Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload






























TESTE GRILA CAPITOLUL 3

Stiinte politice


TESTE GRIL CAPITOLUL 3

Competen a partajata înseamna



a). Exista sarcini pentru care responsabilitatea 24224s1818y este împar ita între UE si guvernele

na ionale

b). Exista sarcini pentru care responsabilitatea 24224s1818y nu este împar ita intre UE si guvernele

na ionale, UE având întâietate înluarea deciziei

c). Exista sarcini pentru care responsabilitatea 24224s1818y nu este împar ita intre UE si guvernele

na ionale, guvernula na ional având întâietate înluarea deciziei

Competen a na ionala înseamna

a). Exista sarcini pentru care decizia apar ine UE

b). Exista sarcini pentru care decizia apar ine guvernelor na ionale si subna ionale

c). Nici una din variante nu este corecta

Principiul subsidiaritii a fost implementat:

a). În Tratatul de la Amsterdam

b). În Tratatul de la Nisa

c). În Tratatul de la Maastricht

Cooperarea interguvernamentala, care este regula de baza în domeniile PESC si Jai

înseamna

a). Membrii nu îsi transfera suveranitatea la nivel european

b). Membrii îsi transfera suveranitatea la nivel european

c). Membrii nu vor fi obliga i prin decizii cu care nu sunt de acord si nu îsi transfera

suveranitatea la nivel european

5. Tratatul Constitu ional a codificat în mod explicit diviziunile existente ale domeniilor în:

a). Competen e exclusive

b). Competen e partajate

c). Competen e exclusive, Competen e partajate, Competen e complementare

6. Principiul consultativ înseamna ca

a). UE poate ac iona doar în domeniile conferite acesteia prin Constitu ie

b). UE poate ac ionae si în alte domenii decât cele conferite prin Constitu ie

c). Nici una din variante nu este corecta

7. Considera iile importante în ceea ce priveste alocarea potrivita a politicii între diverse

nivele de guvernare sunt:



a). Diversitatea si avantajele informa iei locale, economiile la scara

b).Diversitatea si avantajele informa iei locale, economiile la scara,Surplusurile

Democra ia ca mecanism de control, Competi ia jurisdic ionala

c). Democra ia ca mecanism de control, Competi ia jurisdic ionala

8. În categoria de externalitate negativa intra

a). Apararea na ionala

b). Impozitarea

c). Ambele variante sunt corecte

9. În categoria de externalitate pozitiva intra

a). Apararea na ionala

b). Impozitarea

c). Ambele variante sunt corecte

10. Competi ia jurisdic ionala înseamna

a). Luarea centralizata a deciziilor

b). Luarea decentralizata a deciziilor

c). Nici una din variante nu este corecta

11. În Uniunea Europeana principalul domeniu de centralizare au fost:

a). Politicile sociale

b). Politicile fiscale

c). Politicile economice

12. Politica de externe si Politica de aparare sunt hotarâte :

a). La nivel na ional

b). La nivel suprana ional

c). Nici una din variante nu este corecta

13. Regulile principale de luare a deciziilor de catre Consiliul de Ministri sunt:

a). Unanimitatea

b). Majoritatea de vot calificata

c). Ambele variante sunt corecte

14. Decizia Consiliului de Ministri privind schimbarea de tratate se ia:

a). Prin majoritate de vot calificata

b). Prin unanimitate

c). Prin majoritate simpla

15. În privin a majoritii problemelor deciziile Consiliului de Ministri se iau:

a). Prin majoritate simpla

b). Prin unanimitate

c). Prin majoritate de vot calificata

R SPUNSURI CORECTE

1 a 11 c

2 b 12 a

3 c 13 c

4 c 14 b

5 c 15 c

6 a

7 b

8 b

9 a

10 b





Document Info


Accesari: 1839
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )