Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Lucruri confectionate din hartie

diverse
FELINARUL

carton, plastilina, un pix sau un creion vechi, foarfec, tempera, penson, rigla, o carioca neagra

:

*   Pe carton desenti un dreptunghi cu L = 7 cm. si l = 3cm. Decupati-l. Pliati dreptunghiul obtinut in doua parti egale. Dezdoiti-l. Ati obtinut astfel alte doua dreptunghiuri mai mici lipite unul de altul. In dreptunghiul de sus, impartiti latimea in doua ( 1,5 cm ) si faceti un semn. Uniti acest semn cu jumatatea lungimii dreptunghiului mare pe care l-ati decupat initial ( in ambele parti ) ( fig. 1 )

*   In dreptunghiul de jos, impartiti latimea in trei parti egale. ( 1 cm. ) si faceti cate un semn. Uniti primul semn cu jumatatea lungimii dreptunghiului mare. ( in ambele parti ). ( fig. 2 )

*   Ati obtinut in modul acesta un triunghi si un trapez cu baza comuna. Mariti laturile exterioare cu 5 mm. Decupati noul contur. ( fig. 3 )

*   Puneti noul contur pe carton si decupati inca 4 forme identice. Acestea vor reprezenta corpul felinarului. La fiecare forma decupata, indoiti cei 5 mm. cu care ati marit laturile exterioare. Acestea vor servi la lipirea bucatilor una de alta. Lipiti aceste forme una de alta, triunghi langa triunghi si trapez langa trapez, ghidandu-va dupa indoiturile facute. ( fig. 4)

*   Luati creionul sau pixul vechi, puneti o bucata de plastilina in varf, si introduceti-l in corpul felinarului, prin partea care v-a ramas goala. Prindeti bine astfel incat felinarul sa stea ferm in pix. ( fig. 5 )

*   Pe o alta bucata de carton care va servi drept suport pentru lucrare, puneti o alta bucata de plastilina, in care veti introduce felinarul.

*   Cu tempera pictati felinarul vostru si suportul de carton. ( fig. 6 )

*   Pentru ca lucrarea sa capete un aspect cat mai real, puteti confectiona din carton o bancuta care sa o asezati sub felinar; puteti confectiona copacei, animalute etc. ( vezi lucrarea Copacelul )


Atentie! Ca lucrarea sa capete consistenta, daca aveti timp si rabdare, dati cu aracet pe deasupra, apoi aplicati bucatele de hartie igienica, apoi dati iar cu aracet, pana cand lucrarea va fi acoperita cu 3 straturi de hartie, inclusiv suportul de carton.   


fig. 1 fig. 2 fig. 3


fig. 4 fig. 5


fig. 6

LEBADA

ziare, scotch, aracet, hartie igienica, tempera.


:

*   Pentru a realiza capul si ciocul lebedei, rulati o foaie mare de ziar. Indoiti-o in doua parti egale. In locul in care a fost indoita, formati o bucla si fixati-o cu scotch. ( fig. 1 )

*   Pentru a face gatul, rulati o alta foaie de ziar, mai mica si mai groasa decat prima si prindeti-o cu scotch de capul realizat anterior. ( fig. 2 )

*   Botiti mai multe foi de ziar astfel incat sa obtineti un ghemotoc mare care va reprezenta de fapt corpul lebedei. Fixati cu scotch gatul in corp ( fig. 3 ). Daca lucrarea nu are rezistenta ( capul si gatul nu stau perpendicular pe corp ) introduce-ti un bat prin foaia rulata care reprezinta gatul si fixati-l bine in corp.

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca

*   Pictati-o in culorile dorite de voi. Veti obtine un adevarat bibelou. ( fig. 4 )fig. 1


   

fig. 2 fig. 3VARIANTA

- folosind aceesi metoda, puteti face si rata! Doar ciocul si gatul trebuie sa fie mai mici!Rata
PAPUSICA

Nu aruncati niciodata resturile de hartie care va raman. Foile rupte, ziarele, se pot refolosi. Pentru a va demonstra acest lucru, va propun lucrarea "Papusica".


foi de hartie sau ziare, aracet, penson, tempera, scotch.


:

*   Realizam pentru inceput, capul papuselei. Pentru asta, botiti o foaie sau mai multe, de marimea unei mingi de tenis. ( fig. 1 )

*   Pentru a realiza corpul, botiti mai multa foi, si dati-le forma ovala. Pentru ca papusica sa aiba stabilitate, nu vom face picioarele, ci doar papuceii, din hartie botita. Pentru asta, corpul realizat trebuie sa fie destul de lung. Capul se fixeaza de corp cu scotch. ( fig. 2 )

*   Mainile se obtin ruland foi de ziar cau de hartie. Acestea se fixeaza de corp cu scotch. ( fig. 3 )*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca si va semana cu o mica statuieta alba

*   Pictati papusica voastra in culorile dorite de voi.( fig. 4 )VARIANTA

- folosind aceeasi metoda, puteti sa faceti pe Pinocchio.


fig. 1 fig. 2 fig. 3fig. 4PUISORUL

plastilina, 2 cuie, pene, carton, 2 bilute.


:

*   Corpul pasarii se modeleaza din plastilina astfel: se fac 2 bilute, una mai mica, una mai mare. Cea mica va reprezenta capul, cea mare corpul. Imbinati-le una in alta. ( fig. 1 )

*   Pe bucata de carton care va servi drept suport pentru lucrare, se vor pune cele doua cuie, care vor reprezenta piciorutele pasarelei.

*   Puneti corpul modelat din plastilina in cele doua cuie.     ( fig. 2 )

*   Dupa aceasta, decorati corpul pasarelei cu pene, incepand de la spate si terminand cu capul. In locul ochilor puneti bilutele. Ati in felul acesta o adevarata pasare maiastra cum, numai in basme exista. ( fig. 3 )

fig. 1 fig. 2fig. 3


X   si   0

ziare, scotch, aracet, hartie igienica, penson, tempera.


:

*   Realizam pentru inceput, grila de joc. Pentru asta, rulati o foaie dubla de ziar. Mai rulati alte trei identice si fixati-le cu scotch. ( fig. 1 )

*   Pentru a obtine x-urile si 0-urile, rulati foi de ziar si fixati-le cu scotch. Faceti in acest mod, 5 x-uri si 5 0-uri. ( fig. 2 )

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii: grila de joc, X-urile si 0-urile separat. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult.

*   Dupa uscare, pictati lucrarea voastra in culorile dorite de voi. In acest mod, veti avea mereu la indemana jocul X si 0. ( fig. 3 )fig. 1 fig. 2 fig. 3
LILIACUL


carton, aracet, foarfec, tempera, penson, scotch, hartie igienica, ziare.


:

*   Pentru a realiza corpul liliacului, taiati din carton, un dreptunghi cu lungimea de 15cm. si latimea de 8 cm. Uniti-i lungimile astfel incat sa obtineti un cilindru si fixati cu scotch. ( fig. 1 )

*   Pe carton, desenati conturul aripilor si decupati. ( fig. 2 )

*   Pentru a fixa aripile liliacului de corp, taiati 10 cm. in lung, pe ambele parti tubul obtinut, ramanandu-va astfel 5 cm. din tub, netaiat. Introduceti in taietura realizata aripile. ( fig. 3 -4 )

*   Presati cu mana partea tubului taiat. Cu un creion, dese-nati un mic triunghi isoscel ca in figura 5. Decupati-l. Fixati laturile paralele cu scotch astfel in cat sa obtineti o coada de randunica. ( fig. 5 )

*   Umpleti tubul de carton cu ziare.

*   Pentru a realiza ochii liliacului, modelati din hartie igienica doua bilute, introduceti-le in aracet, si lipiti-le.

*   Puteti realiza din carton labutele, limba, pleopele liliacului.

*   Pictati in culori inchise liliacul. ATENTIE! Daca doriti ca lucarea voastra sa cape un aspect realistic, cu efect de piele, folositi pentru aripi un sau negru - trebuie sa desenati pe saculetul negru conturul aripilor pe care le-ati obtinut din carton, sa le decupati cu multa atentie si sa le lipiti pe aripile de carton; cu o culoare alba faceti apoi detaliile aripilor -. ( fig. 6 )

VARIANTA

- folosind aceeasi metoda, puteti realiza alte insecte dorite de voi: musca, tantarul, fluturele, etc.fig. 1 fig. 2 fig. 3

fig. 4 fig. 5


fig.VIDEOTECA


carcase video, carton, aracet, foarfec, tempera, penson.


:

*   Luati carcasele de carton - daca nu le mai aveti, puteti sa le confectionati din carton -. Lipiti una de alta carcasele, astfel incat sa obtineti o constructie asemanatoare unui bloc. Daca aveti multe casete video, puteti sa faceti spre exemplu un bloc cu etaje. Puteti aranja carcasele in orice pozitie doriti, uzand de toata fantezia voastra, obtinand astfel un mic hotel, sau o casuta cu etaj, sau un mare cinematograf, etc. ( fig. 1 )

*   Desenati pe carton, conturul fatadei obtinute, pentru a realiza usa constructiei voastre. Mariti intr-o singura parte usa obtinuta, pentru ca aceasta sa poata fi lipita de carcase si sa se deschida cu usurinta. Decupati. Lipiti cu aracet partea marita de carcase. ( fig. 2 ) Observatie! Daca vi se pare ca lucrarea voastra nu are stabilitate, dati pe toata suprafata lucrarii cu un penson inmuiat in aracet, si lasati la uscat pentru o noapte.

*   Pictati cu tempera contructia - bloc obtinuta, - de preferinta cu negru - apoi pentru a realiza geamurile, faceti mici liniute galbene sau albe pe ea. Puteti face mici detalii, spre exemplu bandiere luminoase, pervazele geamurilor, etc.
VARIANTA

- fosind aceeasi metoda de lucru puteti face o contructie si pentru casetele voastre audio, confectionandu-va cutiute de carton pentru ele.
fig. 1 fig. 2

fig. 3


MAINI CLESTISORI


Nu-i asa ca aveti multe desene preferate si ati vrea sa le vedeti pe toate expuse in camera voastra, dar trebuie sa le fixati cu scotch de perete, sau sa le prindeti in cuie, sau.. vine mama si va cearta ca ati lipit iar desenele unde nu trebuia Ei! Atunci va propun o cale mult mai usoara si eleganta de urmat; si anume "clestisori". Sunt foarte usor de realizat si in acelasi timp pun in valoare frumusetea desenelor voastre

carton, aracet, foarfec, un desen preferat.


:

*   Desenati-va pe carton, conturul mainilor voastre, tinand degetele cat mai apropiate unul de altul. (fig. 1 ) Decupati.

*   Intoarceti pe partea cealalta una din mainile de mai sus. Taiati o fasie dintr-o alta bucata de carton. Lipiti-o cu aracet la marginea unei maini ( cca. 1 cm. ) ATENTIE! Nu lipiti in intregime fasia de carton pentru ca intre fasie si conturul mainii trebuie sa se incadreze desenul vostru preferat. Procedati in acelasi mod si pentru cealalta mana. ( fig. 2 )

*   Colorati cu culori sau cu tempera mainile obtinute, astfel incat sa semene cat mai mult cu culoarea mainilor voastre. Pentru asta uzati un amestec compus din culoarea rosie si galbena. ( fig. 3 )

*   Taiati o bucata de carton de dimensiunea desenului ales de voi. Decupati din alta bucata de carton un mic triunghi, care sa-l fixati de carton cu scotch. Asta va servi ca lucrarea voastra sa stea in picioare.(vezi Vedere din spate )

*   Puneti desenul vostru preferat pe cartonul decupat anterior, si prindeti cu clestisorii facuti. Nu trebuie sa lipiti desenul pe carton, mainile facute vor tine ferm desenul vostru! Puteti schimba desenul cand doriti. ( fig. 4 )fig. 1 fig. 2 fig. 3
fig. 4Vedere din spate

PIATRA ANTICA


o cutiuta paralelipipedica, foarfec, aracet, hartie igienica, tempera, penson, creta alba, ziare.


:

*   Luati cutiuta de carton. Cu un creion sau o carioca, desenati in locul fiecarei muchii, linii in zig-zag. ATENTIE! Fiecare linie desenata in zig-zag, intersectandu-se cu celalta alaturata, trebuie sa formeze mici romburi. Decupati toate rombuletele obtinute, astfel incat sa nu mai aveti nici o muchie a cutiutei. ( fig. 1 - 2 )

*   Umpeti toata cutia rezultata, cu ziare. Fixati capacul cu scotch, apoi pliati cutia de sus in jos, astfel incat inaltimea ei sa se micsoreze la jumatate. ( fig. 3 )

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. OBSERVATIE! Cand hartia este inca umeda cu un creion, scrieti numele vostru cat mai apasat astfel incat dupa uscare sa obtineti un efect de sculptura a ceea ce ati scris. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca*   Pictati "piatra" obtinuta cu tempera gri. Faceti apoi literele cu o culoare inchisa - spre exemplu negru -. ( fig. 4 )

*   Cu o creta alba dati usor pe toata suprafata lucrarii, apoi cu tempera sau o creta verde faceti mici linii, astfel incat sa dea impresia ca piatra voastra antica este acoperita cu muschi. ( fig. 5 )


fig. 1 fig. 2 fig. 3

COAFURI


o fotografie, o coala de hartie transparenta, foarfec, carton, tempera.


:

*   Luati fografia care ati ales-o si decupati-o dupa contur. ( fig. 1 )

*   Puneti deasupra fotografiei, coala de hartie transpa-renta si desenati conturul fotografiei pe ea. ( fig. 2 )

*   Luati coala de carton. Intorceti pe partea cealalta hartia transparenta pe care ati desenat conturul fotografiei voastre, iar cu ajutorul unei monezi dati pe toata suprafata hartiei, astfel incat desenul sa se imprime pe carton. Procedati in acelati mod pana cand veti obtine 6 sau mai multe contururi identice. Aceasta va va ajuta la desenarea coafurilor pe carton. ( vezi exemplul )

*   Dupa ce ati desenat contururile fetelor, decupati-le. Acum desenati pe coala de carton, diferite coafuri, uzand de toata imaginatia voastra. Colorati-le. ( fig. 3 )

*   Luati fotografia aleasa de voi, si puneti-o sub cartonul cu coafuri, in dreptul fiecarei coafuri, experimentand astfel diverse modele de coafuri. ( fig. 4 )


VARIANTA

- aceasta metoda poate deveni un joc amuzant daca veti incerca sa faceti acest lucru cu o fotografie apartinand mamei, tatalui, fratelui vostru, etc.fig. 1 fig. 2 Exemplufig. 3
fig. 4FOSILA


carton, ziare, aracet, nisip, scotch.


:

*   Pentru inceput, realizam corpul fosilei - spre exemplu un peste -. Pentru asta, rulati bucatele de ziar si fixati-le de carton cu scotch. ( fig. 1 )

*   Cu un penson inmuiat in aracet, dati pe toata suprafata lucrarii, si varsati apoi nisip. Lasati la uscat pentru cateva minute, apoi scuturati cu multa atentie surplusul de nisip. ( fig. 2 )


VARIANTA

- in acelati mod, puteti realiza olaretul, ciocanul, mana si multe alte obiecte arheologice. ( fig. 3 )fig. 1 fig. 2fig. 3CREIONUL ENORM

carton, linie, ziare, scotch, foarfec, o creta colorata, tempera.


:

*   Taiati o bucata de carton cu lungimea de 30 cm. si latimea de 18 cm. Impartiti latimea in 6 parti egale ( 3 cm fiecare ) si trasati cu o carioca neagra la fiecare 3 cm. cate o linie paralela cu lungimea cartonului. ( fig. 1 )

*   Indoiti cartonul exact pe liniile facute cu carioca atfel incat sa obtineti un tub hexagonal. Fixati cu scotch cele 2 lungimi. ( fig. 2 )

*   Confectinati din carton un mic con si fixati-l de tubul de carton cu scotch. ( fig. 3 )

*   Umpleti interiorul tubului cu ziare.

*   Pictati creionul obtinut, cu tempera, in culorile dorite de voi. Puteti sa va scrieti si numele pe el. In varful creionului puneti creta colorata. Puteti sa o schimbati cand doriti. ( fig. 4 )


VARIANTE - puteti face creionul mai mare decat marimile date mai sus.

- folosind aceesi metoda puteti realiza pensonul.fig. 1 fig. 2
fig. 3 fig. 4
loading...
Document Info


Accesari: 14404
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )