Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CAZAN DE PERETE COMBINAT

tehnica mecanicaCAZAN DE PERETE COMBINAT
PROTHERM TIGER 28 KTV 12


Instructiuni de instalare si utilizare
Nota: Numarul de serie al cazanului este īnscris pe eticheta atasata pe spatele panoului frontal. Aceasta carte tehnica ofera o descriere a functiunilor de baza ale cazanului, respectiv a modului de exploatare īn conditii de siguranta.I. Notiuni de baza

I.     Notiuni de baza

1.1 Introducere


īn cazul constatarii unor neetanseitati la sistemul de alimentare cu gaz metan, opriti alimentarea si anuntati unitatea de service sau furnizorul de gaz metan.


Alimentarea cu energie electrica:

īn cazul īntreurperii alimentarii cu energie electrica, cazanul se va opri si va reporni īn mod automat la revenirea alimentarii.


Alimentarea cu apa:

cazanul face parte dintr-un sistem sub presiune, etans si din acest motiv umplerea si golirea de apa a sistemului trebuie efectuata de o persoana competenta.


Presiunea normala de functionare īn sistemul de īncalzire este de 1-2 bar. Daca presiunea va scadea sub valoarea de 1 bar este necesara completarea imediata cu apa. Pentru o functionare corespunzatoare si silentioasa trebuie realizata aerisirea completa a sistemului. Scaderea presiunii īn sistem indica o neetanseitate. Pentru īnlaturarea acesteia chemati instalatorul dvs. Īn cazul supraīncalzirii, caznul este protejat de un senzor de temperatura care va opri īn mod automat cazanul. Daca se īntāmpla acest lucru chemati unitatea de service.


1.2 Comanda si semnalizare

Panoul de comanda (fig. 1) este situat pe partea frontala a cazanului si este protejat de un capac. De aici se realizeaza pornirea/oprirea precum si reglarea īn timpul functionarii.


1. Ceas programator (numai la c-zi speciale)

Instalarea centralei

robinetul de la contorul de gaz este deschis;

robinetul de gaz al centralei este deschis;

robinetii de separare de pe partea de apa sānt deschisi;

centrala este alimentata electric

Prima pornire

Porniti centrala pe īncalzire centrala asa cum este descris īn Instructiuni de exploatare".

Puneti butonul de control al instalatiei de īncalzire pe valoarea maxima si verificati ca termostatul de camera (daca este montat) sa "ceara" īncalzire.

Asigurati ca temperatura creste la valoarea maxima cu toti robinetii de radiator deschisi. Aerul continut de apa din instalatia de īncalzire va fi automat eliminat prin purjorul automat de pe pompa. Pungile de aer de la punctele cele mai īnalte ale instalatiei trebuie eliminate prin radiatoare.

Cānd a atins temperatura maxima centrala trebuie oprita si instalatia racita.

Reumpleti instalatia la presiunea de 1 bar si aerisiti-o din nou daca este necesar.

Reporniti centrala si lasati-o sa functioneze pāna la atingerea temperaturii maxime. Opriti centrala si aerisiti instalatia de īncalzire. Daca este necesar, umpleti instalatia si asigurati-va ca presiunea indicata pe manometru cu instalatia RECE sa fie de 1 bar.


Presiunea de gaz

Opriti centrala.

Deschideti surubul de pe racordul de masura la intrare (1) pe vana de gaz, vedeti figura 13.

Conectati un manometru de gaz potrivit.

Porniti centrala asa cum este descris īn "Instructiuni de utilizare".

Verificati sa fie o presiune constanta de 20 mbar. Daca presiunea este insuficienta este necesar sa se verifice alimentarea cu gaz/instalatia de gaz si a se corecta greseala (se va regla regulatorul de gaz dinaintea centralei daca este necesar.

Opriti centrala.

Deconectati manometrul īnchizānd īnapoi surubul si verificati etanseitatea.


Reglarea puterii termice de īncalzire

Puterea termica a centralei pe partea de īncalzire trebuie setata īn concordanta cu cerinta instalatiei. Pentru a ajusta presiunea pe arzator procedati dupa cum urmeaza si tineti cont de tabelul listat īn "Date tehnice" .

Cautati sa aveti acces la placa electronica de baza dupa cum urmeaza:

Desfaceti cele doua cleme de plastic care tin panoul de comanda a centralei de panourile laterale si lasati-l jos.

Desurubati si scoateti suruburile carcasei de plastic din spatele panoului de comanda si scoateti capacul.

Puneti īntrerupatorul "iarna/vara" īn pozitia "iarna".

Porniti centrala ca sa se aprinda flacara si verificati presiunea de gaz la racordul de masura (2), vezi fig.13.

Reglati presiunea de la potentiometrul (1) de pe placa electronica, vezi fig. 14.

Nota: Nu reglati nici un alt potentiometru.

Montati īnapoi capacul panoului electric.


 
Fig. 14.

 


Dispozitive de siguranta

Dispozitivul de siguranta de tiraj

Daca intervine o obstructionare totala sau partiala a gazelor de ardere, sistemul de siguranta al centralei opreste centrala. Centrala va porni atunci cānd cauza a fost īndepartata.

Īn cazul īntreruperii alimentarii electrice

Centrala se va opri. De īndata ce alimentarea electrica se va restabili, centrala se va reporni automat. Daca centrala se reporneste trebuie setat termostatul de supraīncalzire.

Siguranta la supraīncalzire

Īn cazul supraīncalzirii termostatul de siguranta opreste centrala. Display-ul arata codul de eroare F1. Pentru a reseta apasati butonul de resetare pe termostatul de siguranta (a), vezi fig. 20.


Īntrerupator general

  Buton de resetare

  Īntrerupator "iarna/vara"

 

Fig. 15.

 

Important de retinut

Instalatia de īncalzire centrala nu poate functiona multumitor numai daca este complet umpluta cu apa si numai daca aerul continut initial īn instalatie este aerisit complet. Daca aceste conditii nu sunt satisfacute, aerul va produce zgomote īn instalatie si centrala se poate opri.

 Pentru a reseta centrala (din alte motive decāt supraīncalzirea) folositi butonul de reset de pe panoul de comanda, vezi fig. 15.

Centrala 28 KTV 12 are īncorporat un dispozitiv de protectie la īnghet, care protejeaza centrala īn conditii de īnghet. Daca temperatura din instalatia de īncalzire scade sub 10 oC, pompa va porni īn cazul īn care alimentarea electrica a ramas conectata. Daca temperatura scade sub 8 oC, centrala va functiona pāna cānd temperatura agentului termic va creste la 25 oC. Daca alimentarea electrica a fost deconectata si apa din instalatie si centrala a īnghetat, centrala nu va fi folosita pāna cānd se va dezgheta.Document Info


Accesari: 4958
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )