Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Redundanta si load balacing

Informatica
Redundanta si load balacing

Într-o retea în care este esential sa ai conexiune permanenta este nevoie de redundanta. Cu DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), ambele AP-uri trebuie sa fie configurate pentru a folosi aceeasi frecventa si rata, ca în figura 2.12. Deoarece aceste echipamente împart în timp frecventa, numai unul poate comunica la un moment dat. Daca acel dispozitiv devine nefunctional dintr-un motiv sau altul, clientii vor fi transferati celuilalt echipament activ. Cu toate ca aceasta configuratie ofera redundanta, ea nu ofera mai multa latime de banda decât daca s-ar folosi un singur AP.

Cele doua echipamente sunt configurate sa foloseasca canale diferite. Clientii vor face "load balancing", când ambele echipamente sunt active, ca în figura 2.13. Daca un echipament nu mai functioneaza, clientii vor fi transferati celuilat echipament. "Load balancing" poate fi configurat pe baza numarului de utilizatori, rata de eroare de bit, sau puterea semnalului.
O alta optiune, atunci când este necesar sa avem conexiune permanenta, este un AP în asteptare. În acest caz nu se realizeaza functia de "load balancing". Un AP poate fi configurat sa functioneze în asteptare, plasat fiind în aceeasi arie de acoperire cu un AP functional. AP-ul în asteptare monitorizeaza în continuu AP-ul principal, pe acelasi canal, si îi va lua rolul în cazul în care AP-ul principal nu mai functioneaza. De retinut ca ambele echipamente folosesc acelasi canal.Document Info


Accesari: 1478
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )