Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Instrcutiunile de modificare a Ghidului Solicitantului

diverse


Instrcutiunile de modificare a Ghidului Solicitantului


Nr. crtReferinta document

Text in procedura aprobata

Text completat / modificat

Subcapitol 2.1.4, Cheltuieli eligibile, Pct. 2

Pentru Masura 1.1Sa fie efectiv realizate pe perioada executiei proiectului si sa respecte prevederile din Contractul de finantare semnat cu Autoritatea Contractanta, cu exceptia studiilor de fezabilitate si a studiilor conexe (studii tehnice, economice, plan de afaceri, avize, autorizatii, acorduri, taxe legale aferente acestora) a caror cheltuiala poate fi facuta înainte de semnarea contractului de finantare dar dupa emiterea Deciziei Comisiei Europene prin care se va acorda managementul fondurilor SAPARD pentru România.


Sa fie efectiv realizate pe perioada executiei proiectului cu exceptia Studiilor de Fezabilitate si a studiilor in legatura cu acestea (respectiv studiile cerute prin avizele eliberate de organismele administrative competente, proiectul tehnic, avize, autorizatii, acorduri, taxe legale aferente acestora, planul de afaceri), a caror plata poate 14314l118o fi facuta de catre beneficiar înainte de semnarea contractului de finantare dar numai dupa data de 12 decembrie 2000. In toate cazurile, pentru ca o cheltuiala sa fie eligibila trebuie respectate prevederile contractului de finantare (inclusiv Instructiunile de achizitii pentru beneficiarii privati - vezi Anexa 4 la Contractul de finantare).

Subcapitol 2.1.4, Cheltuieli eligibile, Pct. 2


Pentru Masura 2.1

Sa fie efectiv realizate pe perioada executiei proiectului si sa respecte prevederile din Contractul de finantare semnat cu Autoritatea Contractanta (cu exceptia Studiilor de Fezabilitate, a caror cheltuiala în limita procentului aprobat pe masura poate fi facuta înainte, de semnarea contractului de finantare dar dupa emiterea Deciziei Comisiei Europene prin care se va acorda managementul fondurilor SAPARD pentru România);


Sa fie efectiv realizate pe perioada executiei proiectului, cu exceptia Studiilor de Fezabilitate si a studiilor in legatura cu acestea (respectiv studiile cerute prin avizele eliberate de organismele administrative competente, proiectul tehnic, avize, autorizatii, acorduri, taxe legale aferente acestora) a caror plata poate fi facuta de catre beneficiar înainte de semnarea contractului de finantare dar numai dupa data de 12 decembrie 2000. In toate cazurile, pentru ca o cheltuiala sa fie eligibila trebuie respectate prevederile din contractul de finantare (inclusiv Manualul de Instructiuni pentru Contractele de Achizitii Publice de Servicii, Bunuri si Lucrari, G3 - ACP).

Contractul de finantare

Anexa I Prevederi generale, Art 2(2)

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1

Dupa încheierea proiectului în cel mult 30 de zile, beneficiarul este obligat sa prezinte raportul final de executie, însotit de procesul verbal de receptie a lucrarilor.


Contractul de finantare

Anexa I -Prevederi generale, Art 3(3)

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1


In maximum 7 luni de la semnarea contractului cu Agentia Sapard, beneficiarul public


In maximum 8 luni de la semnarea contractului cu Agentia Sapard,beneficiarul public


Contractul de finantare

Anexa II - Panou cu informatii privind participarea UE

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1

PANOU CU INFORMATII PRIVIND PARTICIPAREA UE

Textul PANOULUI va fi afisat pe obiectivele de investitii la loc vizibil si va fi mentinut în timpul lucrarilor si cel putin 5 ani dupa finalizarea executarii proiectului.Elementele de informare afisate pe panou vor fi urmatoarele :

Logo-ul ,,Uniunii Europene ''împreuna cu textul ,,Uniunea Europeana"si ,,proiect finantat prin SAPARD"

Logo-ul ,,Autoritatii contractante" beneficiar public sau privat

Valoarea proiectului si termenul final de executie

Textul va fi scris în Arial


Panou pentru afisare temporara si placi pentru amplasare permanenta cu informatii privind participarea UE


PANOU PENTRU AFISARE TEMPORARA


Textul panoului de publicitate privind cofinantarea proiectelor cu participarea Uniunii Europene va fi afisat in apropierea investitiilor si la loc vizibil Contractorul va identifica cele mai potrivite amplasamente (în conditii de vizibilitate si reglementari de circulatie existente în România). Panoul va fi afisat pe perioada implementarii proiectului si inca 6 luni.


Elementele de informare afisate pe panou vor fi urmatoarele:

Titlul proiectului

Sigla Uniunii Europene împreuna cu textul: "Uniunea Europeana"si ,,proiect finantat prin programul SAPARD"

Sigla Autoritatii contractante si sigla contractorului

Valoarea proiectului si termenul de punere in functiune

  • Textul va fi scris în Arial

Exemplu :

Sigla UE

UNIUNEA EUROPEANA

PROGRAM FINANTAT PRIN PROGRAMUL SAPARD


Sigla ROMAN

IA

OBIEC

TIV :

Fabrica de prelucrare lapte


VALOARE :

EURO


PROGRAMUL

SAPARD


TERMEN:

Septembrie 2001
Inscriptia va contine Logo-ul Uniunii Europene, Logo-ul Autoritatii Contractante care implementeaza proiectul si un text care sa reflecte contributia Uniunii Europene, cum ar fi ,,cladirea în care se afla aceasta scoala a fost consolidata cu spijinul Uniunii Europene"precum si anul în care a fost realizata lucrarea.Dimensiunea panoului va corespunde cu dimensiunile investitiei, respectiv 2,5m x 0,8m pentru spatii de pâna la 100 persoane si 4,0 m x 1,2 m pentru spatii mai mari sau exterioare.Exemplu :

UNIUNEA EUROPEANA

Sigla

Proiect finantat prin Programul SAPARD

Beneficiar


ROMANIA

Sigla

OBIECTIV

Fabrica de prelucrare lapte


VALOARE

.EURO


TERMEN DE PUNERE IN FUNCTIUNE


Septembrie 2003
PLĂCI PENTRU AMPLASARE PERMANENTĂ


Elementele de informare afisate pe placute vor fi urmatoarele

  • Sigla Uniunii Europene
  • Sigla Autoritatii contractante
  • Text care sa reflecte contributia Uniunii Europene (Ex: Aceasta fabrica a fost realizata cu spijinul Uniunii Europene)
  • Anul realizarii investitiei
  • Textul va fi scris cu fontul Arial

Exemplu :


UNIUNEA EUROPEANA AUTORITATEA

CONTRACTANTA

Sigla Sigla

FABRICA DE LAPTE REALIZATA CU SPRIJINUL UNIUNII EUROPENE

FABRICA DE LAPTE realizata in 2003


Contractul de finantare

Contract-cadru art.1(2)

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1


1(2) Cererea de finantare depusa de

beneficiar devine Anexa V la prezentul

Contract in urma verificarilor

modificarilor si completarilor efectuate pe parcursul procedurii de evaluare -selectare.

Bugetul din cererea de finantare va fi bugetul final al proiectuluui, rezultat in urma verificarii cererii de finantare.


Cererea de finantare depusa de beneficiar, in forma rezultata in urma verificarilor, cu eventualele modificari si completari, efectuate in cadrul procedurii de evaluare - selectare devine obligatorie pentru beneficiar. Bugetul indicativ din cererea de finantare va fi bugetul final al proiectului rezultat in urma verificarii cererii de finantare si devine Anexa III la prezentul Contract.

Contractul de finantare

Contract-cadru art.2(2)

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1


Termenul limita de excutie pâna la care proiectul selectate în cadrul licitatiei de proiecte M1.1/M2.1 n/a- D trebuie finalizat este 30 septembrie 2003

Termenul limita de executie pâna la care proiectul selectate în cadrul licitatiei de proiecte M1.1/M2.1 n/a- D trebuie finalizat este.........

Contractul de finantare

Contract-cadru art.4(2)

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1


................respectiv in Instructiuni de plata, Anexa III la prezentul contract

................respectiv în Instructiuni de plata, Anexa V la prezentul contract

Contractul de finantare

Contract-cadru art.6

Pentru Masura 1.1 si Masura 2.1


Investitiile facute prin proiect trebuie sa se deruleze in maxim doi ani de la data semnarii contractelor de finantare in functie de complexitatea proiectelor.


Ghidul Solicitantului, punctul 2, pag 6,

Mxy-n/a - D: unde n este numarul de ordine al licitatiei de proiecte n, anul de finantare a si data limita D pentru depunere a cererilor de finantare

Mxy-n/a - D: (unde n este numarul de ordine al sesiunii de cereri de proiecte n, anul de finantare a si data limita D pentru depunere a cererilor de finantare)

Ghidul Solicitantului, pct 2.1, Conditii de finantare, pag 6

Cele doua proiecte pot avea valoarea cumulata a fondurilor SAPARD (finantarea Uniunii Europene + bugetul national) de 2 milioane Euro, iar valoarea maxima totala eligibila (finantare SAPARD + co-finantare privata) pentru fiecare proiect poate fi de 2 milioane Euro.


Valoarea totala eligibila a celor doua poiecte depuse de un beneficiar in cadrul acestei masuri este de 2.000.000 (finantare SAPARD + co-finantare privata) pentru intreaga perioada de implementare a Programului.


Ghidul Solicitantului , pct 2.1, Conditii de finantare, pag 6

Beneficiarul poate solicita o alta asistenta financiara pentru un nou proiect in cadrul masurii 1.1 sau in cadrul altei masuri finantate prin Programul SAPARD numai dupa încheierea proiectului precedent (data ultimei plati efectuata de catre Agentia SAPARD).

Un beneficiar poate solicita o alta asistenta financiara pentru un nou proiect in cadrul masurii 1.1 numai dupa încheierea proiectului precedent (data ultimei plati efectuata de catre Agentia SAPARD). De asemenea, un beneficiar poate solicita finantare SAPARD pentru doua proiecte in cadrul a doua masuri diferite in limitele maxime mentionate in cadrul fiecarei masuri.Document Info


Accesari: 2004
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )