Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Ferma de struti

agricultura


Ferma de struti

De la strut se foloseste aproape tot:

-carnea

-pielea de pe corp si de pe picioare

-penele-ouăle si cojile de ou

Carnea de strut este promovata ca fiind una dintre cele mai sanatoase carni, cu un continut foarte scazut in grasimi si calorii fata de carnea de vaca, porc, pui sau curcan prezentand un continut bogat in proteine si fier. De asemeni carnea de strut este cunoscuta ca fiind foarte saraca in colesterol constituindu-se ca o alternativa excelenta pentru persoanele ce prefera carnea rosie (asemanatoare celei de vaca) si sunt ingrijorati de nivelul ridicat de grasimi din dieta lor.

Iată autorizatiile si avizele de care aveti nevoie pentru functionarea crescătoriei:

-acordul de functionare a crescătoriei emis de primăria în raza căreia activează

-autorizatie sanitară

-autorizatie sanitar-veterinară

-autorizatie de mediu

-aviz P.S.I.

-autorizatie privind protectia muncii

PIATA

Obiectivul principal al crescătorilor romani de struti este exportul. Cel mai probabil, intr-o prima etapă va fi mai usor de realizat exportul strutilor vii, urmat fiind de exportul de carne, semipreparate si produse din carne, precum si piei brute. Interesul general este evolutia către fabricarea produselor finite din piele de strut, cele care asigură profitul maxim al industriei aferente strutului.

Uniunea Europeana reprezintă o tintă realistă a exporturilor de struti vii si a produselor din strut. Acestea sunt considerate ca fiind produse de consum curent, cu toate că au un pret mai ridicat decat al altor produse de origine animală. Consumul de carne de strut a crescut in mod semnificativ in ultimii ani, atat ca urmare a interesului pentru o alimentatie sănătoasă, cat si datorită crizei vacii nebune. Fiind comparabilă la gust cu carnea de vită, carnea de strut a ajuns să fie vandută in unele retele de supermagazine.

In consecinta, introducerea in consum pe scara larga este limitata numai de incapacitatea producatorilor de a oferi cantitati ridicate la termene precise. In ceea ce priveste Romania, stadiul de dezvoltare al pietii strutului acordă credit in perioada actuală vanzarii strutilor vii, in timp ce desfacerea produselor din strut va cunoaste probabil o crestere limitata. Principalii cumparatori de struti vii din Romania sunt crescatorii care infiinteaza ferme de struti in perioada urmatoare. In anul 2001, in Romania s-au facut importuri de struti totalizand cateva sute de animale - reproducatori si prereproducatori.

Datorita cererii foarte mari de pe piata europeana stocurile multor ferme s-au epuizat rapid, recurgindu-se astfel la importuri din Africa de Sud, Israel si alte tari.Anul acesta crescatorii din Africa de Sud se asteapta sa poata exporta pana la 350.000 de pasari in Uniunea Europeana si tarile din Asia.In Romania, cresterea strutilor este o activitate relativ noua. Primele ferme au fost construite in 1996-1997 cu pasari aduse din Belgia sau Ungaria, anul acesta (2001) numarul total de struti fiind undeva in jurul cifrei de 300 de pasari. Momentan piata se indreapta spre popularea fermelor existente cu capital animal adus din strainatate. Exista cativa producatori care au investit in instalatii de incubatie.

Amenajarea crescătoriei se va dovedi importantă pentru toată perioada de functionare a fermei. Iată mijloacele de care aveti nevoie, necuantificate, pentru că fiecare decide în functie de propriile posibilităti scara la care doreste să lucreze.

-un teren scos din circuitul agricol, de preferintă aflat la marginea unei localităti. Strutii au nevoie de un teren cât mai uscat, plan sau cu o usoară înclinatie, neargilos, eventual pietros.

-garduri interne cu pari din lemn pentru delimitarea incintei sau culoarelor în care vor sta strutii. E de preferat ca înăltimea gardurilor să fie de cel putin 2m. Masculii din familiile alăturate sunt descurajati să se bată dacă nu au contact direct.

-garduri externe pentru împrejmuirea întregului teren. Nu e obligatoriu, e de dorit din motive de sigurantă.

-adăposturi usoare dintr-o structură de lemn, eventual tevi si plăci de PAL, PFL, azbociment sau material similar pentru perioada de primăvară-vară-toamnă. Rolul adăposturilor este de a mentine hrana si apa curate si de a proteja ouăle depuse. Pe timpul zilei, strutii stau afară indiferent de conditii.

-adăposturi pentru timp de iarnă. Strutii rezistă la temperaturi de până la -40șC, însă au nevoie să doarmă într-un loc uscat. Optim este ca adăpostul să aibe pe jos pământ acoperit cu paie, fân,coceni de porumb. Este de dorit să nu aveti pui de strut sub 5-6 luni in timpul iernii.

-un teren agricol, eventual învecinat, pentru înfiintarea unei lucerniere.

-o sursa permanenta de apa curata.

Instalatie de incubare pret aprox. 3800 euro +tva

Familii pentru reproductie (un mascul + doua femele) pret Pret : 3000 - 5000 Euro/tri Pui de strut 250 - 900 Euro/buc. Teren aprox 10 000 Euro.

Document Info


Accesari: 9408
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )