Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Aplicatiile Sistemului de monitorizare a apelor uzate din caminele de canalizare Azomures

economieAplicatiile Sistemului de monitorizare a apelor uzate din caminele de canalizare Azomures


Instructiuni de utilizare si instalareCuprins:


Aplicatia Achizitie Date Bazine

Pentru īnregistrarea corespunzatoare a datelor īn bazele de date si pentru citirea lor corecta este necesar ca la Regional settings Time sa fie definit sub forma hh:mm:ss iar Date sa fie definit sub forma dd mm/yy

Deoarece pe calculatorul de achizitie Bazinomo ruleaza doua aplicatii dezvoltate cu TestPoint este necesar ca sa se selecteze rularea acestora īn spatii separate de memorie . Pentru aceasta se selecteaza Properties pentru aplicatia Monitorizare Bazin din Start/Programms/Monitorizare bazin si apoi se selecteaza Run in separate memory space.


NOTA Pentru PC-urile care ruleaza sisteme de operare NT va fi necesara acordarea de drepturi de scriere īn registrii pentru user-ul care foloseste aplicatia si full access share pe directorul D:\Cast\.Figura 3.3.3 Lansare aplicatie


Lansarea aplicatiei Monitorizare se face automat la pornirea sistemului de operare sau de pe bara de programme din grupul Monitorizare. Īn urma acestei actiuni va fi afisat Panoul Monitorizare cabine .


3.4 Oprire aplicatie


La functionare normala, aplicatia se opreste de catre utilizatorul de aplicatie. Pentru aceasta, din Panoul Monitorizare cabine se apasa butonul Stop Aplicatie.


3.5 Instalarea Aplicatiei Achizitie Date Cabine


Aplicatia se instaleaza prin rularea programului setup.exe din kit-ul aflat in directorul "Acq Cabine" de pe CD-ul de instalare.

Programul va cere informatiile necesare pentru a transfera fisierele necesare de pe CD īn subdirectoarele de pe hard disk. Rutina de instalare va afisa caseta de dialog cu calea unde va fi instalat programul de achizitie si va astepta ca aceasta sa fie confirmata de catre operator. Calea implicita pentru instalare este: D:\Cast\Monitor . Sa nu se modifice calea implicita de instalare.

Cānd instalarea este completa, rutina de instalare va cere restartarea calculatorului.

Īnainte de prima rulare a programului de achizitie mai trebuie efectuati urmatorii pasi:

9. Mesajele de eroare pentru Aplicatia Dispecer


Aplicatiile Dispecer genereaza un fisier text: "D:\Cast\Dispecer\log.txt" īn care sunt salvate ultimele erori aparute īn timpul functionarii acesteia. Acest fisier este sters periodic la un interval de 30s.

Erorile care apar datorita unor conditii neprevazute nu vor bloca Aplicatia Dispecer.

Vor fi afisate mesaje de eroare pe panourile Aplicatiei Dispecer īn urmatoarele cazuri:

fisierele de transfer Bazin_omo.txt de pe calculatorul Bazinomo sau Cabine.txt de pe calculatorul Acq_dispecer nu pot fi accesate (citite) din aplicatia Dispecer, deoarece exista o problema īn retea. Īn acest caz mesajul afisat va fi Legatura la server Bazin Omo intrerupta sau Legatura la server Cabine intrerupta. Īn momentul īn care se restabileste legatura īn retea īntre cele doua calculatoare acest mesaj dispare. Mesajul apare doar daca legatura este īntrerupta cel putin 2 secunde (4 citiri succesive). Daca apare acest mesaj īnseamna ca pe panourile Aplicatiei Dispecer un mai sunt vizibile valorile instantanee ale marimilor masurate si vor dispare si trendurile de pe panourile de grafice corespunzatoare acestor marimi

  • aceste doua fisiere de transfer exista īnsa nu contin date. Īn acest caz mesajele sunt de genul Fisierul de transfer date Bazin Omo (Camine) este gol. In aceasta situatie se verifica daca aplicatia de achizitie corespunzatoare functioneaza corect. si īn aceasta situatie mesajele apar doar daca la 4 citiri succesive (2 sec) se mentine acelasi defect si dispar automat daca fisierele de transfer sunt corespunzatoare.
  • fisierele de transfer exista īnsa nu īsi actualizeaza informatia la 30 de secunde. Īn acest caz mesajele vor fi Aplicatia de achizitie Bazin Omo nu functioneaza!!! sau Aplicatia de achizitie Camine nu functioneaza!!!. Aceste mesaje apar doar dupa 4 citiri succesive a unor aceleasi date si dispare automat cānd se reactualizeaza fisierele de transfer. Exista doua cauze:

    1. fie un functioneaza aplicatia de achizitie corespunzatoare si acest lucru se poate vedea pe panourile acesteia
    2. fie aplicatia de achizitie functioneaza, dar datorita unei probleme de sistem aplicatia de achizitie nu poate scrie si actualiza fisierul de transfer

  • īn cazul īn care se doreste vizualizarea īnregistrarilor din baza de date pot apare mesajele Legatura la Baza de date BO intrerupta sau Legatura la Baza de date Camine intrerupta. Īn aceste cazuri exista probleme de conectare a calculatorului īn retea.
  • Daca apar mesajele Nu exista inregistrari B O!! sau    Nu exista inregistrari Camine!! īnseamna ca īn baza de date fie nu exista īnregistrari īn perioada selectata fie nu este configurata legatura ODBC pentru baza de date respectiva

Document Info


Accesari: 2829
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )