Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...

Adolf Hitler

istorie
ALTE DOCUMENTE

ROMA ANTICA
Progresul în cultura si stiinta, 1878-1938
Vanzarea evreilor nu a inceput pe vremea lui Ceausescu
Fernando Magellan
ROMÂNIA - \"STAT NAŢIONAL LEGIONAR\'
Formarea constiintei istorice
Voltern critica vilent Vechiul Regim si Biserica si considera
Nasterea infinitului. Revolutia nominalista, 1300-1450
Galatii în perioada neutralitatii (21 iulie/3 august 1914-7 august 1916)

  Adolf Hitler  Hitler Adolf (1889-1945), conducator al guvernului si al politicii germane si unul dintre cei mai puternici dictatori ai secolului 20, care a convertit Germania într-o societate complet militarizata si a lansat cel de al 2 Razboi Mondial.Facând anti-semitismul un lucru de baza în propaganda si politicile sale, el a construit partidul nazist într-o miscare în mas 313t1917d a. Pentru un timp, a dominat o mare parte din Europa si din Africa de Nord. El a cauzat macelul a milioane de evrei si a altora pe care el îi considera inferiori.

Primii ani

Hitler s-a nascut în Braumau am Inn, Austria, pe 20 Aprilie 1889, fiind fiul unui neimportant oficial al vamii si al unei tarancute. Un student slab, nu a terminat niciodata liceul. A optat pentru admiterea la Academia de Arte Plastice din Viena, dar a fost respins din cauza lipsei de talent. Stând în Viena pâna în 1913, mai întâi a trait într-o pensiune pentru orfani, mai târziu traind din micile câstiguri din tablourile pe care le-a pictat. A citit vicios, developând convingeri anti-evreice si antidemocratice, o admiratie pentru individualitatea de neoprit si o grija pentru mase.

În primul razboi mondial, Hitler, pe atunci era în Munich, se oferise voluntar în serviciul armatei bavariene. S-a dovedit un soldat dedicat si curajos, dar nu a fost niciodata promovat mai mult de clasa I soldat deoarece superiorii sai considerau ca nu avea calitati de conducere.

Dupa înfrângerea Germaniei în 1918, s-a întors la Munich, ramânând în armata pâna în 1920.Comandantul lui l-a facut un ofiter de educatie, cu mandatul de a opri pornirile sale impotriva pacifistilor si ideilor democratice. In septembrie 1919, s-a alaturat partidului Muncitorilor Germani nationalist, si in aprilie 1920 a început sa lucreze cu timp complet pentru partid, acum redenumeste partidul în partidul national socialist al muncitorilor germani ( partidul nazist). În 1921, a fost ales presedinte al partidului (Fuhrer) cu puteri dictatoriale.

Ridicarea la putere

Organizând întâlnire dupa întâlnire, terorizând oameni politici cu grupuri de hoti ai partidului, Hitler a împrastiat ura sa rasiala si îngrijorarea pentru democratie. Curând a devenit o figura cheie in politica Bavariana, ajutat de oficiali înalti si oameni de afaceri. În noiembrie 1923, un timp de haos economic si politic, el a condus o revolta ( Putsch) in Munich împotriva post razboiului Republici Weimar, proclamându-se cancelar al noului regim autoritar. Fara suport militar, oricum, Putsch-ul s-a prabusit.

Ca lider al complotului, Hitler a fost trimis la 5 ani de închisoare si a petrecut 8 luni scriindu-si autobiografia Main Kampf. Eliberat pentru purtare buna generala, in decembrie 1924, el si-a reconstruit partidul fara interferente de la cei al caror guvern a încercat sa-l darâme. Când Marea depresie a lovit in1929, explicatia sa ca un complot comunist - evreiesc a fost acceptata de multi germani. Promitând o Germanie puternica, servicii si glorie nationala, el a atras milioane de alegatori. Reprezentatia nazismului în Reichstag (parlament) a crescut de la 12 locuri în 1928 la 107 în 1930. În timpului urmatorilor 2 ani, partidul a ramas expansionist, beneficiind de someri crescânzi, si cu teama de comunism, încrederea lui Hitler in sine si sfidarea rivalilor sai politici. Niciodata , când Hitler a fost pus cancelar in ianuarie 1933, el era asteptat sa fie o usoara unelta de afaceri mari.

Dictatorul Germaniei

  Odata în putere, oricum, Hitler imediat s-a stabilit ca dictator. Milioane de anti-nazisti erau dusi în lagare de concentrare si orice semne de nesupunere pedepsite. Un act care dadea posibilitati a trecut de o legislatura temporara, lasându-l sa nazifeasca birocratia si judecatoria, înlocuind toate uniunile muncitoare cu un Front Muncitor german controlat de nazisti, si a exilat toate partidele politice în afara de al sau. Economia, media, si toate activitatile culturale au fost aduse sub autoritate nazista facând tipul de viata independent  sa se bazeze pe loialitatea lui sau ei.
Hitler s-a bazat pe politia sa secreta, Gestapo-ul, si punând-o în închisori si lagare pentru a-si intimida oponenti, dar cei mai multi germani l-au sustinut cu entuziasm. Armamentul sau a scos someria, un program recreational ambitios a atras muncitori si angajati, si politica sa externa a reusit sa impresioneze natiune. El astfel a reusit a reusit sa transforme poporul german în unelte pliabile, el mai avea nevoie sa stabileasca regula germana pete Europa si alte parti ale lumii. Descredizând bisericile cu încarcari de coruptie si imoralitate, impunându-si propiul sau cod moral. A scos conceptul de egalitate umana si a pretins superioritatea rasiala a germanilor. Ca la cursele profesioniste, li s-a spus, ca aveau dreptul de domina toate natiunile si sa le supuna. Cresterea persecutiei brutale a evreilor era sa porneaca germanii pentru acest obiectiv.

Pregatindu-se în misiunea sa de a construi un imperiu, Hitler a lansat deschiderea rearmarii Germaniei(în ciuda tratatului de pace din primul razboi mondial), a trimis trupe în demilitarizatul Rhineland în 1936, si a anexat granita Austriei si a Cehoslovaciei în 1938. În martie 1939 a adus ce a mai ramas din Cehoslovacia sub control german. A venit de asemenea în ajutorul rebelilor lui Fracisco Franco în razboiul civil al Spaniei (1936-1939). Depasiti strategic si cu frica de razboi, nici un lider n-a oferit rezistenta miscarilor sale.

Al doilea razboi mondial

Hitler a realizat, oricum, ca alte miscari în continuare ar putea duce la un conflict european, si neezitant s-a pregatit pentru lupta, care el a crezut ca va întari fibra morala a Germaniei.Având neutralizata Uniunea Sovietica cu promisiunea unei parti din Polonia dupa înfrângerea ei, a atacat Polonia în septembrie 1939. Polonezii au fost repede depasiti, si  aliatii lor, Marea Britanie si Franta, care au declarat razboi Germaniei, nu au facut nimic ca sa-i ajute.În primavara lui 1940, fortele lui Hitler cuceresc Danemarca si Norvegia si câteva saptamâni mai târziu Olanda, Belgia si Franta. Cucerirea Marii Britanii a fost oprita de Fortele Aeriene Roiale, care a învins germanii Luftwaffe.

Împins de ambitia si ura sa pentru comunism, Hitler s-a întors împotriva Uniunii Sovietice. Pentru a-si proteja flancul, mai întâi a cucerit Peninsula Balcanica. Invazia USSR-ului în iunie 1941, i-a carat repede pe germani la portile Moscovei, dar în Decembrie au fost împinsi înapoi de rusi, exact când Statele Unite a intrat în razboi. Hitler a realizat ca razboiul era pierdut din punct de vedere militar, dar a continuat sa lupte în speranta ca va aparea vreo arma miraculoasa sau o manevra diplomatica care ar putea sa salveze situatia.

Timpul a trecut si înfrângerea devenea mai clara, Hitler a refuzat sa se predea, simtind ca Germania nu merita sa supravietuiasca deoarece nu si-a îndeplinit misiunea. Prin aceasta perioada, mai des, campania de a distruge evreii lumii a continuat si trenuri inteminabile au dus milioane de evrei la lagarele de exterminare, interferând serios cu efortul razboiul. Un complot al ofiterilor a încercat sa-l asasineze si sa sfârseasca razboiul, dar nu a reusit, terminânduse în 1944. În final, pe 30 aprilie 1945 , cu toata Germania plina de invadatori Aliati, Hitler s-a sinucis în buncarul sau din Berlin, la fel cum a facut si companioana sa, Eva Braun, cu care se casatorise cu o zi înainte.

Ciurezu Bogdan Daniel clasa a VII-a A

Microsoft Encarta Enciclopedia; Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.

Powered by http://www.preferatele.com/

cel mai complet site cu referateloading...Document Info


Accesari: 2350
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )