Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
American International Group, Inc. (AIG)

Business


American International Group, Inc. (AIG), lider mondial in asigurari si servicii financiare, este liderul organizatiilor internationale de asigurari, cu operatiuni in peste 130 de tari si jurisdictii. Companiile AIG servesc clienti comerciali, institutionali si individuali prin cea mai extinsa retea globala de asigurari generale si de viata pe care o are o companie de asigurari. Mai mult, companiile AIG sunt lideri in 19219n1320t furnizarea de planuri de pensii, servicii financiare si de management al activelor.Companiile AIG in Romania

Grupul AIG a avut contacte indirecte cu clienti de pe piata romaneasca inca din anul 1979, cand a devenit reasiguratorul ADAS. Din 1994, organizatia a intrat pe piata din Romania, sub numele de AIG Romania, ocupandu-se de riscuri comerciale si industriale.

AIG Life Romania a fost infiintata la sfarsitul lui 1998 cand a inceput activitatea de vanzari de asigurari de viata in Bucuresti, Brasov, Cluj, Oradea, Timisoara si Constanta. In prezent, AIG Life Romania are agentii deschise in urmatoarele orase: Bucuresti, Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara. Distributia serviciilor companiei este realizata in intreaga tara atat prin agentiile AIG Life Romania, cat si prin reteaua de brokeri.

Dupa sapte ani de activitate, Compania se situeaza pe locul II pe piata romaneasca a asigurarilor, detinand o cota de de piata de 10-11%. Valoarea serviciilor oferite a fost rapid recunoscuta pe piata de profil din Romania, aceasta aducand aproape 250.000 de clienti.

Forta de vanzari este compusa din circa 1.200 de consultanti si 100 de manageri, compania fiind reprezentata si prin brokeri prezenti peste tot in tara.

Sectorul de Asigurari de Grup a fost prezent inca de la inceput in cadrul companiei, iar cei peste 250 de clienti corporatisti contractati in acest moment, precum si numarul angajatilor asigurati de aproape 30.000 reprezinta o dovada a rezultatelor remarcabile inregistrate pe piata.

O scurta istorie a AIG

Primii pasi spre globalizare

Expansiunea American International nu a fost afectata in mod serios de evenimentele dezastruoase ale istoriei. Daca aceasta expansiune s-ar fi limitat doar la continentul asiatic, cel de-al doilea razboi mondial ar fi insemnat o lovitura fatala. In 1926 Starr a deschis un birou la New York, cunoscut sub numele de American International Underwriters Corporation (AIU), care va depasi granitele SUA, incheind polite de asigurare si in Canada. Extinderea AIU a fost limitata pana dupa cel de-al doilea razboi mondial numai la SUA si Canada.

Dezvoltarea business-ului AIU in Asia pe timpul razboiului s-a datorat in mare masura mutarii atentiei catre o alta zona geografica: America Latina. Aici s-a deschis o noua operatiune care s-a dezvoltat sub directa conducere a lui George Moszkowski. Acesta era un polonez care s-a alaturat echipei AIU la o luna dupa ce s-a deschis in Shanghai si care in 1929 a fost numit manager al AIU New York. In 1932 Moszkowski a negociat achizitionarea business-ului din America Centrala a unui asigurator american care s-a retras de pe piata externa. Ca urmare a acestei extinderi, Moszkowski a crescut echipa de lucru a AIU New York. Astfel, in 1933 il angajaza pe E.A.G. Manton, un tanar englez care si-a castigat in timp reputatia de unul dintre cei mai buni underwriteri.

Inainte de 1940, piata asigurarilor in America Latina era dominata de companii europene. Dar din cauza izbucnirii razboiului, companiile europene si-au restrans activitatile foarte mult, facand loc AIU. In Cuba a fost stabilit biroul regional, iar in foarte scurt timp s-au deschis filiale in mai multe tari din America Latina. Astfel ca, la sfarsitul razboiului, volumul de prime incasate in America Latina a depasit cu mult pe cel din Asia, iar Cuba a devenit cea mai mare operatiune a AIU.

Ocuparea de catre japonezi a Shanghai-ului in 1942, a dus la numirea unui supervisor japonez in birourile AIU care avea misiunea clara de a lichida business-ul. Un fin observator al vietii sociale, politice si economice, K.K. Tse, a reusit sa convinga autoritatile japoneze sa depoziteze dosarele si inregistrarile firmei. Dupa terminarea razboiului Tse a reorganizat personalul si arhiva companiei, redeschizand biroul din Shanghai, care s-a bucurat de o perioada de 5 ani foarte profitabila. Datorita activitatii lui Tse, AIU a fost prima companie straina care si-a putut relua activitatea dupa cel de al doilea razboi mondial.

Preluarea puterii de catre comunisti a reprezentat un moment de criza si declin pentru foarte multe companii straine aflate pe teritoriul Shanghai-ului. Pentru a evita aceasta criza, in ianuarie 1949, Tse a mutat biroul regional al companiei impreuna cu 40 de angajati si familiile lor in Hong Kong. Operatiunea in China a continuat sa functioneze pana cand a fost inchisa de regimul comunist in decembrie 1950. De indata ce regiunea Pacificului s-a refacut dupa razboi, au aparut mari oportunitati de dezvoltare. Astfel, in 1946 AIU a intrat in Japonia unde, datorita cutremurului mare din 1923, a fost oprit accesul companiilor straine de asigurari generale. Intrarea AIU in Japonia a fost "mediata" de catre guvernul militar american cu scopul initial de a asigura proprietatile ocupate de trupele armatei americane. Manager al acestei noi filiale a fost numit fiul lui Mansfield Freeman, care urmase Shanghai American School si invatase atat engleza, cat si chineza. Mai tarziu, in perioada serviciului militar in cadrul US Naval Intelligence in zona Pacific, in plin razboi, Houghton Freeman a invatat si limba japoneza.

Capacitatea lui Buck Freeman de a invata cu mare usurinta limbi straine i-a fost de mare folos in anii urmatori. Din 1951 au fost ridicate interdictiile japoneze pentru asigurarile generale, astfel ca AIU a reusit sa se dezvolte foarte repede. Aceeasi maniera de intrare a folosit-o AIU si in Germania in 1946. Inainte de razboi AIU detinea cateva operatiuni mici in Belgia, Franta si Olanda. Razboiul insa a transformat piata asigurarilor intr-un mod favorabil expansiunii AIU. In primul rand, situatia financiara destul de incordata a marilor asiguratori europeni i-a lasat in scurt timp in incapacitatea de a acoperi nevoile de redresare a industriei europene. AIU a fost compania care a ajutat la umplerea acestui gol, asa cum o facuse ceva mai devreme in America Latina.

In al doilea rand, expansiunea comertului extern american a creat o oportunitate fantastica operatiunilor straine ale AIU.

Cu Londra ca forta dominanta a pietei de asigurari europene, AIU a avut nevoie de manageri capabili sa inteleaga mecanismele interne specifice acestei noi piete. Astfel, Starr il trimite pe John J. Roberts sa lucreze in companiile de brokeraj din Londra si la sindicatul Lloyd inainte de a deschide o noua filiala in Franta. De-a lungul carierei sale, Roberts a ocupat mai multe pozitii de conducere in cadrul AIU, reusind sa stabileasca noi operatiuni in intreaga Europa si zona mediteraniana. In 1956 este numit Manager Regional pentru Europa si Orientul Mijlociu. Anii '50 au reprezentat pentru AIU o perioada de mare expansiune. Nu doar in Europa, ci si in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Australia. La sfarsitul acestei perioade de aur, AIU era reprezentata in aproximativ 75 de tari din intreaga lume.


Document Info


Accesari: 2863
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )