Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadASIGURAREA MARFURILOR IN TRANSPORT (GIT)

diverse


loading...
ALTE DOCUMENTE

DURATELE DE FOLOSINŢĂ A MATERIALELOR DIN DOTAREA MINISTERULUI APĂRĂRII, ALTELE DECĀT CELE DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR
Food
Dictionar englez roman litera F
ETICA EXPERIMENTULUI PE ANIMALE DE LABORATOR
advertising
Scoala mea
SIDA a pornit din Camerun
Religiile aborigenilor australieni si ale popoarelor din Oceania
Ce sunt umanoizii zburatori
CARNETUL ATA- \"ADMISIE TEMPORARA\" (IMPORT TEMPORAR)

Asigurarea Marfurilor īn Transport (GIT)

1.      INTRODUCERE

Fraza "asigurarea marfuri īn transport" se poate referi fie la asigurarea obtinuta de proprietarul marfurilor pentru a asigura expedierile īn transport fie la asigurarea obtinuta de caraus pentru a-si proteja raspunderea contractuala īn baza 959b12j contractului de transport, cu privire la marfurile proprietarului.

Īn practica, cānd un caraus spune proprietarului ca ei sunt asigurati, poate sa fie asigurata numai raspunderea contractuala si nu marfurile efective ale proprietarului.

Nu exista nici o constrāngere legala care sa contina Politica Marfurilor īn Transport. Cu toate acestea dreptul comun si conduitele de transport impun raspunderi īmpovaratoare carausului.

Pentru a fi īntrunite aceste raspunderi este necesara, īn lumea interna a carausilor, o Politica de Raspundere a Carausilor pentru transportul marfurilor .

Īn scopul īndeplinirii acestor obligatiuni īn carausia internationala este necesara o asigurare de raspundere CMR.

2.      POZIŢIA PROPRIETARULUI

Din punctul de vedere al proprietarului marfurilor atāt pe scena nationala cāt si pe cea internationala, carausul se poate apara īmpotriva reclamatiilor aduse. Chiar daca carausul nu dispune de mijloace de aparare īmpotriva valorii reclamate si nici de mijloace capabile sa limiteze aceasta valoare, proprietarul marfurilor trebuie sa se bazeze pe asigurarea pe care o are carausul sau īn cazul īn care nu o are, pe faptul ca, acesta are suficiente resurse financiare pentru a-i satisface revendicarile.

Īn consecinta, proprietarul marfurilor este sfatuit sa-si faca asigurare pentru marfurile aflate īn transport, asigurare potrivit careia, orice drepturi ar pretinde carausului sa poata fi solicitate societatii de asigurare.

3.      POZIŢIA CĂRĂUsULUI

Dupa cum am vazut, sub protectia oferita de CMR, carausul dispune de anumite mijloace de protectie īmpotriva reclamatiilor care īi sunt aduse sau de mijloace de limitare a acestora, dupa cum urmeaza:

i.                    Daca vehiculul (transportānd marfurile) se deplaseaza pe cale maritima, cale ferata, cale navigabila interna sau pe cale aeriana si daca marfurile se pierd sau se distrug dar nu datorita modalitatii de transport, raspunderea carausului este determinata de orice lege sau conventie care se aplica transportului alta decāt cea a modalitatii de transport.(Nota: Regulile de la Haga-Visby se aplica numai daca a fost emis conosamentul).

ii.                  Carausul nu are nici o raspundere financiara daca paguba este cauzata de:

a).         neglijenta sau actiune gresita a reclamantului;

b).         instructiunile date de reclamant, date, altfel decāt ca rezultat al actiunilor gresite sau al neglijentei carausului;

c).          circumstantele pe care carausul nu le-a putut evita si consecintele pe care nu le-a putut preveni;

d).         vicii inerente ale marfurilor;
e).         folosirea vehiculelor deschise neacoperite atunci cānd utilizarea lor a fost īn mod expres convenita (exceptie īn cazul vehiculelor special echipate);

f).            lipsa ambalajului sau conditii necorespunzatoare de ambalare;

g).         manipularii, īncarcarii, stivuirii, descarcarii facute de expeditor;

h).          natura unor anumite tipuri de marfuri care se supun la pierderi totale, partiale sau la distrugeri;

i).             marcarea sau numerotarea insuficienta sau necorespunzatoare.

iii.                Carausul este eliberat de raspundere daca reclamatia sau actiunea de reclamatie nu este facuta sau nu a īnceput īn limitele de timp precizate.

4.      RĂSPUNDEREA PROPRIETARULUI

Este de remarcat faptul ca, orice calatorie rutiera internationala care presupune un tranzit maritim poate presupune un alt regim al taxelor īn eventualitatea unui dezastru. Este oportun de remarcat ca, īn cazul unei catastrofe maritime cheltuielile generale medii si cheltuielile de salvare vor fi percepute de la proprietarul marfurilor care ar trebui, īn consecinta sa-si asigure marfa īmpotriva acestor riscuri.

5.      PIERDERI IMPORTANTE

Acesta este un tip de asigurare bine cunoscut cu privire la pierderile īnregistrate īn productie

(cunoscut ca īntreruperea afacerii) dar deseori nu este considerata necesara la exportul si importul marfurilor. Presupune pierderi financiare care nu sunt legate īn mod necesar de distrugerile produse marfurilor si īn mod normal nu sunt acoperite de polita de asigurare a īncarcaturii.

Un exemplu ar fi cānd, sunt expediate calendare dar, datorita īntārzierii, ajung pe piata prea tārziu pentru Craciun si drept urmare pretul acestora se va micsora. Alt exemplu, este la instalatiile care au fost expediate pentru a pune īn functiune o noua linie de productie dar īn timpul transportului instalatia este avariata si īn consecinta productia īntārziata. Un alt exemplu, priveste conteinerele īnchiriate dar care nu pot fi folosite, fiind īn reparatie, dar īn acelasi timp trebuie platite taxele de īnchiriere.

6.      CONCLUZII

Pentru toate motivele mentionate mai sus este foarte inteligent pentru expeditor sau destinatar sa-si asigure marfurile īn transport, conform termenilor comerciali. Capitalul proprietarului marfii este legat de marfurile care sunt īn transport; prudenta dicteaza ca o asemenea asigurare este valabila īn scopul protejarii banilor reprezentati de marfurile īn transport.

O extensie la polita de asigurare a marfurilor īn transport poate fi obtinuta (pentru o prima mica de asigurare, aditionala) pentru a acoperi "neavizatii sau nestiutorii" CMR de transportatorii interni care din necunostinta de cauza sunt implicati īn miscarea CMR.
Document Info


Accesari: 779
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2017 )