Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Ilex aquifolium - Laur

Botanica


Ilex aquifolium - LaurArbust subtropical de 2-8 m, cu frunze alterne persistente, coriacei, lucioase si spinoase pe margini. Florile sunt axilare, albe, parfumate, actinomorfe, hermafrodite sau pol 828q1610i igame pe tipul 4. Fructul este o drupa globuloasa rosie. Frunzele sunt utilizate în medicina traditionala în gripe, bronsite, reumatism sau în inflamatii gastro-intestinale iar fructele pentru proprietatile laxative si emetice.

ORD. RHAMNALES

Din acest ordin fac parte arbori sau arbusti, cu frunze simple si flori mici, radiante, albe sau verzui, de obicei bisexuate. Caliciul este putin dezvoltat si neînsemnat, iar corola, adesea, prezinta o concrestere incipienta. În floare, de obicei se afla un disc nectarifer dezvoltat. Fructul este o capsula, o drupa sau o baca. Rhamnalele sunt de aproape înrudite cu Celastralele prin structura florii, prin discul nectarifer, cât si prin alte caractere ca dispozitia frunzelor, latexuri si alte substante în tesuturi etc.

Fam. Rhamnaceae

Rhamnaceele sunt plante lemnoase, mai adesea arbustive, uneori urcatoare, cu frunze simple spiralate sau opuse, însotite de stipele. Florile sunt bisexuate, cu simetrie radiara, tetra sau pentamere, cu un singur ciclu de stamine, asezate în fata petalelor. Receptaculul este cupuliform sau plat si acoperit de un disc, care poarta pe marginile sale caliciul si corola. Gineceul este 2-3 locular, liber si dispus semiinferior (floare perigina) sau concrescut cu receptaculul si atunci devine complet inferior. Fructul este o baca drupacee sau un fruct uscat.


Document Info


Accesari: 3223
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )