Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Centrale eoliene

tehnica mecanica


Centrale eoliene




Principiul care sta la baza actualelor centrale eoliene a fost decoperit si folosit inca din antichitate. Prima moara de vant a aparut in secolul al II-lea i.e.n, in Persia. La patru s 959g63j ecole distanta, morile de vant au fost introduse si in Imperiul Roman. 1.000 de ani mai tarziu, mai exact in 1274, apare prima atestare istorica a unei mori de vant in Olanda. Era folosita pentru macinarea cerealelor. In 1414, morile de vant erau folosite deja de olandezi pentru a drena canalele inundate. In doar 400 de ani, adica pana in 1850, numarul morilor de vant din Olanda a crescut spectaculos, ajungand la 9.000.





In Romania, energia neconventionala este inca la stadiul de experiment. Povestea energiei eoliene, la noi in tara incepe in 2004. In primavara acelui an, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a adus la Ploiesti prima centrala eoliana. A comandat in strainatate cel mai nou model, complet automatizat, si a decis sa-l instaleze la cativa kilometri de Ploiesti, in parcul industrial recent deschis. Pentru ca avea o capacitate medie de 300-320 de megawati pe an, pretul centralei a fost de aproape un milion de dolari.

Potrivit companiilor specializate, pe piata romaneasca exista inca multe piedici in calea dezvoltarii sectorului energiei eoliene. Infrastructura slab dezvoltata in anumite regiuni, drumurile care nu permit transporturile agabaritice, costurile ridicate ale turbinelor noi sau sursele de finantare insuficiente sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta cei care sunt interesati sa investeasca in astfel de energii. "Romania este mult in urma statelor europene, din mai multe motive.

Energia eoliana nu inseamna doar investitii de milioane de euro sau megaproiecte. Vantul poate fi folosit si pentru proiecte mici, destinate consumului casnic. Compania LP Electrics a realizat deja cateva proiecte pentru alimentarea cu energie electrica a unei case de vacanta sau a unei cabane, aflata intr-o zona fara acces la reteaua electrica. Potrivit specialistilor companiei, acest lucru se poate realiza daca se folosesc panouri fotovoltaice si generatoare eoliene.



Document Info


Accesari: 2010
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )