Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
CORNUS

Animale
CORNUS
Daca in general mascota unei emisiuni, club sportiv, sau, de ce nu, institutii este legata de lumea aminalelor, chiar daca initial am avut o idee cu un Cuza caricaturizat, care însa era cam fara farmec si cam prea lipit de tipar, m-am gândit sa aleg un animal cât de cât potrivit institutiei supreme de invat 737e46h amânt. Nu neaparat din nevoia de a preaslavi Universitatea, ci mai degraba din normalitatea corelatiei cu un simbol puternic.

Text Box: avatarAcesta este motivul pentru care am ales inorogul, sau licorna, stiind cât de cât din cultura mea generala ca este un simbol al suprematiei. Instinctul estetic m-a facut mereu sa privesc inorogul ca pe un trup ager shi zvelt, cu miscari armonioase shi incarcat de o aura de mister. De aici si pâna la transformarea lui într-un tip cool cu tricou larg, sapca intoarsa si pantaloni 3sferturi e, adevarat, un drum lung, insa Cornus, rezultatul caricaturizarii impunatorului animal mitologic, isi respecta în final regnul shi încrengatura, si asta e cel mai important.

Nu ar avea rost o caracterizare sau eu shtiu ce altfel de vorbarie inutila, pentru ca am încercat sa fac asta prin linii. Concluzia o va trage grafica. Eu ma rezum în a scrie ipoteza, cateva lucruri despre locul din care am plecat.

INFO: Se accepta pe plan universal, spune Han Hu, ca licorna este un animal supranatural si de bun augur; o spun odele, Analele, biografiile oamenilor celebri, fara a mai pune la socoteala alte texte a caror autoritate nu este mai putin indiscutabila. Chiar copii si femeile din popor stiu ca licorna reprezinta o prevestire favorabila(...)Licorna exista pur si simplu în bestiare, în care ocupa un rol de vedeta.

Superstiitiile referitoare la acest monstru sunt numeroase. Cu deosebire era cautat cornul ei care avea, între altele, puterea de a apara de otravuri. Potrivit lui Ctesias, locuitorii indiei fabricau din el vase de baut care aveau însusirea de a se sparge de îndata ce se turna în ele otrava. Cutuma acestor vase s-a pastrat pâna în evul mediu. La curtea regilor Frantei - al lui Carol al XI-lea, de pilda, sau a ducelui de Berry - se înmuia o bucata din acest pretins corn de licorna în cupa regelui, spre a preveni vreo tentativa de otravire(...) Licorna urmarita de Arhanghelul Gavril, spune Jung (Libido), se refugiaya la sânul Fecioarei: iata în adevar conceptio immaculata. Buna vestire si totodata revelatzie(...). Licorna apare shi in Stema Regatului Unit al Marii Britanii shi Irlandei de Nord.

(Jean-Paul Clebert - BESTIAR FABULOS - Dictionar de Simboluri Animaliere

Editurile Artemis, Cavallioti-Bucuresti 1995)Nume:  Amitologiei ;

Prenume:  Cornus ;

Regnul:  animal ;

Specia:  inorog ;

Varsta:   144 ani ;

Sex: b ;


Document Info


Accesari: 1680
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )