Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Tehnologia de executie a instalatiilor electrice aferente tablourilor de distributie si panourilor de automatizare

tehnica mecanica


Tehnologia de executie a instalatiilor electrice aferente tablourilor de distributie si panourilor de automatizare.


Aparatele se monteaza in conformitate cu documentatia tehnica de executie si cu inctructiunile date de producatori, privind pozitia lor de functionar 12112c26m e.
Ele trebuie astfel dispuse, incat sa permita accesul pentru fixare, pentu racordare, pentru intretinere, cat si pentru eventuale inlocuiri.
Aparatele pot fi montate pe elemente metalice ca de ex. Placi, contrapanouri, traverse, rame, usi, sau suporti din materiale izolante, fiind insa asigurate prin elemetele de fixare impotriva desfacerii.
Inaltimea de montare a aparatelor trebue sa fie astfel aleasa, incat amplasamentul lor sa fie usor accesibil in pozitia normala a personalului de deservire .
Legaturile electrice dintre aparate se vor executa in conformitate cu prevederile schemelor desfasurate si de conexiuni din proiectul de executie.
Bornele si clemele de legatura, cat si executia conexiunilor, trebuie sa fie astfel realizate, incat sa nu deterioreze conductoarele, sa nu le produca modificari mecanice, sa limiteze aparitia unor rezistente supimentare, sa suporte in bune conditii trecerea curentului nominal, fara cresterea temperaturii, sau formarea unor pile electrice de contact.
Bornele, clemele de legatura si imbinarile de material, trebue sa fie fixate rigid, pentru a suporta tractiunea conductoarelor si sa fie asigurate contra desfacerii, cu cleme special special de asigurare.
Ele trebuie sa asigure presiunea de contact corespunzatoare curentului nominal al aparatului sau circuitului.
Conectarea la borne a conductoarelor se poate realiza, in functie de tipul bornei, prin strangerea conductoarelor, cu surub, cu papuci, cu mansoane, prin cositorire, sau cu ajutorul fiselor.Se recomanda ca, conductorele multifilare sa fie cositorite la capete.

Conductoarele de legatura vor respecta sectinile si culorile prevazute in documentatia tehnica.
Legatura intre conductoare se va face numai la borne sau cleme.
Manunchiurile de conductoare vor fi asigurate impotriva smulgerii si legate de elemente fixe, pentru a nu fi antrenate In miscare .
Capetele conductoarelor vor fi dezizolate cu grija evitandu-se taierea acestora sau micsorarea sectiunii .
Suprafata de contact a conductoaarelor si bornelor trebue sa fie curata.
Strangerea suruburilor elementelor de contact trebuie facuta cu o forta, care sa le asigure un contact electric perfect sis a evite desurubarea loe in timp.
La capetele introduse in borne, conductoarele se marcheaza prin mansoane si inscriptionare.
De asemenea aparatele se vor inscriptiona cu vopsea, indicandu-se simbolul acestora din specificatie.
Dupa realizarea legaturilor, prefabricatele electrice de joasa tensiune se verifica sub tensiune, urmarind executarea, secventa cu secventa, a schemei electrice.
In cazul panourilor cu bare colectoare, montarea barelor se va efectua pe izolatoare, respectand sectiunea barei, distant dintre bare, tipul izolatoarelor si distanta dintre izolatoare .
Taierea, indoirea si gaurirea barelor, se vor face cu mare cu mare atentie, spre a evita deteriorarea lor.
Prelucrarea suprafetelor de contact sa face cu pila, iar dupa curatarea suprafetelor se aplica un strat subtire de vaselina neutra.
La imbinarea barelor se va tine cont de suprafata necesara pentru trecerea curentului nominal, fara a se produce incalzirea barei din aceasta cauza.
Traseul barelor trebue sa ocoleasca toate elementele metalice si va fi astfel ales, incat sa poata permite deformarile cauzate de dilatarea sub actiunea temperaturilor.
Indoirea barelor se va efectua cu dispositive de indoit,respectanduse razele minime de curbura prevazute de norme.
Numarul si sectiunea suruburilor de stranger a imbinarilor, trebue sa asigure o presiune de contact corespunzatoare.
In vederea indentificarii usoare a fazelor, barele se vopsesc in diferite culori, conform prevederilor din documentatie.
Dupa executarea tuturor operatiilor de echipare, panourile, dulapurile si cutiile se vor curata, indepartandu-se toate deseurile rezultate din prelucrare.Document Info


Accesari: 3681
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )