Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Coralii

Botanica


Coralii

Nume comun pentru membrii unei clase mare de nevertebrate marine caracterizate prin un schelet alcatuit dintr-un strat protector din carbonat de calciu. Acest schelet se mai numeste si coral. Coralii sunt clasificati i 818j95i n doua subclase, bazate pe diferantele din simetria axiala. O clasa contine animale coloniale, cu opt tentacule, fiecare avand un schelet intern.Printre ele se gasesc si coralii bici, meduze si coralii rosii obisnuiesc sa il faca sa sclipeasca. Membrii celorlalte subclase de obicei au sase tentacule, sau multiplu de sase, dar si culorile difera. Ele includ coralii de stanca sau coralii adevarati. O alta clasa din acee-asi categorie contine deaseme-nea forme de corali care nu sunt clasificati in ea.

STRUCTURA:

Coralii adevarati secreta carbonat de calciu de la baza formand cupe scheletice de care polipii sunt ancorati si in care se retrag pentu protectie. In discul oral la varf este o deschizatura, marginita de tentacule, in forma de pana, si cili, care este si gura si anus. Nematocistele de pe tentacule pot deasemenea sa paralizeze prada.

COLONII:

Cateva grupe de corali traiesc ca polipi solitari, dar majoritatea traiesc in colonii. Polipii coloniali au diametrul intre 1 si 3mm. Ei sunt conectati lateral prin tuburi care sunt niste prelungiri ale cavitatilor gastrovasculare ale polipilor, si colo-nia creste prin inmultire asexuata. Polipii vii cresc pe ramasitile prede-cesorilor sai.

Coralii coloniali pot creste in abisul apelor, dar recipurile se gasesc doar in ape calde, limpezi si nepoluate. Ei traiesc doar pana unde patrunde lumina in apa, deoarece algele, numite zooxanthellae, care traiesc in tesuturile lor au nevoie de lumina pentru fotosinteza, si coralii nu pot exista fara aceste alge.

Carbonul este trecut de la alge la coral, crescand energia, si hrana capturata de coral poate suplini fosforul si hidrogenul pentru ambele organisme. Dependenta coralilor de alge variaza de la specie le specie. Coralii scheletici sunt contribuitorii primari la un recif, dar si alte organisme participa la formarea lui, ca algele calcaroase, moluste sau spongieri.


Document Info


Accesari: 3984
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )