XP Professional asigura suport pentru tehnologia de afisare Microsoft ClearType®, o noua tehnologie text care tripleaza rezolutia orizontala disponibila pentru interpretarea textului cu ajutorul software-ului.

Beneficiu - ClearType ofera un afisaj clar a textului pe un ecran de tip Liquid Crystal Display (LCD).

.

Vizualizare offline
Face pagini întregi de Web cu grafice sa devina disponibile pentru vizualizare offline.

Beneficiu - Clientii pot vedea pagini web importante în timp ce sunt deconectati de la Internet.

.

Synchronization Manager
Lasa utilizatorii sa compare si sa actualizeze fisierele si directoarele lor offline cu cele din retea.

Beneficiu - Dupa lucrul cu fisiere si directoare offline, schimbarile vor fi replicate automat în retea, asigurând ca cea mai recenta versiune este disponibila în orice moment.

.

Conferinte online îmbogatite
Aplicatiile bazate pe TAPI, cum ar fi software-ul de conferinte NetMeeting® 3.1, vor beneficia de avansarile facute atât în domeniul audio, cât si în cel video. Îmbunatatirile în conferintele audio includ:Suportul pentru noile codec-uri suplimentare care îmbunatatesc calitatea si interoperabilitatea.Suportul pentru DirectSound® API cu scopul de a reduce latenta si a îmbunatatii mixajul.Acoustic Echo Cancellation (AEC), Acoustic Gain Control (AGC) si reducerea zgomotului ambiental. Îmbunatatirea controlului bufferului si algoritmi de suprimare a pauzelor pentru reducerea latentei si îmbunatatirea calitatiiÎmbunatatirile în conferintele video includ: Noi codec-uri pentru a îmbunatatii calitatea si interoperativitatea Suport pentru noile camere video Suporta DirectDraw® API pentru a îmbunatatii performantele videoSuporta lip-synchronization pentru a îmbunatatii sincronizarea video si audioSuporta video de marimi mai mari În plus, NetMeeting 3.1 se va putea conecta la conferintele din mai multe locatii gazduite pe Exchange 2000 Conferencing Server.

Beneficiu - Administratorii IT pot profita de aceste îmbunatatiri pentru a crea o infrastructura robusta ce va permite coordonarea conferintelor online sau a cursurilor pentru utilizatori.

Posibilitati extinse pentru laptop

.

Power Management îmbunatatit
Prin monitorizarea inteligenta a starii procesorului, Windows XP Professional poate reduce cantitatea de curent folosita. În plus, sistemul de operare asigura date mai precise despre cantitatea de energie electrica ramasa, prevenind astfel sistemul de la o închidere prematura. De ademenea, permitând sistemului sa devina activ când nivelul bateriei este foarte scazut, laptop-ul poate fi pus în stare de hibernare si sa se salveze schimbarile curente. În sfârsit, setarile sistemului de administrare a energiei electice pot fi acum facute pentru fiecare aptop în parte sau configurate în functie de necesitatile utilizatorilor individuali ai acelui laptop.

Beneficiu - Utilizatorii vor putea lucra mai mult timp, deoarece ei pot prevede mai precis cât de mult va putea functiona laptop-ul lor.

.

Hibernarea
Dupa o perioada stabilita de timp, sau la cerere, Windows XP Professional scrie continutul memoriei pe disc si opreste curentul. Când sistemul este pornit din nou, toate aplicatiile se redeschid în starea în care erau la intrarea în hibernare a sistemului.

Beneficiu - Utilizatorii pot maximiza viata bateriei, în timp ce vor putea sa încheie lucrul rapid când pleaca din fata laptop-ului, reducând astfel timpii morti.

.

Hot Docking
Permite reducerea sau extinderea notebook-ului dvs. Fara schimbarea configuratiei hardware sau repornire.

Beneficiu - Utilizatorii de laptop pot comuta usor între configurarile reduse sau extinse fara a fi necesara repornirea sistemului.

.

Advanced Configuration si Power Interface
Advanced Configuration si Power Interface (ACPI) asigura cel mai recent suport plug and play si suport pentru administarea energiei electrice.

Beneficiu - Windows XP Professional ofera caracteristici cheie pentru profesionistii care calatoresc mult incluzând suport plug and play, hot docking si administrare completa a energiei electrice.


Document Info


Accesari: 4069
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )