Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Idei de scenariu eveniment

arta cultura
Ad'Or

Idei de scenariu eveniment

Cele 7 arte sunt o sursa de inspiratie constanta pentru publicitate - aceasta este ideea pe care trebuie contruita povestea (story-ul) întregului eveniment.


Totul poate fi pliat pe un mit arhicunoscut (eventual din subconstientul colectiv, ca Firul Ariadnei, Mitul lui Prometeu, Orfeu în Infern, 1001 de nopti, Mitul lui Thezeu).


Acesta însa 24424o1415y nu trebuie sa fie numit. Daca story-ul evenimentului este o prelucrare a "Visul unei nopti de vara", Visul trebuie sa fie doar recognoscibil si nu recunoscut. Reactia pe care o urmarim de la audienta este una de genul: "De unde s-au inspirat autorii? Mi se pare cunoscut! Parca e Visul., dar e mult mai bine facut!"


O astfel de idee pentru story ar putea fi preluata din filmul "Singing in the rain" (Gene Kelly): el si ea îndragostiti ajung pe platoul de filmare, el apasa câteva butoane si platoul prinde viata în jurul ei, ea se afla acum, ca printr-o minune, într-o alta lume. Decorul din spatele cortinei, (simplu si static în aparenta) poate fi însufletit cu câteva lumini si cu câteva efecte speciale. Pentru a putea reda aceasta idee, în interiorul cortului trebuie recreat un platou de filmare, cu un aspect (aparenta) "ciudat", care sa creeze o stare de spirit speciala audientei si în care sa se deruleze momentele artistice. În afara de scena principala, pe care se desfasoara si decernarea premiilor, vor mai fi amplasate câteva "centre de atentie" în care se vor desfatura momente artistice.


Fiecare moment de premiere (de decernare propriu-zisa a premiilor), pentru categoriile concursului, trebuie precedat de un moment artistic, centrat pe una din cele 7 arte. Acesta trebuie sa functioneze ca un teaser pentru audienta si sa induca ideea ca orice idee creativa din cele 7 arte poate fi preluata si folosita si de publicitate (în contrapondere cu practica actuala din agentiile de publicitate, în care creativitatea se pliaza in mod neinspirat doar pe brief-ul clientului).Decor

scenografia trebuie sa fie inedita si inspiranta

decorul trebuie sa fie caracterizat de "interactivitate"

spatiile trebuie sa fie demarcate si remarcate

(bazin de dimensiuni medii + fântâna arteziana încorporata ???)

trebuie utilizata la maxim suprafata alba de pe peretele interior al cortului -

video proiectii

planetarium portabil care sa redea pe peretii cortului constelatiile (cerul, norii)

lasere

display-uri interesante - manechine îmbracate cu rochii

costume pe piedestaluri

culoar central liber, mese de o parte si de alta a acestui culoar

elemente artistice tip art-nouveau, realizate din materiale ieftine (conuri de hârtie iluminate pe interior)
Happenings

tbd daca mai e nevoie de altele...


Muzica

- Holograf - îmbracati deosebit de costumatia lor de scena - eventual la frac si papion - cânta o melodie care nu face parte din repertoriul lor (eventual, o piesa Tina Turner)


Pictura

bodypainting - instalatie de dusuri cu vopsele speciale - 4 perechi de dansatori evolueaza sub aceste dusuri - îsi schimba culorile trecând pe sub dusurile respective (???)

mai degraba:

tablouri de mari dimensiuni cu flori (margarete) - femei "nude", pictate cu aceleasi flori ca si cele din tablou, sunt "integrate" în tablorile respective - ele evolueaza


Poezia

- balerinii Gigi Caciuleanu & Miriam Raducanu evolueaza pe scena în timp ce în spatele lor se deruleaza pe peretele cortului versurile scrise chiar de Gigi Caciuleanu


Dansul

- dansul apei si al focului


Teatrul

- idee preluata din Samuel Becket - printr-un perete se vede o gura (bine machiata) - aceasta rosteste "texte"


Sculptura

instalatie multimedia

contorsionistii de la Circ - sculptura umana

superinstalatii - arta contemporana - vezi artistii din zona Timisoarei


Filmul

teroristii asalteaza încaperea - împuscaturi, rafale de arma automata - se sting luminile - se creaza un moment de panica - este introdus un actor "mare" (Sergiu Nicolaescu)


Note:


  1. Mai sus este rezumatul ideilor din brainstorming
  2. Este f important ca toate momentele, fie complexe fie doar happening-uri, sa se integreze clar intr-o poveste (exprimata prin proiectii sau voiceover). Mesajul povestii este cel spus initial si cel din prezentare:

Arta, sub toate formele ei, este prima sursa de inspiratie pt publicitate.

Scopul povestii este sa-i inspire cu adevarat pe cei din audienta, sa-i faca sa se gandeasca la propriul lor proces de creatie, si de ce nu, sa reuseasca imposibilul, sa-i faca sa viseze...

Document Info


Accesari: 3342
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )