Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Obiecte confectionate din hartie

diverse


carton, cutiute paralelipipedice de toate marimile, aracet, tempera, penson.


   Luati coala de carton si pliati-o la o treime din lungimea ei. OBS: trebuie sa fie mai inalta decat cutiile cu cel putin   3 - 4 cm. Luati cutiutele de carton si lipiti-le pe postament, indiferent de inaltimile sau latimile lor. Pentru a obtine un efect deosebit, puteti lipi cutiute pe doua randuri.( fig. 1 ) Atentie! Capacelele cutiutelor se taie, pentru a putea introduce in ele obiectele voastre scolare.

   Cu un penson inmuiat in tempera, pictati cutiutele voastre - de preferinta cu negru - apoi pentru a realiza geamurile, faceti mici liniute galbene sau albe pe ele. Pictati si posta-mentul de carton. Pentru a obtine efectul noapte, ajustati mici stelute. ( fig. 2 )

   Introduceti creioanele, pixurile, pensoanele, rigla, etc. ( fig. 3 )


fig. 1

fig. 2

fig. 3


o sticla de plastic de 1 l, 2 pahare de plastic, aracet, servetele, ziare, penson, tempera, scotch, foarfec. 444j95e


   Realizam pentru inceput, corpul mumiei. Luati sticla de plastic. Taiati-o in lung, de la gat in jos, inclusiv partea inferioara, astfel incat sa se poata deschide cu usurinta, ca o fereastra. ( fig. 1 ) ATENTIE! Nu taiati in intregime sticla.

   Pentru a realiza capul mumiei, luati un pahar de plastic si taiati-l in lung in intregime, astfel incat sa obtineti doua jumatati. ( fig. 2 )

   Cele doua jumatati de pahar, se fixeaza de gatul sticlei cu scotch, taietura pe taietura, cu multa atentie. Daca nu le fixati bine riscati ca mumia voastra sa nu se deschida ( fig. 3 )

   Fiecare mumie are pe cap un acoperamant, o specie de palarie. Pentru a reliza acest lucru, luati celalalt pahar de plastic, si decupati de la margine in sus un mic patratel. ( fig. 4 ) Acest lucru fi pus in capul mumiei si va servi ca aceasta sa nu se deschida. Lasati-l deoparte.

   Decorati corpul mumiei cu bucati de ziare rulate, facand mainile, si alte decoratii pe care le doriti. Fixati-le cu scotch. Atentie sa nu acoperiti si taietura sticlei - aceasta trebuie sa fie la spate, astfel incat sa se deschida de la spate spre fata -. Separat, decorati si acoperamantul capului. ( fig. 5 )

   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca


   Pictati separat corpul si acoperamantul mumiei voastre cat mai simplu posibil. Pentru asta, va puteti insipira din carti, sau albume istorice. ( fig. 6 -7 ) Desfaceti corpul, puneti-va creioanele, inchideti si puneti acoperamantul capului pentru a nu se desface lucrarea voastra


 

 


fig. 6  

 

fig. 7

carton, ziare, aracet, foarfec, scotch, hartie igienica

   Pe o bucata de carton desenati-va conturul mainilor voastre. Decupati-le. ( fig. 1 ) Degetele, decupati-le mai subtiri decat au iesit initial. Puneti-le una langa alta si lipiti-le. ( fig. 2 )

   Botiti o bucata de ziar, cat un ghemotoc si fixati-l cu scotch pe carton pentru a forma corpul paianjenului. ( fig. 3 )

   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca

   Pictati paianjenul in culorile dorite de voi. ( fig.4 )

VARIANTA : puneti lucrarea aceasta langa panza de paianjen realizata anterior.

fig. 1 fig. 2

  fig. 3 fig. 4

 


un balon, aracet, hartie igienica, paie de suc, ziare, scotch, tempera, penson.


   Pentru inceput, umflati balonul rotund, la dimensiunea jumatatii capului vostru. Realizam in felul acesta corpul insectei. ( fig. 1 )

   Pentru ochi, luati o foaie de ziar si botiti-o cat un ghem de ata mare. Fixati-le de balon cu scotch. ( fig. 2 )

   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca. ATENTIE! Nu dati cu aracet pe nodul balonului. Pentru a nu risca ca structura sa se lase, cu multa atentie faceti o gaura cu un ac in nodul balonului si lasati aerul sa iese.

   Pentru a realiza piciorusele insectei, avem nevoie de   6 paie de suc, pe care le veti fixa de corp cu scotch. ( fig. 3 ) Pentru ca piciorusele sa capete consistenta, trebuie sa aplicati aracet si hartie -cum ati procedat la confectiona-rea corpului- si sa lasati iar la uscat pentru o noapte.

   Puteti trece la pictarea ei. Dar, atentie! Orice insecta are si aripi. Pentru asta aveti nevoie de hartie transparenta, pe care sa desenati forma aripioarelor, apoi le veti decupa si fixa cu scotch pe corp. ( fig. 4)

VARIANTE -in acelasi mod, se pot realiza buburuza, paianjenul, etc.

-daca aveti baloan de forma lunguiata, rasuciti-l de la mijloc, astfel incat sa obtineti doua baloane siameze; din aceasta forma puteti realiza musca, tantarul, omida, furnica, libelula, fluturasul etc

 


 


fig. 4 Buburuza

Gaza


: o carte, hartie igienica, aracet, tempera, penson.


   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata copertii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. ( fig. 1 - 2 )

   Cu varful unui creion desenati un model pe coperta. Puteti chiar sa scrieti numele cartii. Pentru asta literele vor trebui sa fie scrise cat mai gros. ( fig. 3 - 4 )

   Inmuiati o bucatica de hartie igienica in aracet, astfel incat sa obtineti un cocolos. Lipiti-o imediat pe coperta, exact in conturul sculptat anterior de voi. Procedati in acelasi mod, pana cand tot conturul va fi umplut de cocoloase. Veti obtine forme in relief tridimensionale.

   Lasati la uscat totul pentru o noapte.  

   Dupa ce s-a uscat, pictati coperta folosind tempera.Veti obtine o coperta tridimensionala, cu un aspect antic.VARIANTA

- puteti sa modelati din hartie diferite forme pentru coperta: fructe, flori, legume, etc. ( fig. 4 - 5 ).

fig. 1   fig. 2

fig. 3

fig. 4
carton, ata groasa, aracet, nisip, tempera, foarfec.


   Taiati o bucata de carton de marimea unei foi de desen. Decupati doua fasii de carton cu l = 2 cm. si L 21 cm. si doua fasii cu l = 2 cm. si L 26 cm. pentru a realiza rama tabloului. Lipiti-le pe carton. ( fig. 1 )

   Dati cu aracet pe rama. Luati ata si lipiti-o pe rama in forme curbe. ( fig. 2 )

   Dati cu aracet pe toata suprafata tabloului si presarati nisip pe deasupra. Lasati la uscat, apoi scuturati surplusul de nisip.

   Cu o carioca desenati conturul unei masti de Anul Nou. Colorati-o cu tempera. Pictati apoi si rama taboului in culorile dorite de voi. Obtineti in felul acesta un tablou tridimensional. ( fig 3-4 )


VARIANTA -incercati cu aceeasi tehnica sa desenati un peisaj marin. Veti fi uimiti de frumusetea lui.   

fig. 1 fig. 2

 

fig. 3 fig. 4


fig. 5


Document Info


Accesari: 6000
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )