Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ACORDURILE ROMANIEI CU UNIUNEA EUROPEANA

Stiinte politice


ACORDURILE ROMANIEI CU UNIUNEA EUROPEANA

Romania a dezvoltat relatii cu Comuunitatea Europeana, inca din perioada comunista, anii `80, cand Nicolae Ceausescu a incheiat doua acorduri:[1]Primul viza schimbul de produse industriale, iar al doilea urmarea crearea unei comisii mixte C.E-Romania care urmarea evolutia schimburilor comerciale. In 1987 s-au inceput negocierile pentru incheierea unui nou acord ce urma sa le inlocuiasca pe cele existente, aceste negocieri au fost intrerupte in 1989 datorita refuzului statului de a se alinia unor principii in domeniul drepturilor omului. Oficializarea relatiei dintre Romania si UE la constituit Acordul de Asociere la UE ratificat de Romania prin legea 20-1993 si care a marcat primul pas facut catre Europa Occidentala . Acordul a intrat in vigoare in1995, cand Romania si-a depus candidatura in vederea aderarii, astfel ca se stabileste o strategie nationala in acest sens.

Progresele pe calea integrarii au fost reduse , in perioada anilor 90, astfel se evidentiaza prin avizul C.E,din 1997. In 1998 se adopta un parteneriat de aderare, ce contine o serie de elemente de decizie, iar ca raspuns Romania ofera Programul National de Aderare, reactualizat, document ce reflecta stadiul aderarii pentru fiecare sector.

Toate demersurile intreprinse de statul roman pentru a deveni parte a Uniunii Europene s-au concretizat la data de 1 ianuarie 2007, cand Romania a devenit membru cu drepturi depline.A se vedea Andrei Popescu, Suport de curs Spatiu Social European.

idem


Document Info


Accesari: 670
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )