Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
EXERCITIUL FINANCIAR INCHEIAT LA 31 DECEMBRIE 1999

economie
B8

KNOWHOW S.A.

EXERCIŢIUL FINANCIAR ÎNCHEIAT LA 31 DECEMBRIE 1999

EXTRASE DIN SCRISOAR 353r1718d EA CĂTRE CONDUCERE


Barbour si Cara SRL

Strada Mercur 12

Sector 2

BucurestiCatre

KNOWHOW S.A.

Bulevardul Icasu

Nr. 500

Sector 4

Bucuresti12 aprilie 2000


Stimati domni


ÎN LEGĂTURĂ CU AUDITUL SITUAŢIILOR FINANCIARE AFERENTE EXERCIŢIULUI ÎNCHEIAT LA 31 DECEMBRIE 1999


În timpul auditului efectuat la societatea dvs. am observat anumite probleme în legatura cu sistemul dvs. contabil. Va recomandam cu tarie ca pentru reducerea riscului aparitiei unor astfel de probleme în viitor, Consiliul de administratie sa ia masurile ce se impun.


Carenta

Procedurile de separare a exercitiilor aplicate de societatea dvs. nu sunt adecvate.


Risc

Situatiile financiare nu vor include în mod corect toate stocurile, dar ceea ce este mai îngrijorator, pot include active fara recunoasterea datoriei aferente.


Solutie

Directorul financiar trebuie sa se asigure ca sunt implementate proceduri si controale satisfacatoare care sa asigure faptul ca în situatiile financiare sunt incluse atât toate stocurile primite înainte de sfârsitul exercitiului financiar cât si toate datoriile aferente. Aceasta presupune o verificare a facturilor primite dupa sfârsitul anului precum si a notelor de receptie a bunurilor.
Carenta

Contabilitatea activelor sub contracte de leasing financiar nu este satisfacatoare.

Risc

Situatiile financiare nu vor include în mod corespunzator toate activele imobilizate ale societatii si toate datoriile aferente acestora.


Solutie

Directorul financiar trebuie sa se asigure ca sunt implementate proceduri satisfacatoare pentru verificarea contractelor de leasing pentru ca acestea sa satisfaca prevederile din IAS 17.Carenta

Procedurile de control al bonitatii clientilor nu sunt adecvate.


Risc

Societatea va vinde unor organizatii în imposibilitate de plata. Aceasta situatie poate avea implicatii severe asupra fluxurilor de numerar ale societati.


Solutie

Directorul financiar trebuie sa se asigure ca sunt implementate proceduri satisfacatoare pentru verificarea bonitatii tuturor potentialilor noi clienti. În plus, datoriile trebuie urmarite în mod regulat pentru a se putea recupera mai repede creantele.Carenta

Sistemul contabil al societatii nu permite identificarea cu usurinta a tranzactiilor cu partile afiliate care trebuie prezentate în situatiile financiare.


Risc

În situatiile financiare nu vor putea fi prezentate toate tranzactiile cu partile afiliate si prin urmare situatiile financiare nu vor satisface prevederile OMF 94/2001.


Solutie

Directorul financiar trebuie sa introduca un sistem prin care toti directorii sunt obligati sa-si declare toate interesele asociate. De asemenea, va trebui ca acestia sa prezinte orice tranzactii în care au un interes, mai înainte ca societatea sa se angajeze în tranzactia respectiva.
Document Info


Accesari: 1364
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )