Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
aerisire frina

Auto


Interventia moderatorului pare o invitatie la deconspirarea metodologiei de aerisire frina, ma inscriu la cuvint. (poate ca ar fi fost mai nimerit sa fie mutat la tips&tricks)
Scule necesare: spray degripare suruburi (bun si lichid de frina), set de chei (cel mai bine inelare), tub de perfuzie (1/2 m, 3mm diametru interior sau pe acolo), tovaras sa dea la pedala.
Piese de schimb si consumabile: lichid de frina (vedeti ce DOT recomanda fabrica, nu amestecati DOT-urile, daca nu stiti ce lichid aveti pe masina, mai bine schimbati de tot, caz in care la cantitatea indicata de constructor mai adaugati ~200ml, ca sa fie), AERISITOARE set complet (se desfac greu si se poate strica hexagonul, sint din fier mort, insist pentru schimbare), daca puteti adapta capacele protectoare pentru aerisitor, va puteti pune mintea si cu 4 capacele (de la Matiz, de exemplu, numa` sa gasiti).
Zi fara precipitatii sau garaj.
1.Se scoate capacul rezervorului de lichid de frina
2.Se scoate roata (se incepe de la roata cea mai departata de pompa de frina, respectiv dreapta spate, apoi stinga spate, dreapta fata si ultima stinga fata).
3. Se desface surubul aerisitor, pina incepe sa "plinga" cu lichid de frina, nu de tot; daca s-a desfacut usor si sinteti sigur ca nu s-a bulit hexagonul (de-aia-s bune inelarele), nu se impune schimbarea, daca aveti cea mai mica indoiala, trebuie schimbat si pus unul nou, eventual cu capacel montat in prealabil; aveti grija sa nu pierdeti mult lichid pina schimbati aerisitorul, puneti deshtiul sau o cirpa in gaura.
4. In capul surubului aerisitor puneti tubul de perfuzie, capatul celalalt sa fie imersat intr-un fund de PET, cu ceva lichid pe fund (poate fi si apa, lichidul care curge din instalatia de frinare e oricum contaminat si bun de aruncat)
5.Stringeti surubul de aerisire cit sa inchida gaura, nu definitiv si rugati amicul sa dea la pedala de 5-6 ori, apoi sa tina apasat.
6. Desfaceti usor aerisitorul pina scoate lichid pe furtunel - scopul furtunelului e sa ai control vizual la ce iese din instalatie, se vad foarte bine bulele de aer - cind amicul a ajuns cu pedala jos, o tine acolo, iar tu stringi aerisitorul la loc; dupa ce ai strins, amicul elibereaza pedala; se repeta miscarea asta de 4-5 ori sau pina nu mai ies bule de aer pe furtunas.
7. Se completeaza lichidul in rezervor.
8. Se pune roata la loc si se trece la urmatoarea, in ordinea mentionata.

ATENTIE la lichidul de frina! e nasol daca iti intra in ochi, gura, nas, si daca ajunge in contact cu vopseaua, beleste pina la tabla in 2-3 zile; daca s-a intimplat sa ajunga pe vopsea, stergeti repede cu o cirpa umeda.

Daca aveti groapa la garaj sau gasiti o rampa, se poate face si fara sa scoateti rotile. In timpul operatiei, amicul de la pedala va simti intarirea progresiva a frinei, la masinile cu servo poate n-ar strica si pornirea motorului, caz in care grija mare! sa n-o ia nebuna la vale de pe cric; apropos de cric, mai bine puneti ceva mai solid sub masina suspendata, cricurile pantograf sint de toata jena, cele hidraulice merg si fara proptea.

"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
Document Info


Accesari: 6467
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )