Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Redactarea corecta a unui contract

economieCUPRINS
Argument

1.Scopul si obiectivele proiectului

2.Contracte economice

2.1.Caracteristici generale referitoare la contracte

2.2.Modalitati de redactare a unui contract

2.3.Continutul unui contract-parti component

3.Exemplificarea modului de intocmire a contractelor de vanzare-cumparare si de sponsorizare-realizare practica-SC.ADIDAS.SA.

3.1.Definirea si caracterizarea contractului de vanzare-cumparare si a contractului de sponsorizare

3.2.Modele de contracte

Concluzii si propuneri

Bibliografie

Anexa

Act aditional

ARGUMENTUL


Inca de la inceputuri viata noastra sta sub semnul contractelor,orice lucru din viata fiind guvernat de contracte.

Indiferent ca e vorba de o persoana juridica sau persoana fizica,activitatea economica sau sociala se materializeaza deseori in incheierea unui contract de vanzare-cumparare,inchiriere,de mandat comercial,contract de prestari servicii,de sponsorizare etc.

Avand in vedere ca urmez o scoala de profil economic, parerea mea este ca aceste contracte economice cu care ne intalnim la orice pas in viata sunt foarte utile si consider ca este foarte important sa cunoastem conditiile,modalitatile de intocmire,caracteristicile,importanta si utilitatea lor.Aceste au o mare importanta si alegerea acestei teme ca proiect mi se pare una bine motivata si chiar interesanta.

Terminand in curand liceul, voi urma o facultate in profil economic sau poate voi lucra intr-o unitate economica si nu numai,chiar si in viata de zi cu zi consider ca este important si foarte bine sa stii sa realizezi intocmirea corecta a unui contract si sa cunosti prevederile acestuia,obligatiile tale cat si drepturile de care dispui.

Contractul se intocmeste ca urmare a unei negocieri intre societatile sau partenerii unei afaceri,el fiind un izvor de obligatii civile sau comerciale,este cel mai important si eficient act juridic pentru desfasurarea activitatilor economic-sociale indispensabil societatii atat in practica civila cat si in practica comerciala.Contractul trebuie sa indeplineasca anumite conditii de validitate prevazute de codul civil si care se refera la capacitatea,consimtamantul,obiectul si cauza care au generat negocierea.

Pentru a reusi sa realizez acest proiect cat mai frumos m-am orientat pe competentele tehnice de specialitate,teoretice pe care am reusit sa le acumulez pe parcursul acestor ani ai pregatirii mele profesionale si pe care le-am aprofundat prin munca.Dintre acestea doresc sa specific:

-capacitatea intocmirii corecte a unor documente cu caracter economic si social;

-fixarea unor notiuni economice de baza

-modul de utilizare a contractelor in orice situatie

-perfectionarea redactarii unui document

-cunoasterea continutului unui contract economic

-capacitatea de a putea dispune de drepturile mele

-folosirea corecta a unor notiuni economice importante

Acest proiect contine aspecte teoretice de baza in tema aleasa si se bazeaza foarte mult pe partea practica.Pentru realizarea acestei teme am ales spre spre exemplificare o societate comerciala existenta -SC.ADIDAS.SA -care desfasoara o activitate de producere si comercializarea incaltamintelor si imbracamintelor sport pe care am aplicat doua din cele mai des intalnite contracte in acest domeniu si anume contractul de vanzare-cumparare si contractul de sponsorizare.Intocmirea corecta a acestor contracte si caracteristicile lor sunt foarte importante si sunt bine de stiut atat pentru agentul economic cat si pentru cealalta parte.

Pentru intocmirea acestui proiect am beneficiat de sprijinul doamnei indrumator de proiect pe parcursul intalnirilor de monitorizare si a consultatiilor efectuate in acest sens.

M-am documentat folosind mai multe surse de informare direct de la intreprindere,carti si internet pe care le-am prezentat in bibliografie.

1.SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUISCOPUL PROIECTULUI:se refera la imbunatatirea performantelor privind intocmirea si redactarea corecta a unui contract deoarece contractele reprezinta un aspect important in activitatea unei firme,relatiile pe care firmele le stabilesc cu diversi parteneri se concretizeaza cel mai adesea in contracte.

Se umareste aprofundarea aspectelor prinvind continutul,cluzele contractuale si modul de redactare corecta a acestora.

OBIECTIVLE PROIECTULUI

2.CONTRACTE ECONOMICE


2.1 CARACTERISTICI GENERALE REFERITOARE LA CONTRACTE


Aceasta tema este una foarte interesanta si foarte eficienta in viata de zi cu zi,deoarece este foarte important sa stii sa utilizezi anumite contracte pe care le vei intalni in cursul vietii.

Mi-am ales aceasta tema deoarece mi se pare foarte util sa stiu sa concep,redactez,urmaresc un contract.Nu este bine sa lasati doar in seama unei parti redactarea contractului,fara sa se negocieze termenii acestuia,deoarece in acest caz am putea avea pierderi.

Orice lucru din viata noastra este guvernat de contracte,ne aflam sub semnul lor.Cetatenia,spre exemplu,este un contract cu statul in care ne-am nascut.Orice vanzare sau cumparare,casatoria,achizitionarea unei masini sau a unei locuinte,orice miscare faci conduce la acceptarea unui contract,sau este o consecinta a existentei lor.

De exemplu,daca esti o persoana de afaceri,firma ta este rezultatul unui contract intre tine si partenerii tai,clientii tai,intre tine si statul in care ai infiintat-o,intre furnizorii sau debitorii tai.

Orice contract se bazeaza pe un acord de vointa,tu esti de acord sa creezi,modifici sau stingi drepturi si/sau obligatii.

Pentru a fi parte dintr-un contract trebuie indeplinite anumite conditii care sunt foarte necesare si firesti,trebuie sa ai capacitatea de a contracta,sa poti consimti in mod valabil in cazul in care te obligi la ceva trebuie ca acel contract sa aiba un obiect determinat si o cauza licita.

Este foarte important sa fii atent la anumite detalii pe care contractul le contine si nu este bine sa lasi alte personae sa se ocupe de aceste acte extrem de importante pentru profitul tau.Este bine sa alegi cu mare grija pe cei care se ocupa de constructia contractelor tale,cu atat mai mult daca este vorba de niste contracte care pot aduce mari profituri pentru tine.Ar fi mare pacat sa inregistrezi pierderi de cauza unui asemenea contract.

Eu consider ca aceste sunt lucruri importante si nu trecute doar cu privirea.Sunt numeroase tipuri de contracte care trebuie citite si analizate cu multa atentie pentru a evita anumite intamplari neplacute.Aceste numeroase tipuri si modele de contrace sunt adaptate zonei in care sunt construite,fiind influentate de legislatia in vigoare,de uzantele folosite si de vointa specifica a partilor ce le intocmessc.
2.2MODALITATILE DE REDACTARE A UNUI CONTRACT


Orice contract trebuie conceput,redactat si urmarit cu foarte multa atentie.Nu este un lucru inteligent sa treceti peste verificarea tuturor detaliilor contractului.Nu este intelligent nici sa lasati doar in seama unei parti redactarea contractului,fara sa negociati termenii acestuia.Uneori aceasta neglijenta este pedepsita aspru in bugetul firmei sau al dumneavoastra.

Redactarea contractului se face in termeni clari,concisi specificandu-se drepturile si obligatiile fiecarei parti.Se descrie obiectul contractului si in functie de natura contractului(vanzare-cumparare,schimb etc) se precizeaza contraprestatia(suma de bani,alt obiect determinat,o obligatie de a face etc).

Contractele sunt acte juridice-civile sau comerciale-concretizate in acordul de vointa a doua sau mai multe personae,incheiat in scopul de a crea,modifica sau stinge intre ele drepturi si obligatii.

In intreaga lume exista sute de tipuri si modele de contracte,toate sunt adaptate zonei in care sunt construite,fiind influentate de legislatia in vigoare,de uzantele folosite si de vointa specifica a partilor ce le intocmesc.

De modul de redactare a unui contract si de gradul de detaliere a acestuia depinde intreaga eficienta a afacerilor.Lipsa de experienta sau neglijenta celor care le intocmesc au dus de foarte multe ori la falimente si la situatii dezastruoase pentru una sau mai multe parti ale acelor contracte.

In Romania,este necesar ca unele contracte sa fie incheiate in fata notarului(autentificate),alteori este utila doar o legalizare de semnatura,iar in privinta altor contracte este suficient acordul de vointa al partilor.

Nu este un lucru intelept sa lasi in intregime alte personae sa se ocupe de aceste acte extrem de importante pentru profitul tau.2.3 CONTINUTUL UNUI CONTRACT-PARTI COMPONENTE


Continutul contractului este foarte simplu impartit:

-partea introductiva

-cuprinsul,si

-incheierea.

In partea introductiva se introduce datele personale ale celor care participa la semnarea contractului.Acestea trebuie sa fie foarte exacte.

Identificarea partilor se face cat mai exact:

-in cazul persoanelor fizice:nume,prenume,adresa exacta asa cum apare in buletin/cartea de identitate,datele din bulletin:serie.numar,anul eliberarii,organul emitent-politia care a eliberat buletinul,codul numeric personal.

-in cazul in care una din parti este persoana juridica se identifica intai acesta,specificandu-se prin cine este reprezentata,exemplu:Societatea Comerciala X cu sediul in.,inregistrata la Registrul Comertului/Cod Unic de Inregistrare numar.,cod fiscal,eliberat la data.,reprezentata prin asociatul unic(administratorul/directorul general)domnul.(in cazul unui reprezentant-mandatar-al asociatilor- conform procurii numarul.,etc se identifica cu datele din buletin,pasaport,carnet de conducere sau orice alt act oficial care are aplicata poza persoanei respective,la fel ca persoana fizica)

-calitatea partilor-se specifica si calitatea pe care o au partile in contractul respectiv(de regula termenii juridici,difera in functie de natura contractului,spre exemplu:vanzator,cumparator,donator,locatar etc).

Cuprinsul contractului este reprezentat de clauzele acestuia,clauze ce reies din redactarea actului,din precizarea drepturilor si obligatiilor partilor.Se pot stabili clauze de orice natura cu conditia respectarii normelor legale in vigoare.

Legea nu este perfecta.Exista numeroase goluri,scapari,redactari gresite,formulari imprecise.

Incheierea contractului este partea in care se vorbeste despre detaliile de redactare.Se urmareste:

1.data redactarii actului,locul,numarul de exemplare in care este redactat si eventual si cum sunt distribuite(exemplu:redactat in 3 exemplare,din care unul este retinut de fiecare parte si un exemplar este inregistrat la CCi)

2.semnatura,la finalul actului,in dreptul semnaturii se scrie cu litere de tipar numele si prenumele celui ce semneaza si eventual calitatea pe care o are in societatea respectiva,daca semneaza in numele acestuia.Daca semnatura reiese indubitabil din documentia retinuta la dosar,impreuna cu contractul respectiv(exemplu:persoana a iscalit si in alte locuri),nu este necesara scrierea numelui cu litere de tipar.

3.stampila,intotdeauna necesara cand actul este semnat in numele unei Societati Comerciale,Asociatii,Fundatii etc.3. EXEMPLIFICAREA MODULUI DE INTOCMIRE A CONTRACTELOR DE VANZARE-CUMPARARE SI SPONSORIZARE-REALIZARE PRACTICA-SC.ADIDAS.SA


3.1DEFINIREA SI CARACTERIZAREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE SI A CONTRACTULUI DE SPONSORIZARE


Vanzarea-cumpararea este un contract prin care una din parti-vanzatorul stramuta proprietatea unui bun al sau asupra celeilalte parti-cumparatorul-care se bliga in schimb a plati vanzatorului pretul bunului vandut.

Dupa cum rezulta din definitia contractului,vanzarea este un contract sinalacmatic(bilateral) cu titlu oneros,comutativ,consensual si translativ de proprietate.

Vanzarea,ca si orice alt contract,se incheie prin consimtamantul partilor.Acordul de vointa intre parti este intotdeauna necesar si totodata suficient-cu exceptiile prevazute de lege-in vederea formarii contractului.

Contractul de vanzare-cumparare nu poate avea ca obiect drepturi personale nepatrimoniale si nici drepturi patrimoniale care au caracter strict personal,precum nici alte drepturi prevazute de lege ori rezultate din acte unilateral sau convenite prin contracte intuite personal.

Contractul de sponsorizare este activitatea ce se desfasoara in temeiul unui acord intervenit intre sponsor si beneficiar care consimt asupra mijloacelor financiare si a bunurilor material ce se acorda ca sprijin precum si asupra duratei sponsorizarii.

In cazul sponsorizarilor constand din bunuri materiale,acestea din urma sunt evaluate prin contractul de sponsorizare la valoarea lor reala din momentul predarii lor catre beneficiar.

Partile contractante pot fi si personae fizice.In acest caz punctul 1 denumit Partile Contractante,va cuprinde date referitoare la identitatea si domiciliul persoanei fizice.Poate beneficia de sponsorizare orice persoana juridica nonprofit de utilitate publica,care desfasoara o activitate cu caracter direct,stiintific,religios,educativ,sportiv sau care este destinata protectiei drepturilor omului si educatiei civice,ca si calitatii mediului inconjurator.

Firma ADIDAS a incheiat contracte de sponsorizare cu Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei pentru care a lansat noul echipament oficial care va fi folosit la UEFA Euro 2008.

Producatorul german de articole sportive ADIDAS a trecut in fata rivalilor Nike si Puma in calitate de sponsor ale celor mai de succes echipe,fapt ce ar putea a ii aduca o crestere a vanzarilor de tricouri si alte articole sportive.
3.2MODELE DE CONTRACTE


CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE


I.Partile contractante.

Sociatetea comerciala ADIDAS cu sediul in Satu Mare,telefon 0261761083,fax 1452671,e-mail adidas@yahoo.com, inmatriculata la Oficiul Registrul Comertului Bucuresti sub nr.j40,titular a contului numarul 431276152178564,deschis la Banca Nationala a Romaniei reprezentata de domnul Pop Ioan,care are functia de director economic,in calitate de vanzator,si

Sociatetea Comerciala Iulius Mall cu sediul in Cluj,telefon 0261782949,fax 15384645,e-mail iuliusmall@yahoo.com, inmatriculata la Oficiul Registrul Comertului Bucuresti sub nr.j51,titular a contului numarul 2521312948556,deschis la Banca Nationala a Romaniei reprezentata de doamna Rus Camelia,care are functia de administrator,in calitate de cumparator.

II.Obiectul contractului.

Art.1 Vanzatorul se oblige sa vanda,iar cumparatorul se oblige sa cumpere 100 perechi de incaltaminte sport Adidas fiecare avand pretul de 100 Euro si 50 de perechi imbracaminte sport la pretul de 100 Euro bucata.

Art.2 Operatiunea de comercializare a marfurilor ce face obiectul prezentului inscris se desfasoara cu respectarea cerintelor de autorizare prevazute de licenta nr.270301 din data de 29.05.2008.

Art.3 Vanzatorul si cumparatorul se oblige sa se instiinteze reciproc si sincer cu privire la destinatia marfurilor,la nevoile pe care acestea urmeaza sa le satisfaca,si precautiile pe care le impune utilizarea lor;cumparatorul se oblige sa respecte instructiunile de utilizare a marfurilor.

Vanzatorul precizeaza ca marfa satisface nevoia cumparatorului de comercializare.

III.Ambalarea,marcarea,etichetarea si timbrarea marfurilor.

Art.4 Vanzatorul se obliga sa ambaleze marfurile in ambalaje adecvate care sa permita transportarea marfurilor de o asemenea maniera incat sa nu-l pagubeasca pe cumparator.

Marfurile se vand impreuna cu ambalajele care trec in proprietatea cumparatorului.In pretul marfurilor a fost inclusa si contravaloarea ambalajelor.

Art.5 Vanzatorul se obliga sa predea marfurile marcate,etichetate si timbrate potrivit cerintelor legale si precautiile care se impugn referitoare la securitatea marfurilor etc.

IV.Receptia,facturarea si transportul marfurilor.

Art.6 Vanzatorul se obliga sa predea si cumparatorul se obliga sa preia marfurile la termenele de livrare.

In cazul in care vanzatorul nu preda marfurile la termenele de livrare scadente,va suporta penalitati de intarziere sau de nelivrare de 2% pe zi de intarziere,calculate la valoarea marfurilor nelivrate.

Daca cumparatorul nu preia marfurile la termenele de livrare scadente,acesta va suporta penalitati de 2% pe zi de intarziere,calculate la valoarea marfurilor nepreluate.

Art.7 Marfurile vor fi preluate si transportate de la depozitul apartinand SC.ADIDAS.SA,situate la adresa Stefan cel Mare,nr.20.

Transportul marfurilor si cheltuielile de transport cad in sarcina SC.ADIDAS.SA.

Mijloacele de transport sunt:autoutilitara.

Cheltuielile de incarcare si descarcare vor fi suportate de SC.ADIDAS.SA.

Art.8 Receptia cantitativa si calitativa a marfurilor se face de delagatul Pop Ioan,la sediul din Satu Mare strada Stefan cel Mare nr.20 si va fi consemnata in procesul verbal de receptia cantitativa si calitativa,care va fi datat,semnat si stampilat de delegatii imputerniciti ai partilor.

In cazul marfurilor deteriorate,deficientele calitative si/sau calitative,vanzatorul se obliga sa inlocuiasca marfurile necorespunzatoare si/sau sa completeze deficientele cantitative.

Art.9 Vanzatorul se obliga,odata cu predarea marfurilor,sa inmaneze urmatoarele documente:procesul verbal de receptie,facturile semnate,datate si stampilate de ambele parti,avizele de insotire,certificatele necesare(calitate,garantii,fito-sanitare,prescriptii tehnice,indicatii de utilizare,prospecte,buletine de analiza etc.).

Art.10 La data preluarii marfurilor,proprietatea asupra marfurilor si riscurile se transmit de la vanzator la cumparator.

V.Pretul,instrumente de plata,penalitati.

Art.11 Cumparatorul se obliga sa plateasca preturile asa cum sunt negociate,convenite si prevazute in contract.

Art.12 Plata se va face pe baza facturiloremise de vanzator si semnate de cumparator.In pretul marfurilor au fost incluse si taxa pe valoare adaugata aferenta.

Art.13 Cumparatorul se obliga sa deconteze fiecare factura in termen de 3 zile de la data emiterii acesteia,aceasta constituind scadenta platii.

Daca cumparatorul nu plateste la scadenta,va suporta penalitati de intarziere in decontare de 0,5% pe zi de intarziere calculate la suma datorata.

Art.14 Instrumentele de plata agreate de vanzator este fila CEC,numerar.

Art.15 Vanzatorul se obliga sa instiinteze in scris pe cumparator cu privire la intentia de majorare a preturilor si sa-I aduca la cunostinta preturile majorate ale marfurilor.

Cumparatorul se obliga sa raspunda in scris daca accepta sau nu preturile astfel majorate.

VI.Garantii.

Art.16 Vanzatorul se obliga sa-l garanteze pe cumparator impotriva evictiunii totale sau partiale.

Daca va avea loc evictiunea totala,vanzatorul se oblige sa plateasca:pretul,cheltuielile de judecata si daunele interese.

Art.17 Vanzatorul il garanteaza pe cumparator contra viciilor aparente si acsunse ale marfurilor vandute pe o perioada de 30 zile,calculate de la data preluarii marfurilor,el raspunsator in perioada acordata.

Art.18 Cumparatorul este dator sa denunte vanzatorului viciile aparente in termen de 2 zile de la preluarea marfurilor iar viciile ascunse in 2 zile de la descoperirea lor.

VII.Raspunderea partilor contractante.

Art.19 Prezentul inscris serveste la interesul comun al partilor care se obliga sa-l execute intocmai si cu buna credinta,sinceritate si seriozitate.

Art.20 Ambele parti se obliga sa urmareasca si sa se informeze reciproc asupra derularii contractului.

Art.21 Nicio parte nu poate modifica unilateral prezentul contract.Modificarea poate intervine numai prin acordul de vointa exprimat al partilor.

Art.22 Neexecutarea,executarea defectuoasa sau executarea cu intarziere a obligatiilor comerciale asuma in prezentul contract angajeaza pentru partea in culpa raspunderea in conditiile Codului Comercial completat cu Codul Civil.

VIII.Forta majora si cazul fortuit.

Art.23 Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca cu cerinta notificarii partenerului contractual in termen de 2 zile de la aparitia cazului de forta majora.

Dovedirea cazului de forta majora se face prin certificarea acestuia de Camera de Comert si Industrie in termen de 2 zile de la aparitia cazului de forta majora.

In cazul in care situatia de forta majora depaseste o durata de 3 zile,opereaza in favoarea fiecareia din parti dreptul de rezolutiune a contractului.

IX.Litigii.

Art.24 Eventualele litigii care s-ar putea ivi in legatura cu acest contract vor fi solutionate pe cale amiabila,iar daca partile nu cad de accord,vor fi solutionate de instantele de judecata competente.

Prezentul contract de vanzare-cumparare comerciala cuprinde 4 file si aneza nr.1 care face parte integranta din prezentul inscris si care se refera la denumirea si individualizarea marfurilor,cantitati,calitati,termenele de livrare si valori.

Anexa este semnata,datata si stampilata de parti si contine 2-3 pagini.

Contractul a fost incheiat in 2 exemplare originale,cate unul pentru fiecare parte contractanta,azi 01.06.2008.


VANZATOR:Pop Ioan    CUMPARATOR:Rus Camelia


CONTRACT DE SPONSORIZARE


Incheiat intre:

1.SC.ADIDAS.SA cu sediul in Satu Mare ,strada Stefan cel Mare nr.20,telefon:0261761083,fax732847,inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu nr.768495,avand contul bancar nr.6759530466968439 deschis la Banca Tiriac.domnul Pop Ioan reprezentant legal-avand functia de director economic,in calitate de sponsor,si

2.Federatia Romana de Fotbal,cu sediul in Bucuresti,strada Ghencea nr.11,reprezentata prin domnul Mirecea Sandu,avand functia de presedinte,cont bancar 2163714794050768 deschis la Banca Comerciala Romana,in calitate de beneficiar,convenit sa incheie prezentul contract de sponsorizare ,cu respectarea urmatoarelor clauze:

I.Obiectul contractului.

Art.1 Sponsor SC.ADIDAS.SA se angajeaza sa sustina echipa de fotbal a Romaniei la Campionatul European de Fotbal 2008.

Art.2 In scopul prevazut la art.1 sponsorul pune la dispozitia beneficiarului :-suma de 50.000 Euro materializate in echipament adecvat de fotbal compus din:pantaloni scurti,tricouri personalizate,crampoane,jambiere,maieuri.

Art.3 Acestea vor fi puse la dispozitia Federatiei Nationale de Fotbal cu 60 zile inaintea inceperii campionatului.

II.Perioada,durata contractului.

Art.4 Se refera la intrega perioada de desfasurare a Campionatului European de Fotbal,cat echipa Nationala va avea maieuri.Sponsorizarea este unica.

Art.5 Beneficiarul este o persoana de activitatea publica cu sediul in Romania,care isi desfasoara activitatea cu caracter direct educativ,fiind indeplinite conditiile art.4 din Legea 32/1994 privind sponsorizarea.

III.Obligatiile partilor.

Art.6 Sponsorul/beneficiarul se obliga sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea prin promovarea numelui,marcii,imaginii sponsorului-prin reclame,tricouri,alte materiale inscriptionate-publicitate-afise,panouri.

Art.7 Beneficiarul se obliga sa expuna publicului materialele publicitare puse la dispozitie de sponsor pe toata durata contractului.

Art.8 Beneficiarul se angajeaza ca mijloacele publicitare sa fie expuse la locurile convenite,sa nu marcheze sau sa impiedice vizionarea lor de catre public pe perioada Campionatului European de fotbal 2008.

Art.9 Sponsorul,beneficiarul este obligat sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea intr-un mod care sa nu lezeze direct sau indirect activitatea sponsorizata,bunele maniere,ordinea sau linistea publica.

IV.Incetarea contractului.

Art.10 Prezentul contract inceteaza de prin drept,fara sa mai fie necesara interventia unui tribunal sau a instantei judecatoresti in cazul in care una dintre parti nu isi executa obligatiile contractuale:

-este declarata in stare de incapacitate sau a fost declarata procedura de lichidare inaintea inceperii executarii prezentului contract;

-isi incalca una din obligatii dupa ce a fost avertizata printr-o notificare scrisa,de catre cealalta parte,ca o noua nerespectare a acestora va duce la rezilierea prezentului contract;

-rezilierea prezentului contract nu va avea niciun efect asupra obligatiilor déjà scadente.

V.Forta majora.

Art.11 Niciuna din parti nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si executarea in mod necorespunzator-total sau partial-a oricarei obligatii ce-i revine daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei a fost cauzata de forta majora,asa cum e definite prin lege.

Art.12 Partea care invoca forta majora va notifica celeilalte parti ,obligatoriu,in termen de 24 ore,producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor acesteia.

VI.Notificari.

Art.13 In conceptia partilor contractante,orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte va fi indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazute in partea introductiva a prezentului contract.

Art.14 In cazul in care notificarea se va face pe cale postala,aceasta va fi transmisa prin scrisoare recomandata cu confirmarea de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul primit pe acesta confirmare.

Art.15 Daca confirmarea se transmite prin fax sau telex,ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

Art.16 Notificarile verbale nu se iau in considerare.

VII.Litigii.

Art.17 Partile au convenit ca toate neintelegerile privind validitatea prezentului contract,executarea sau incetarea acestuia sa fie rezolvate pe cale amiabila de catre reprezentantii lor.

Art.18 In cazul in care acest lucru nu este posibil,pentru rezolvarea litigiilor,se vor adresa instantelor judecatoresti.

VIII.Clauze finale

Art.19 Modificarea prezentului contract se va face numai prin act aditional,cu acordul ambelor parti.

Art.20 Prezentul contract reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestia,anterioara sau ulterioara incheierii lui.Prezentul contract a fost incheiat azi,24.05.2008, in 2 exemplare originale,cate unul pentru fiecare parte.cuprinde 3 pagini.SPONSOR:SC.ADIDAS.SA    BENEFICIAR:Federatia Romana de

Pop Ioan Forbal,Mircea Sandu
CONCLUZII SI PROPUNERI


Realizarea acestui proiect mi-a oferit posibilitatea de a-mi revizui notiuni,cunostinte dobandite pe percursul anilor de studii precum si imbogatirea acestora cu alte cunostinte utile in pregatirea profesionala.

Pentru realizarea acestui proiect m-am documentat temeinic folosind diferite surse de informare in scopul obtinerii tuturor informatiilor necesare in acest sens.

Intocmirea partii practice mi-a oferit posibilitatea de a-mi perfection modul de intocmire,redactare a celor mai utilizate tipuri de contracte atat in viata economica cat si in cea civila.

De asemenea intocmirea acestei lucrari reprezinta pentru mine o oportunitate de a ma familiariza a ceea ce inseamna un examen,o examinare orala.

Consider alegerea acetei teme o alegere buna de aceea mi-am insusit foarte multe cunostinte necesare in intocmirea unor documnete,acte,modele de contracte.

Pregatirea mea trebuie sa continue pentru a devein un bun profesionist in meseria pe care mi-am ales-o.ANEXA
ACT ADITIONAL LA CONTRACTUL DE

VANZARE-CUMPARARE


Incheiat intre:

SC.ADIDAS.SA in calitate de vaznator si SC.Iulius Mall in calitate de comparator.

Prezentul act additional se incheie in scopul in care cumparatorul solicita vanzatorului micsorarea cu 10% a pretului perechii de imbracaminte sport deoarece acestea nu reprezinta modele din noua colectie.

Vanzatorul accepta solicitarea cumparatorului in sensul cerut de acesta.
Vanzator:SC.ADIDAS.SA    Cumparator:SC.Iulius Mall.SRL

Pop Ioan Rus Camelia


Document Info


Accesari: 17691
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )