Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadPestera-Obarsia-Omul

Turism


Pestera-Obârsia-Omul

(Drumul Bucura Dumbrava; timp necesar: 4-5 ore: marcaj albastru vertical pe fond alb: pe harta No. 5).Traseul marcat începe chiar din fata Casei Pestera si iese din Poiana Crucii pe latura ei 545b19f nordica, traversând imediat valea Cocorei si începând sa urce pe o pajiste larga; în curând lasam la dreapta marcajul cruce albastra catre Babele si trecând catre stânga, dealungul Ialomitei, ajungem la confluenta cu V. Sugarilor, pe care o lasam la dreapta, dupa ce am lasat jos - în stânga - gura vaii Doamnele.

De aici înainte, ne angajam pe firul de origine al Ialomitei, numit valea Obârsiei, pe care o însotim pe malul ei stâng (dreapta cum urcam), pe sub peretii înalti ai muntelui Obârsia; în fata, peste vale, hornurile si peretii Doamnelor, ne tin tovarasie multa vreme.

Ocolind marea cascada a Obârsiei (circa 100 m. înaltime) situata în fundul vaii (2145 m. altitudine la capatul superior), iesim pe fundul terasei finale a vaii. situata chiar sub Omul.
Aici se ridica, vertical, peretele alb si neted al stâncilor dela "Mecetul Turcesc" (2200 m. alt.; circa 70 m. înaltime), pe care le lasam în stînga, începând apoi greul urcus de sub Omul.

Poteca iese în Curmatura vaii Cerbului, unde întâlneste semnele galbene ce vin din spre Sinaia (Drumul M. Haret - A. I. 3), apoi urca din nou pieptis pe lânga Vf. Bucura Dumbrava sau vf. Ocolit (2490 m.) si întâlneste imediat sub Casa Omul semnele galbene care vin din spre Busteni pe v. Cerbului (Drumul Nestor Ureche, B. T. 31, precum si Drumul Granicerilor de pe Strunga.

Traseul ia sfârsit la casa de adapost Omul -2505 m. ah.); detalii la pag. 50.

Document Info


Accesari: 951
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )