Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


statistici

Stiinte politice


Acum ca a trecut si ziua Europei ( 9 mai ) ......ma gandesc ca ar fi interesant de mentionat faptul ca statisticile spun ca :

Austria - potrivit unui raport privind competivitatea, Austria este pe locul 2 in acest domeni 313w2216d u, in lume, inaintea SUA si Japoniei. Intre 1994 si 2004, productivitatea in Austria a crescut cu 52%, mai mult decat SUA (30%) si Japonia (38%).

Belgia - are cea mai mare densitate de sosele si cea mai mare densitate de cai ferate din lume. Bruxelles este pe locul 2 in lume dupa Washington, la capitolul concentrare a misiunilor diplomatice (159 de ambasade). Potrivit unui raport al ONU, din 2005, Belgia era pe locul 9 in topul statelor in care se traieste bine, cu un loc inaintea SUA.

Cipru - insula divizata intre greci si turci, din 1974, Cipru a intrat teritorial in UE la 1 mai 2004, insa politicile si legile Uniunii Europene nu se aplica in zonele controlate de turci. In ultimii 20 de ani, economia Ciprului s-a orientat de la agricultura la servicii. Sectorul serviciilor, inclusiv turismul, contribuie cu 76% la Produsul Intern Brut si angajeaza 72% din forta de munca.

Cehia - este pe locul 2 in lume la stimularea investitiilor si pe locul 3 la investitii in sectorul telecomunicatiilor. Cehia are cel mai mare numar de turisti pe cap de locuitor din UE, capitala Praga fiind cel mai vizitat oras. De asemenea, Cehia este prima in lume la consumul de bere pe cap de locuitor.

Danemarca - are cea mai mica rata a somajului din statele UE, iar aaproape 50% din PIB provine din comertul extern. Danemarca este lider mondial in eficienta energetica si conservarea acesteia. Energia eoliana reprezinta 20% din totalul energiei in Danemarca.

Estonia - a fost prima tara care a adoptat cota unica de impozitare. Estonia este "poreclita" si E-stonia, asta pentru ca sunt foarte multe retele de internet. Serviciul Skype prin care milione de oameni pot vorbi gratuit pe telefon prin intermediul internetului a fost dezvoltat de estoni.

FINLANDA - este considerata cea mai competitiva economie din lume, potrivit datelor Forumului Economic Mondial. De asemenea, estea cea mai putin corupta tara, si asta de cativa ani buni. Potrivit Freedom House, Finlanda este numarul 1 in lume in privinta libertatii presei.

Franta - este cea mai vizitata tara din lume. Comapania franceza Arainespace este lider mondial in lansarea satelitilor in spatiul extraterestru, printre clientii sai numarandu-se si NASA.

Germania - este cea mai mare economie a Europei si este lider mondial in exporturi (10% din exporturile mondiale provin din Germania).Document Info


Accesari: 1866
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )