Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CONTRACT pentru inspectarea si certificarea activitatii agricole ecologice

administratie


SC ECOINSPECT SRL

Loc. Cluj Napoca

Str. Horea, nr. 75, ap. 5

Jud. Cluj, cod 400202

Tel : 0264 536324

Tel/fax:    0264 432088

e-mail: ecoinspect@from.ro


C O N T R A C T


I. Partile contractante:

Īncheiat īntre:

SC Ecoinspect SRL, cu sediul īn Cluj Napoca, str. Horea nr. 75 ap. 5, jud. Cluj, īnmatriculata la Registrul Comertului Cluj sub nr. J12/1149/14.06.2002, cod unic de īnregistrare 14695862, atribut fiscal R, cont RO38 RZBR 0000 0600 0245 3324 deschis la Raif 13513w222n feisen Bank, reprezentata prin Lorincz Piroska - director, īn calitate de executant,   si

.......... ..... ...... ., cu sediul/domiciliul īn ............ ............................. īnmatriculat la Reg. Com. sub nr. ..........., cod unic de īnregistrare ..........., CNP .............., cont ........ deschis la ............. posesor al buletinului/cartii de identitate seria ......nr. ......., reprezentat(a) prin ..................., īn calitate de beneficiar.

II. Obiectul contractului

Art. 1. -             Obiectul prezentului contract īl constituie certificarea produselor agricole ecologice.

III. Durata contractului

Art. 2. -             Prezentul contract este valabil pe o perioada de 1 ( un ) an īncepānd cu data semnarii acestuia. Contractul se prelungeste automat , atāta timp cāt partile interesate nu doresc rezilierea acestuia.

IV. Obligatiile partilor

Art. 3. -             Executantul este obligat:

a)       sa efectueze īn timp util inspectia suprafetelor agricole, a sectorului de crestere a animalelor si a altor activitati efectuate de catre beneficiar legate de productia ecologica.

b)       sa īntocmeasca rapoarte de inspectie īn toate cazurile prevazute la lit. a) si sa le prezinte beneficiarului pentru semnare;

c)       sa pastreze secretul asupra tuturor datelor legate de activitatea beneficiarului, de care a luat cunostinta īn timpul inspectiilor. Aceste informatii vor fi oricum transmise autoritatii competente, date referitoare la: numele si adresa beneficiarilor, tipul produselor pentru care s-a cerut certificarea, suspendarea sau rezilierea contractului de certificare.

d)       sa autentifice obiectivele inspectiei;

e)       sa elibereze Certificatul de atestare a unitatii (gospodariei) dupa efectuarea inspectiilor, pentru unitatile ecologice si respectiv Scrisoarea de Certificare pentru unitatile aflate īn perioada de conversie, care sa ateste ca unitatea beneficiarului corespunde standardelor mentionate la Art. 4.a.

f)         sa asigure inspectia si certificarea produselor īn conformitate cu reglementarile īn vigoare privind produsele ecologice;

g)       sa efectueze inspectii speciale la solicitarea beneficiarului, la īntelegere, ale caror obiective vor fi cuprinse īntr-o anexa a prezentului contract.

h)       sa informeze īn timp util asupra modificarilor survenite īn standardele specifice.Art. 4. -             Beneficiarul se obliga:

a)       pe toata durata de valabilitate a contractului, sa īsi desfasoare activitatea conform reglementarilor UE CEE 2092/1991, privind produsele agroalimentare ecologice,

b)       sa prezinte la cererea organismului de inspectie documentatia privind activitatea ecologica si conventionala din unitate;

c)       sa efectueze toate analizele de sol sau produs, pe cheltuiala proprie, īn cazul semnalarii unor abateri de la regulamentele īn vigoare, la acele laboratoare acreditate cu care S.C.Ecoinspect S.R.L. are contracte de colaborare,

d)       sa achite la timp si īn totalitate, taxele de inspectie si certificare, īn conformitate cu prevederile prezentului contract;

e)       sa conduca la zi jurnalul de productie (cultura plantelor, cresterea animalelor, apicultura etc.);

f)         sa furnizeze la timp toate datele cerute de catre executant;

g)       sa informeze Ecoinspect asupra tuturor modificarilor majore care au loc īn unitatea pe care o administreaza, modificari referitoare la produsele obtinute, structura unitatii, managementul asteia, precum si orice date legate de administratie (sediu social, nr. de tel, conturi bancare,etc.)

h)       īn cazul īn care operatorul īsi extinde activitatea sau gama de produse, acesta trebuie sa informeze Ecoinspect īn timp util, iar comercializarea acestor produse se va face numai cu acordul executantului

i)         sa raporteze stocurile produselor pentru care doreste eliberarea Certificatului pe produs.

j)         sa se conformeze hotarārilor executantului, adoptate īn baza catalogului de sanctiuni;

k)       sa nu foloseasca certificarea produsului sau īn asa fel īncāt sa-i aduca organismului de

l)   sa faca plāngeri si reclamatii numai in acord cu regulile si procedurile executantului

m) la suspendarea sau anularea certificarii sa īnceteze utilizarea īntregului material care

certificarea Ecoinspect (materiale publicitare, logo-uri, sau orice alta referire la certrificarea produsului),   atunci cānd Certificatul de conformitate este suspendat sau anulat. Īn cazul īn care unitatea are un Certificat valabil, din anul precedent, operatorul trebuie sa returneze acest Certificat executantului in termen de max. 30 de zile de la primirea notificarii.

Art. 5. -             Taxele si tarifele pe care trebuie sa le achite beneficiarul, sunt taxe anuale, iar modalitatile si conditiile de plata ale acestora sunt prevazute īn Anexa nr. 1, parte integranta a prezentului contract.

Modalitati, conditii si termene de plata:

a)      taxele precizate īn Anexa nr. 1 vor fi achitate pe baza profacturii emise de executant, īn lei, la cursul BNR leu/euro valabil pentru ziua facturarii.

b)      executantul īsi rezerva dreptul de a modifica Anexa nr. 1 īn functie de inflatie si/ sau cursul valutar, primul avans, reprezentānd 50% din valoarea taxei de inspectie, va fi achitat de catre beneficiar, pāna la data inspectiei din a.c.,

c)       restul de 50% din valoarea taxei de inspectie va fi achitat īnainte de eliberarea Certificatului de conformitate, respectiv a Scrisorii de Certificare, pentru unitatile aflate īn perioada de conversie.  

d)      beneficiarul are obligatia de a achita, pe lānga taxele prevazute īn Anexa nr. 1, cheltuielile de transport ale inspectorului pāna la locul īn care urmeaza a se efectua inspectia, cheltuieli de cazare ( chiar si īn unitatea proprie), īn caz de nevoie.


VI. Penalitati, daune-interese

Art. 6. -             Īn cazul īn care, din vina sa exclusiva, executantul nu reuseste sa īsi īndeplineasca obligatiile asumate prin contract īn termen de 30 zile de la notificare, beneficiarul are dreptul de a cere despagubiri īn valoarea prejudiciului cauzat.

Art. 7. -             Īn cazul īn care beneficiarul nu onoreaza facturile pāna la expirarea termenelor de scadenta prevazute īn Anexa nr. 1, acesta are obligatia de a plati, ca penalitati, o suma echivalenta cu o cota procentuala de 0,4% pe zi de īntārziere din plata neefectuata.VII. Rezilierea contractului

Art. 8. -             Prezentul contract se poate rezilia īn urmatoarele conditii:

a)       prin acordul ambelor parti;

b)       de catre oricare dintre parti pentru nerespectarea obligatiilor asumate, cu o prealabila notificare de cel putin 15 zile si cu obligatia partii īn culpa de a plati daune interese.

c)       unilateral, de catre beneficiar īn cazul īn care renunta la activitatea ecologica. Īn aceasta situatie, beneficiarul va trebui sa anunte executantul pāna la data de 30 noiembrie a anului respectiv. Īnstiintarea īntārziata a rezilierii contractului atrage dupa sine plata taxei de inspectie, integrala, pentru anul urmator, avānd ca baza de calcul taxa anului precedent;

d)       unilateral de catre executant, atunci cānd beneficiarul nu-si achita taxele la termenele stabilite si īn cazul unor sanctiuni aplicate conform catalogului de sanctiuni.

Art. 9. -             Forta majora exonereaza partile contractante de īndeplinirea obligatiilor asumate prin prezentul contract, pe toata perioada īn care aceasta actioneaza.

Art. 10. -         Partea contractanta care invoca forta majora are obligatia de a notifica celeilalte parti, imediat si īn mod complet, producerea acesteia si de a lua orice masuri care īi stau la dispozitie īn vederea limitarii consecintelor.


IX. Clauze finale

Art. 11. -         Executantul si beneficiarul vor face toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabila, prin tratative directe, orice neīntelegere sau disputa care se poate ivi īntre ei īn cadrul sau īn legatura cu īndeplinirea contractului. Īn caz contrar, litigiul va fi solutionat de instantele judecatoresti competente.

Art. 12. -         Modificarea prezentului contract se poate realiza numai cu acordul ambelor parti, reflectat īntr-un act aditional.

Art. 13. -         (1) Orice comunicare īntre parti, referitoare la īndeplinirea prezentului contract, trebuie sa fie transmisa īn scris.

(2) Orice document scris trebuie īnregistrat atāt īn momentul transmiterii, cāt si īn momentul primirii.

(3) Comunicarile dintre parti se pot face si prin telefon, telegrama, telex, fax sau email, cu conditia confirmarii īn scris a primirii comunicarii.

Art. 14. -         Fiecare parte are obligatia respectarii caracterului confidential al prezentului contract.

Art. 15. -         Prezentul contract constituie titlu executoriu īn cazul nerespectarii obligatiilor asumate de catre parti.

Art. 16. -         Anexa nr. 1 face parte integranta din prezentul contract.Executant, Beneficiar,

Subsemnatul, beneficiar al acestui contract, īmputernicesc pe integratorul meu (numele si adresa) .......... ..... ...... .......... ..... ...... .......... ..... ...... .......... ..... ...... .......... ..... ...... ...   sa ma reprezinte, si conform īntelegerii noastre, sa achite taxele de inspectie si certificare executantului. Pentru aceasta, executantul este/nu este īndreptatit sa elibereze certificatul de atestare pentru integrator. Obligatia raportarii stocurilor de produse īi revine si īn acest caz beneficiarului contractului.

Data ....................... locul .........................


Executant, Beneficiar,

(semnatura si stampila) (semnatura si stampila

Document Info


Accesari: 2836
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )