Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload




























Mai jos aveti lista intebarilor de mecanica ce le veti intalni la noul examen auto ce se da pe calculator cat si raspunsurile corecte.

Auto




Mai jos aveti lista intebarilor de mecanica ce le veti intalni la noul examen auto ce se da pe calculator cat si raspunsurile corecte.




Autovehiculele si remorcile pot fi certificate din punct de vedere al autenticitatii de catre:

a) Autoritatea Rutiera Romāna;

b) Directia Politiei Rutiere;

c) Registrul Auto Romān.

Cānd este necesara efectuarea unei inspectii tehnice periodice, chiar daca perioada scadenta nu a fost depasita:

a) īn cazul īn care detinatorul a avut retras dreptul de conducere pe o perioada mai mare de 12 luni;

b) daca s-a pierdut certificatul de īnmatriculare;

c) daca autovehiculul a avut avarii grave la mecanismul de directie īn urma unor evenimente rutiere.

Se interzice circulatia pe drumurile publice a vehiculului daca:

a) nu a fost supus inspectiei tehnice periodice īnaintea datei īnscrise īn anexa certificatului de īnmatriculare;

b) noxele motorului ating limita maxima;

c) are montate alte dispozitive de iluminare si semnalizare decāt cele omologate de autoritatea competenta.

Cānd este necesara efectuarea unei inspectii tehnice periodice, chiar daca perioada scadenta nu a fost depasita:

a) daca autovehiculului i s-a efectuat o reparatie capitala;

b) daca autovehiculul nu a fost folosit o perioada īndelungata;

c) īn cazul īn care detinatorul a avut retras dreptul de conducere pe o perioada mai mare de 12 luni.

Vehiculele se īnmatriculeaza numai daca:

a) au o stare tehnica si estetica foarte buna;

b) au fost omologate de catre R.A.R.;

c) se completeaza fisa de īnmatriculare.

Latimea generala a vehiculelor, inclusiv īncarcatura este de:

a) 2,50-2,60 m;

b) 2,60-2,70 m;

c) 2.50-2,70 m;

Care este documentul care se elibereaza īn urma omologarii unui autovehicul ?

a) autorizatia provizorie de circulatie;

b) certificatul de īnmatriculare al vehiculului;

c) cartea de identitate a vehiculului.

Care din urmatoarele cauze determina scaderea presiunii uleiului?

a) īnfundarea sorbului pompei de ulei;

b) nivelul prea mare a uleiului īn carter;

c) folosirea unui ulei prea vāscos.

Ciclul de functionare al motorului cu ardere interna īn patru timpi, se realizeaza īn :

a) patru rotatii complete ale arborelui cotit;

b) patru rotatii complete ale arborelui cu came;

c) doua rotatii complete ale arborelui cotit.

Cānd directia unui autovehicul trage dreapta īnseamna ca:

a) este reglat incorect unghiul de convergenta;

b) este reglat incorect unghiul de fuga;

c) este reglat incorect unghiul de cadere.

Rolul diferentialului este:

a) de a permite ca rotile puntilor motoare sa ruleze cu turatii diferite;

b) atenuarea socurilor din transmisia automobilelor;

c) amplificarea momentului motor, pe care-l transmite la roti.

Care este rolul transmisiei ?

a) transmiterea miscarii de la ambreiaj la cutia de viteze;

b) transmiterea miscarii de la motor la rotile motrice;

c) asigurarea eficientei frānei de motor

Uzura anvelopei pe mijlocul benzii de rulare este o consecinta a rulajului :

a) cu viteza ridicata;

b) cu viteza redusa;

c) cu presiune mare.

Care trebuie sa fie nivelul electrolitului īn bateria de acumulatori ?

a) 10-15 mm sub nivelul placilor;

b) 10-15 mm deasupra placilor;

c) la nivelul placilor.

La coborārea unei pante lungi cu autovehicule echipate cu motoare cu aprindere prin scānteie se recomanda folosirea frānei de motor īntrucāt:

a) realizeaza o economie apreciabila de combustibil;

b) evita suprasolicitarea frānei de serviciu care īn anumite conditii devine ineficienta;

c) micsoreaza uzura motorului.

Care poate fi indiciul exterior al consumului marit de combustibil īn urma reglarilor gresite la motor ?

a) fum de esapament alb;

b) fum de esapament albastru;

c) fum de esapament negru.

Care este rolul electromotorului?

a) antreneaza arborele cotit;

b) antreneaza compresorul;

c) antreneaza ventilatorul.

Care din urmatoarele defectiuni creeaza joc mare la volan ?

a) uzura pronuntata a pneurilor rotilor din fata;

b) uzura pronuntata a angrenajelor din caseta de directie;

c) uzura pronuntata a suspensiei autovehiculului.

Care este rolul termostatului ?



a) mentine temperatura lichidului de racire īn limitele optime;

b) īnchide si deschide circuitul lichidului catre instalatia de climatizare, la anumite temperaturi;

c) realizeaza scaderea temperaturii lichidului de racire.

Uzura pronuntata a marginilor benzii de rulare se datoreaza :

a) rularii cu presiune mai mica decāt cea recomandata;

b) rularii cu presiune mai mare decāt cea recomandata;

c) conducerii cu viteza mare.

Care este rolul bateriei de acumulatori ?

a) transforma curentul de joasa tensiune īn curent de īnalta tensiune;

b) alimenteaza consumatorii de energie electrica īn raport de necesitati;

c) produce curent electric necesar alimentarii consumatorilor.

Care dintre unghiurile directiei face ca, dupa virare, rotile directoare sa revina īn pozitia initiala?

a) unghiul de convergenta;

b) unghiul de cadere;

c) unghiul de fuga.

Echipamentul de directie prevazut cu un sistem de amplificare (servodirectie):

a) este obligatoriu pentru toate autovehiculele cu sarcina maxima pe axa directoare mai mare de 4500 kg;

b) este obligatoriu la toate tipurile de autoturisme;

c) nu exista nici o prevedere īn acest sens

Momentul motor transmis la roti in trepte inferioare de viteza este:

a) mai mic decāt la arborele motorului;

b) mai mare decāt la arborele motorului;

c) egal cu cel de la arborele motorului.

Care este rolul mecanismului de distributie ?

a) asigura patrunderea amestecului carburant īn cilindri si evacuarea gazelor arse;

b) asigura distribuirea curentului electric de īnalta tensiune la bujii;

c) asigura uniformizarea mersului motorului prin distribuirea surplusului de energie debitat īn timpul motor catre ceilalti timpi.

Īn cazul rularii cu un pneu umflat sub presiunea indicata de constructor, uzura neuniforma a benzii de rulare se produce:

a) īn zona exterioara a benzii de rulare;

b) pe creasta;

c) pe toata suprafata.

Care din urmatoarele cauze determina descarcarea bateriei de acumulatori ?

a) oxidarea bornelor;

b) desfacerea legaturilor;

c) folosirea excesiva a demarorului.

Care este rolul generatorului de curent alternativ ( alternatorului) :

a) asigura pornirea automata a motorului;

b) este sursa de energie pentru consumatori īn timpul functionarii motorului si de īncarcare a bateriei de acumulatori;

c) alimenteaza cu energie electrica electromotorul.

Din ce cauza faza de īntālnire a farului "bate" īn sus ?

a) becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte īn jos (sub filament);

b) becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte īn sus (deasupra filamentului);

c) becul bilux este montat cu ecranul fazei scurte lateral.

Inspectia tehnica a autovehiculelor destinate instruirii practice se efectueaza :

a) anual la o statie de inspectie tehnica autorizata de MT;

b) la cel mult sase luni īntr-o statie de inspectie tehnica autorizata de RAR;

c) la cel mult sase luni īntr-o statie de inspectie tehnica a M.I.

Unghiul de cadere al rotilor are rolul:

a) de a īmpiedica oscilatiile rotii īn limita jocului din rulmentii butucului;

b) de a micsora tendinta de deschidere a rotilor;

c) de a mentine rotile directoare īn pozitie stabila de mers rectiliniu al automobilului.

Precizati care dintre cauzele urmatoare conduc la īncalzirea excesiva a pneurilor:

a) rularea cu o presiune mai mare īn pneuri decāt cea indicata de uzina constructoare;

b) rularea fara oprire pe o distanta prea mare;

c) rularea cu presiune mai mica īn pneuri decāt cea indicata de uzina constructoare.

Care poate fi indiciul exterior al uzurii pronuntate a setului motor?

a) fum de esapament alb;

b) fum de esapament albastru;

c) fum de esapament negru.

Care din urmatoarele defectiuni conduc la patinarea ambreiajului ?

a) uzura mare a ferodourilor discurilor conduse;

b) cursa libera a pedalei de ambreiaj este prea mare;

c) ruperea pārghiei de debraiere.

Dispozitivul ABS reprezinta o componenta a unui sistem de frānare care:

a) avertizeaza asupra aparitiei unei disfunctionalitati ale sistemului;

b) nu are nici o influenta asupra spatiului de oprire;

c) regleaza īn mod automat forta de frānare la roata, evitānd blocarea rotii.

Uzura neuniforma a benzii de rulare īn plan transversal poate fi cauzata de:

a) bruscarea frecventa a directiei;

b) reglarea necorespunzatoare a unghiurilor de fuga;

c) reglarea necorespunzatoare a convergentei rotilor.



Care din urmatoarele cauze duce la uzura prematura a anvelopelor rotilor din fata:

a) greutatea mare pe puntea din fata datorita existentei motorului;

b) solicitarea mai mare a rotilor din fata la viraje si la mentinerea directiei de mers;

c) reglarea gresita a convergentei rotilor.

Cum veti proceda cānd īncarcatura depaseste greutatea maxima autorizata a vehiculului ?

a) mariti presiunea īn pneuri;

b) rulati cu viteza redusa;

c) nu efectuati transportul īn asemenea conditii.

Care din urmatoarele defectiuni creeaza joc mare la volan?

a) convergenta rotilor nereglata;

b) unsori prea vāscoase īn caseta de directie si la articulatii;

c) uzura pronuntata a capetelor de bara.

Care este rolul ambreiajului?

a) asigura legatura dintre cutia de viteza si rotile motrice;

b) cupleaza si decupleaza frāna de serviciu;

c) cupleaza si decupleaza legatura dintre motor si cutia de viteze.

Inspectia tehnica a autovehiculelor noi destinate instruirii practice se efectueaza :

a) anual la o statie de inspectie tehnica autorizata de MT;

b) la cel mult un an īntr-o statie de inspectie tehnica autorizata de RAR;

c) la cel mult sase luni īntr-o statie de inspectie tehnica a M.I.

La frānare observati ca autoturismul dvs. trage īntr-o parte. Care sunt cauzele posibile ?

a) volanul are joc peste limitele maxime admise;

b) suprafata carosabilului are aderenta uniforma;

c) sistemul de frānare are dezechilibru mai mare de 20 %.

Patrunderea apei īn baia de ulei a motorului se constata prin :

a) mersul neregulat al motorului;

b) scaderea nivelului apei īn radiator;

c) existenta unei spume de culoare galbuie pe joja de nivel a uleiului.

Uzura neuniforma a benzii de rulare a unui pneu este produsa de:

a) exploatarea pneului īn conditii de suprapresiune;

b) exploatarea pneului īn conditii de suprasarcina;

c) rularea cu viteza excesiva.

Care din cauzele de mai jos determina jocul mare al volanului?

a) presiune scazuta īn pneurile din fata;

b) jocul mare al fuzetei pe pivot;

c) unsoare prea vāscoasa īn articulatiile transmisiei directiei.

Dupa ce recunoasteti ca ambreiajul patineaza ?

a) la schimbarea treptelor de viteza se aude zgomot de pinioane;

b) cānd motorul se gaseste īn priza directa, la accelerarea brusca, autovehiculul nu dezvolta o viteza corespunzatoare;

c) la plecarea de pe loc autovehiculul produce smucituri.

Care dintre urmatoarele defectiuni ale instalatiei de racire conduce la uzura prematura a motorului ?

a) blocarea termostatului īn pozitia deschis;

b) uzura rulmentilor pompei de apa;

c) īnfundarea instalatiei de īncalzire.

Cuplarea unui vehicul cu una sau doua remorci pentru formarea unui ansamblu de vehicule, se poate efectua numai daca:

a) ansamblul de vehicule poate realiza raza minima de virare a autovehiculului tragator;

b) vehiculele care compun ansamblul nu se ating la trecerea peste denivelari;

c) elementele care compun dispozitivul de cuplare sunt omologate.

Rotile directoare ale autovehiculelor cu tractiune pe spate, sunt de regula :

a) divergente sau paralele;

b) convergente sau paralele;

c) divergente.

Dispozitivul ABS reprezinta o componenta a unui sistem de frānare:

a) pneumo-hidraulic asistat;

b) care avertizeaza asupra aparitiei unei disfunctionalitati ale sistemului;

c) care regleaza īn mod automat alunecarea īn sensul de rotatie al rotilor.

Ce se īntelege prin anvelopa de zapada ?

a) anvelopele al caror desen al benzii de rulare si structura sunt concepute pentru a asigura un comportament mai bun pe noroi si zapada proaspata;

b) anvelopa la care desenul benzii de rulare este caracterizat, īn general prin elemente, canale si/sau proeminente masive, mai distantate unele de altele decāt cele ale anvelopelor de drum;

c) anvelopa de drum care poate circula īn toate anotimpurile, pe orice tip de carosabil cu aceleasi performante la rulare.

Care dintre urmatoarele cauze determina scaderea puterii motorului ?

a) acumulatorul este descarcat;

b) conjuctorul-disjunctorul este defect;

c) toba de evacuare este īnfundata.

Cānd se considera ca autovehiculul merge īn priza directa ?

a) cānd turatia arborelui cotit este mai mare decāt turatia rotilor;

b) cānd turatia arborelui cotit este mai mica decāt turatia rotilor;

c) cānd turatia arborelui cotit este egala cu turatia arborelui secundar al cutiei de viteze



Īnscrisul TUBELESS pe o anvelopa, semnifica faptul ca :

a) anvelopa este cu profil de iarna;

b) anvelopa este cu profil de vara;

c) anvelopa este de tipul "fara camera de aer".

Ce rol are mecanismul de directie al autovehiculului ?

a) sa permita o conducere usoara;

b) sa permita bracarea cu usurinta a rotilor directoare;

c) sa asigure stabilitatea īn mers a autovehiculului.

Care este cea mai frecventa cauza care duce la arderea garniturii de chiulasa ?

a) blocarea termostatului īn pozitie deschis;

b) strāngerea insuficienta a chiulasei;

c) īnfundarea filtrului de aer.

Uzura anvelopei pe una dintre marginile benzii de rulare, se datoreaza :

a) dereglarii unghiurilor de convergenta;

b) rularii cu presiune scazuta;

c) rularii cu presiune ridicata.

Care dintre urmatoarele cauze provoaca sulfatarea bateriei de acumulatori ?

a) legaturile bateriei de acumulatori sunt slabe sau rupte;

b) nivelul scazut al electrolitului din bateria de acumulatori;

c) bornele bateriei de acumulatori sunt oxidate.

Rateurile īn galeriile de admisie si evacuare se produc din cauza :

a) supraīncalzirii motorului;

b) supraturarii motorului;

c) jocului prea mic dintre culbutori si supape.

Care dintre urmatoarele cauze provoaca la efectuarea unui viraj lovituri puternice la volanul unui autovehicul prevazut cu sistem de directie cu servomecanism hidraulic ?

a) patrunderea aerului īn instalatia hidraulica;

b) articulatiile neunse;

c) unghiul de convergenta dereglat.

raspunsuri corecte:

1 - c

31 - a

2 - c

32 - c

3 - c

33 - b

4 - a

34 - a

5 - b

35 - c

6 - a

36 - a

7 - c

37 - c

8 - a

38 - c

9 - c

39 - c

10 - a

40 - c

11 - a

41 - b

12 - b

42 - c

13 - c

43 - c

14 - b

44 - c

15 - b

45 - b

16 - c

46 - b

17 - a

47 - a

18 - b

48 - c

19 - a

49 - b

20 - a

50 - c

21 - b

51 - a

22 - c

52 - c

23 - c

53 - c

24 - b

54 - c

25 - a

55 - b

26 - a

56 - b

27 - c

57 - a

28 - b

58 - b

29 - b

59 - c

30 - b

60 - a










Document Info


Accesari: 1967
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )