Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadCODUL DEONTOLOGIC AL CJU BĂLŢI

medicina
ALTE DOCUMENTE

DIABETUL ZAHARAT
VIRNANŢ. Ruta graveolens. Fam. Rutaceae.
TRUNCHIUL CEREBRAL
ZMEUR.
ZINCUL
GINECOPATIILE PUERPERALE LA VACI sI INFLUENŢA ACESTORA ASUPRA PROCESELOR DE REPRODUCŢIE
Absorbtie,distributie si excretie
VASCULARIZATIA CORDULUI
Un nodul poate creste riscul aparitiei cancerului?
Ce este sanul si de ce se imbolnaveste el

CODUL DEONTOLOGIC AL CJU Balti

Codul Deontologic

al Clinicii Juridice Universitaremun. Balti

Preambul

 

Noi, studentii-clinicisti ai Clinicii Juridice din or.Balti, tinînd seama de valorile morale si etice prescrise de prez 15115r1719p entul Cod Deontologic, ne asumam obligatia de a acorda asistenta juridica si de a apara drepturile si libertatile cetatenilor.

Capitolul Ι.

1. Activitatea clinicii se desfasoara în conformitate cu principiile generale (legalitate, egalitate, echitate, democratie, umanism etc.) si cu unele principii specifice:

·        Responsabilitate fata de fiecare caz.

            Fiecare student-consultant trebuie sa constientizeze necesitatea consultatiilor juridice si utilitatea acestora pentru persoanele din paturile defavorizate.

·        Confidentialitatea informatiei obtinute.

Toate datele personale ale clientilor poarta un caracter confidential, exceptie fiind folosirea datelor confidentiale în scopuri didactice doar cu acordul prealabil al persoanei în cauza.

·        Competenta.

 Studentul-consultant prezinta clientului un raspuns corect si deplin numai dupa avizul favorabil al  avocatului-curator.

În cazul instrumentarii unui caz dificil studentul poate cere ajutor de la un alt student-consultant pentru a solutiona cauza împreuna.

2. Obiectul prezentului Cod Deontologic constituie totalitatea regulilor de conduita, ce vizeaza desfasurarea relatiilor interpersonale în raport cu toti membrii Clinicii, precum si cu toate persoanele care se adreseaza dupa ajutor în Clinica.

3. Scopul acestui Cod este de a îndruma, a coordona activitatea zilnica a studentului-clinicist.

4. Directiile de activitate asupra carora se raspîndesc regulile prestabilite de prezentul Cod Deontologic sunt urmatoarele:

·        Acordarea de asistenta juridica pro bono (gratuita) persoanelor ce fac parte din categoriile social-vulnerabile (pensionari, someri, minori, invalizi, studenti, familii monoparentale si cu multi copii, etnii aparte...);

·        Instruirea practica si ridicarea nivelului practic de activitate a clinicistilor în domeniul jurisprudentei, precum si alfabetizarea juridica a populatiei din nordul tarii.
Capitolul ΙΙ.

1. Relatiile clinicist - clinicist

  • Relatiile dintre membrii Clinicii Juridice se bazeaza pe încredere, colegialitate, respect, sinceritate, cooperare, corectitudine si binevointa.
    • Colegialitatea impune ca relatiile dintre clinicisti sa fie bazate pe încredere, respect, loialitate;
    • Cooperarea consta în conlucrarea si ajutorul reciproc între clinicisti în vederea solutionarii cauzelor preluate spre instrumentare. În aceste situatii fiecare clinicist este obligat sa ajute colegul sau, daca exista o astfel de necesitate.

În caz de depistare a unor încalcari si derogari de la norma deontologica, cel care a încalcat trebuie atentionat de acest fapt, dar cu maxima prudenta si atentie.

2. Relatiile clinicist - client

           

            În relatiile cu clientul, membrul Clinicii trebuie sa fie amabil, cumpatat, atent, onest, responsabil, punctual.

o       Treapta incipienta în desfasurarea convorbirii cu clientul o constituie informatia adusa de catre clinicist referitoare la "regulile de joc" stabilite, ce constituie faptul, ca asistenta juridica nemijlocita este acordata de catre un student, dar sub supravegherea stricta a avocatului-curator.

o       Membrul Clinicii Juridice actioneaza în vederea instrumentarii cazului, numai dupa ce este semnat acordul cu clientul, ce vizeaza preluarea si solutionarea cazului de catre student.

o       Clinicistul consulta clientul în conformitate cu regulile de intervievare prestabilite, informînd clientul despre evolutia cauzei ce i-a fost încredintata.

Studentul-clinicist are obligatia de a pastra confidentialitatea informatiei devenite cunoscute în timpul acordarii consultatiei juridice.

3. Relatiile clinicist - curator/administrator

 

            Relatiile dintre clinicist si curator/administrator sunt bazate pe respect, responsabilitate, oficialitate si corectitudine.

            În acordarea consultatiei studentul este supravegheat de catre avocatul-curator, caruia îi prezinta toata informatia necesara despre cauza ce o solutioneaza.
Document Info


Accesari: 1953
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )