Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Algoritm pentru asistolie

tehnica mecanica
Algoritm pentru asistolie


Īncepe (continua ) RCR, intubatie si ventilatie cu O2 100%, acces i.v., confirma asistolia īn mai mult de o derivatie (monitoare ce pot prezenta mai 737x235h mult de o derivatie, schimbarea pozitiei padelelor defibrilatorului cu 90 de grade ).
Considera posiblitatea de pacing transcutanat;acesta este eficient doaer daca este aplicat precoce si va fi utilizat (daca este disponibil) concomitent cu administrarea de medicatie.

Adrenalina i.v., 1 mg īn bolus, repetata la fiecare 3 - 5 minute; daca nu da rezultate se pot administra alte doze - v. FV/TV (aceste doze sunt considerate medicatii clasa IIb).

Atropina , alternānd cu adrenalina, īn doze de 1 mg i.v. īn bolus, repetate la   3 - 5 minute, pāna la o doza totala de 0,04 mg/kg corp, īntrucāt asistolia poate fi produsa (rareori) de un tonus parasimpatic crescut;din acest motiv nu se accepta aplicarea de socuri electrice care cresc tonusul parasimpatic si pot anula orice sansa de resuscitare īn caz de asistolie.Īn timp ce se efectueaza resuscitarea se vor lua īn consideratie si se vor trata cauzele posibile: hipoxie, hipo sau hiperkaliemie, acidoza, supradozare medicamentoasa, hipotermie,etc.

Luarea īn considerare a opririi eforturilor resuscitative daca au trecut 30 de minute de asistolie, timp īn care s - a efectuat RCR, s - au administrat toate medicatiile indicate, s - au tratat toate cauzele posibile.Document Info


Accesari: 2077
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )