Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
EXECUTIA BUGETARA

Stiinte politice


EXECUTIA BUGETARA. DESCARCAREA DE GESTIUNE

Comisia este insarcinata cu executarea bugetului, conform regulamentelor astfel adoptate de Consiliu in aplicarea articolului 279 C.E., sub propria sa responsabilitate si in l 323c25d imita creditelor acordate, potrivit principiului bunei gestiuni financiare, statele membre cooperand cu comisia pentru a se asigura ca alocatiile bugetare sunt utilizate conform principiilor unei bune gestiuni financiare.In cadrul bugetului Comisia poate sa procedeze, in limitele si in conditiile fixate de Consiliu prin regulament, la virari de credite fie dintr-un capitol in altul, fie de la o subdiviziune la alta (art.274 alin.3 CE).

Comisia are obligatia de a prezenta anual Consiliului si Parlamentului o dare de seama in temeiul art.275 CE privind conturile anului financiar precedent de executare a bugetului si un bilant financiar asupra activului si pasivului comunitatii.

Pentru a decide descarcarea comisiei asupra executarii bugetului (la recomandarea Consiliului care statueaza cu majoritate calificata), potrivit art.276 CE Parlamentul va examina conturile si bilantul financiar mentionat la art.275 CE, raportul anual al Curtii de Conturi, insotit de raspunsurile institutiilor controlate, la observatiile Curtii de Conturi, precum si rapoartele speciale relevante ale acesteia si declaratia de asigurare prevazuta in art.248 paragraful 1 partea I CE, dupa ce Consiliul va fi examinat el insusi toate aceste acte financiare.

Inainte de a da descarcare Comisiei sau in orice alt scop care se situeaza in cadrul exercitiului atributiilor acesteia in materie de executare a bugetului, Parlamentul poate sa ceara audierea Comisiei privind cheltuielile sau functionarea sistemelor de control financiar. Comisia va prezenta Parlamentului la cererea acestuia orice informatie necesara. Comisia va actiona spre a da urmare observatiilor ce insotesc deciziile de descarcare si a altor observatii ale Parlamentului privind executarea cheltuielilor, ca si comentariile ce insotesc recomandarile de descarcare adoptate de Consiliu . La cererea Parlamentului sau a Consiliului, Comisia va intocmi un raport privind masurile luate in lumina acestor observatii si comentarii si in special privind instructiunile date serviciilor insarcinate cu executarea bugetului. Aceste rapoarte sunt de asemenea transmise si Curtii de Conturi.Mentionam ca la 14 noiembrie 1984 si 17 decembrie 1998 Parlamentul a refuzat descarcarea de gestiune pentru anii 1982, respectiv 1996. Refuzul de descarcare din 1998 s-a dovedit a fi un factor esential al demisiei Comisiei la 16 martie 1999.


Document Info


Accesari: 819
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )