Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Fitotehnia

agricultura


Fitotehnia

Fitotehnia ca stiinta agricola are ca obiective de studiu elaborarea de tehnologii moderne de cultivare a plantelor de cīmp eficiente economic, ecologic inofensive, care ar asigura productii īnalte si de bun 15115e48p 59; calitate.Īn linii mari, fitotehnia este disciplina de sinteza, integratoare a cunostintelor mai multor disciplini adiacente, al carei obiectiv principal ī-l constituie captatea cīt mai economica a energiei solare (radiante si termice) īn fitomasa culturilor de cīmp.

Avīnd īn vedere marea diversitate a conditiilor pedoclimatice, economice si sociale, fitotehnia elaboreaza cele mai moderne si competitive tehnologii de cultivare a plantelor de cīmp pentru conditii concrete, cu folosirea tehnicii, soiurilor, hibrizilor, aplicarea cumpatata a chimacalelor, asigurarea unor structuri optime a semanaturilor, ingrijirii la timp si recoltarea culturilor īn termeni optimi, conditionarea la timp si calitativa a produsului finit.

Fitotehnia ca stiinta, pentru realizarea obiectivelor sale apeleaza la cunostintele altor disciplini: fiziologia vegetala, agrotehnica, ameliorarea si protectia plantelor, biochimie, mecanizarea agriculturii, fizica, matematica (statistica), meteorologia, ecologia s.a. Ele constituie baza teoretica si aplicativa a elaborarii tehnoligiilor competitive de cultivare a culturilor de cīmp prin optimizarea interactiunii factorilor de vegetatie, ceea ce implicit duce la sporirea fotosintezei productive a plantelor.

Agricultura este o ramura hotarātoare a economiei nationale a carei perenitate este incontestabila, vitala pentru orice soc ietate umana.

Durabilitatea ei rezulta din resursele naturale, pe care se sprijina toate sistemele vii, iar integralitatea din relatia deosebita cu mediul īnconjurator, īn special cu conditiile de sol si clima.

Agricultura integrata are ca obiective: producerea de recolta cu profit mare; conservarea resurselor si a mediului īnconjurator; asigurarea sanatatii oamenilor si a securitatii lor alimentare utilizānd o gama larga de mijloace biotehnologice.

Agrofitotehnia se īncadreaza si ea īn aceste criterii prin rotatia culturilor, biodiversitatea agricola, ameliorarea terenurilor cultivate, folosirea rationala a resurselor genetice, dezvoltarea managementului agricol, realizarea unor produse mai putin poluante.

Pentru a percepe īn mod realist si complet politica agricola, sub aspectul ei tehnic, este obligatoriu a cunoaste obiectivele stiintelor agricole, dezechilibrele si realizarile din productie, complexitatea acesteia, īntr-un cuvānt particularitatile esentiale.


Document Info


Accesari: 8051
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )