Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadCorydoras - (sanitarii acvariului)

Animale
ALTE DOCUMENTE

Ariciul
INTRODUCERE ÎN PATOLOGIE ANIMALĂ sI IMPORTANŢA SA ÎN ASIGURAREA SALUBRITĂŢII ALIMENTELOR OBIECT sI METODE DE STUDIU
Rolul pasarilor rapitoare de noapte in controlul populatilor de rozatoare
Balena albastra
Balena albastra - sau balena uriasa
Ursul Polar
Echidna
Elefantul african

Corydoras  - (sanitarii acvariului)Familia:  Callichthydae                        

Origine:  America de Sud,  insula Trinidad

Dimensiuni: 5 - 8 cm, min. 3 cm(C.pygmaeus)-max. 9  cm

Temperatura:  20 - 28o C 

Duritate:  10 - 30o dGH

Ph:  6.5 - 8

Coloana apei:  

Volum apa: 

Sunt pesti de apa dulce, inruditi cu  somnul din apele noastre, genul  cuprinzand aprox. 115 specii,  toate originare din America de Sud si insulele  Trinidad. In general,  Corydoras sunt pesti care stau pe fundul acvariului, toata  hrana  care ajunge neconsumata pe substrat fiind mancata de acestia.   Cele mai populare specii de Corydoras sunt  C. aeneus, C. arcuatus, C.  julii, C. leopardus, C. paleatus, C.  reticulatus, C. undulatus etc.

 

In general hranirea lor nu pune probleme, dar trebuie avut in vedere     faptul ca hrana uscata are tendinta de a  pluti mai multa vreme la     suprafata  apei, deci trebuie cumparata si hrana speciala, care ajunge   imediat pe fund, pentru a nu obliga pestele  sa se hraneasca de la   suprafata  apei, acest lucru ducand la modificarea

Comportamentului   acestora.    Sanitarii sunt  pesti putini pretentiosi fata de   calitatile fizico-chimice ale apei. Acestia suporta bine si lipsa  oxigenului  din apa, avand posibilitatea de a "inghiti" aer de la suprafata  apei.     Duritatea este de  asemenea un element mai putin important (poate  ajunge si la 30o dGH), in schimb, pH-ul nu trebuie sa coboare sub 6,5  sau  sa creasca peste 8.    Intervalul de  temperatura recomandat este de 20 - 28o C, o  atentie  deosebita trebuind acordata cresterii sau scaderii bruste a  temperaturii. 

In habitatul lor natural Cory  inoata in  bancuri de zeci de indivizi si este bine ca aceste conditii  sa fie reproduse in  acvariul in care vor creste. Ei pot fi crescuti  impreuna cu alti pesti pasnici  cum ar fi cei din familia Charachidae, Poecilidae, etc dar nu  trebuie sa fie pusi in acelasi acvariu  cu pesti mari sau agresivi. Daca sunt in  numar mic, ei sunt timizi  si se sperie usor, lipsindu-le sentimentul de  siguranta pe care  li-l da apartenenta la un grup mai mare si nu veti avea ocazia  sa  le observati comportamentul comic pe care il au in grup. O regula  simpla ar  fi aceea ca acesti pesti se simt bine cand se afla in  grupuri de cel putin 6-7.
                                                                                                                 

                                                                                                   

Decorare

Acesti pesti este de  preferat sa fie  pusi intr-un acvariu cu substrat de culoare inchisa  format din pietris fin sau  nisip grosier pentru a le proteja mustatile.  Este de preferat ca acvariul sa fie  putin adanc deoarece pestii  vor veni uneori la suprafata spre a lua o  inghititura de aer.  Plantele trebuie sa fie in numar mare spre a crea locuri in  care  pestii se pot ascunde.Se pot folosi plante cu radacina cum sunt Vallisneria, Elodea, Cabomba. Acvariul se  poate decora cu  lemne, pietre netede dar in centru trebuie lasat  loc liber pentru inot.

Cory accepta o gama larga  de hrana vie,  inghetata, sau conservata.Ca hrana vie se pot folosi Tubifex,  Artemia, chiar si  Râme.  Este bine sa le suplimentati  dieta cu fulgi si pelete cu extrase  vegetale procurate din comert.

Reproducere

Desi se poate face diferentierea  pe  sexe, pentru ca reproducerea sa reuseasca este bine sa se cumpere  un grup de  pesti. Acestia trebuie hraniti de cateva ori pe zi  cu mici cantitati dintr-o  hrana bogata in proteine, de preferat  hrana vie. Fecundarea icrelor este  precedata de un lung ritual  de imperechere care consta in urmariri rapide  intrerupte de pauze  in care sunt curatate locurile de depunere. Odata incheiat  ritualul  de curtare, masculul imbratiseaza femela si aceasta elibereaza ouale  ce  sunt imediat fertilizate. Acestea sunt depozitate in ciorchini  pe peretii  acvariului, pe filtru, pe frunzele plantelor. Alte  specii din familia Corydoras  depoziteaza maxim 2-4 oua pe o frunza  de planta, depunand peste 100 timp de o  ora. Depunerea icrelor  continua pana cand se termina icrele. Parintii trebuie  separati  de icrele din care vor iesi puii in 2 pana la 10 zile.

Document Info


Accesari: 6243
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )