Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ACVARIUL

diverse

ACVARIUL


Amenajarea acvarilor in spatii inchise


Nu in iltimul rand, spatiul pe care-l punem la dispozitia chiriasului nostru, trebuie sa asigure acestuia un minim de confort vital in care animalul sa aiba posibilitatea sa se deplasede pentru a-si activa in mod corespunzator circulatia, sa-si asigure o temperatura corespunzatoare si sa poata inota dupa voie. Respectarea acestor cerinte vor asigura o stare de intretinere buna, o pofta de mancare corespunzatoare si o valorificare eficienta a hranei. Obligatorie este si intretinerea unei igiene corespunzatoare a spatiului de crestere si implicit a animalului. Suprafata pe care trebuie sa o asiguram atunci cand cresterea se face in spatiu liber este de 4 m pe individ, iar penru un cuplu, de 6-7 m.

Tinand cont ca broastele testoase sunt excelente sapatoare, la construitea adaposturilor amplasate in gradina este indispensabila asigurarea protectiei impotriva evadarii, prin introducerea unui mic zid in adancime la circa 30-40 cm, pe care sa amplaseaza picioarele impletiturii de sarma. La cele patru colturi se vor monta niste triunghiuri care vor asigura atat umbra necesara in perioadele foarte calde de peste zi, cat si bariere impotriva evadarii testoaselor. Daca spatiul ingradit este foarte expus la soare, atunci se pot aplica un guler suplimentar pe toata partea de vest, care va proteja animalele de caldura torida.Inaltimea imprejmuirii va fi de 40 cm, iar la suprafata acesteia se monteaza un grilaj metalic, care de asemenea ara rolul de a mentine securitatea spatiului impotriva evadarior, cat si a patrunderii unor intrusi in acest loc.
Amenajarea acvarilor in spatii inchiseO data cu reducerea activitatii testoaselor si pregatirea pentru hibernare, nu se vor mai utiliza sursele ultraviolete. Filtrarea apei este obligatorie si in acest sens folosesc diferite si numeroase tipuri de filtrare. Daca nu utilizam filtre de apa, atunci este obligatoriu ca aceasta sa fie schimbata la intervale de 3-5 zile , altfel ea nu mai este corespunzatoare cerintelor broastelor testoase.

Document Info


Accesari: 1977
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )