Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Windows Vista

Informatica
Windows Vista

Windows Vista este cea mai recenta versiune a sistemului de operare Microsoft Windows, proiectata de catre corporatia Microsoft. Înainte de anuntul sub acest nume de la data de 22 iulie 2005, Vista a fost cunoscut sub numele de cod Longhorn, dupa Salonul Longhorn, un bar cunoscut din orasul Whistler din provincia canadiana Columbia Britanica. Data lansarii versiunii Windows Vista este noiembrie 2006 pentru variantele pentru firme comerciale, si ianuarie 2007 pentru variantele pentru utlizatorii obisnuiti. Aceste date de lansare vin dupa mai mult de cinci ani de la data lansarii lui Windows XP, sistemul de operare Windows disponibil pe scara larga cel mai actual.

Windows Vista are sute de noi proprietati si capacitati, cum ar fi o moderna interfata grafica si un stil vizual nou numit Aero, tehnologia de cautare îmbunatatita, noi unelte multimedia, precum si sub-sistemele complet remodelate de retea, audio, imprimare si afisare (display). Vista va îmbunatati comunicarea dintre masini pe o retea casnica folosind tehnologia peer-to-peer, si va facilita folosirea în comun a fisierelor, parolelor, si mediilor digitale între diverse computere si dispozitive. Pentru proiectantii de software, Vista pune de asemenea la dispozitie versiunea 3.0 a sistemului de proiectare numit .NET Framework. Windows vista este cel mai nou salt tehnologic din domeniul informaticii.

Windows Vista va fi comercializat în 35 de versiuni lingvistice, între care si una în limba româna. Noi în Windows Vista sunt si doua structuri pentru tastatura, Româna (Legacy) si Româna (Programatori), care contin caracterele si cu virgula în loc de vechiul standard Windows cu sedila (s si t). Acestea se adauga versiunii consacrate care a fost redenumita Româna (Standard), dar în care nu s-a operat aceasta schimbare. Produsul a fost lansat în România la 1 februarie de catre co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, în cadrul ceremoniei de deschidere a Centrului Global de Suport Tehnic de la Bucuresti. Initial disponibil doar în versiunea engleza, varianta în româna va iesi pe piata în termen de trei luni si va fi disponibila spre vânzare în România si Republica Moldova, prin reteaua de parteneri Microsoft din cele doua tari. Cu aceeasi ocazie au fost lansata pe piata din România si sistemul Microsoft Office System 2007 (disponibil în româna) si serverul de comunicatie Exchange Server 2007 (partial localizat).Preturile practicate în Romania si Republica Moldova variaza de la 220 de dolari americani pentru versiunea Home Basic la 436,25 dolari pentru versiunea Ultimate si, respectiv, $113,75-$286,25 pentru versiunile de actualizare. Preturile sunt valabile pentru versiunile în româna, rusa si engleza.

Realizat de colectivul clasei XI  A

Coordonator: Profesor Tudorica Eugen

Document Info


Accesari: 1371
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )