Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Heidelberger Zement Group

Business
Heidelberger Zement Group
Heidelberger Zement a fost înfiintat in 1873 în Germania si de-a lungul timpului s-a transformat într-un grup international producator de materiale de constructii cu activitati în peste 40 de tari în toata lumea.

Pâna la sfârsitul anilor 60 Heidelberger Zement a fost o societate care îsi desfasura activitatea doar în partea de sud a Germaniei.Primii pasi catre exterior au fost facuti cu participarea în cadrul firmei franceze de ciment Vicat S.A. si cu achizitionarea firmei Lehigh Portland Cement Co. din S.U.A. la sfârsitul anului 1970. Schimbarile politice în Europa de est au oferit ocazia de a investi în aceasta regiune.Aceste investitii au început înca din 1990. In 1993 prin achizitionarea celei mai mari companii de ciment belgiene S.A. Cimenteries CBR, cu o larga prezenta internationala în Europa, America de Nord, Turcia si China, Heidelberger 555b19f Zement a devenit una din cele mai mari companii din lume în domeniul materialelor de constructii. Schimbarile politice din Europa de est au oferit noi oportunitati de a investi in acesta regiune care au inceput in 1990

Un alt pas semnificativ în ceea ce priveste expansiunea internationala a fost facut în mai 1999 prin achizitionarea societatii scandinave Scancem. Scancem aduce noi piete pentru Heidelberger Zement cum ar fi Europa de nord, Marea Britanie, Africa si alte regiuni în America de nord. Ultima mare achizitie a fost facuta la sfirsitul anului 2000 in Indonezia va contribui la cresterea volumului de vainzari al Grupului. Indocement are 3 fabrici de ciment ale caror capacitati de productie depasesc 16 milioane tone.

Heidelberger Zement se situeaza acum în primele cinci companii din lume de acest profil cu activitati in peste 40 de tari, avind peste 36.000 de angajati. In 1999 volumul total al vânzarilor a fost de 46,5 milioane tone de ciment si cifra de afaceri de 6,8 miliarde EUR

Heidelberger Zement in Europa Centrala si de Est

Heidelberger Zement a început sa participe în procesul de privatizare al tarilor din Europa centrala si de est dupa schimbarile politice din aceste tari. Aceste schimbari au condus la procesul de tranzitie catre economia de piata. Heidelberger Zement a devenit cel mai important investitor în industria materialelor de constructii din aceasta regiune.

Investitiile au început în 1989 în Ungaria, urmate de cele în Republica Ceha, Polonia si Croatia. Procesul de consolidare a fost continuat prin patrunderea pe noi piete în Bulgaria si România în 1997 si respectiv 1998. Cel mai recent pas a fost facut la sfirsitul anului 2000 prin achizitionarea fabricii de ciment de la Kakanj din Bosnia Herzegovina .

In prezent, Heidelberger Zement îsi desfasoara activitatea în 12 fabrici de ciment din Europa centrala, 8 fabrici de var, mai mult de 120 de fabrici de betoane, 2 fabrici de prefabricate din betoane, 70 fabrici de agregate, 3 fabrici de mortare uscate, si are peste 12.000 de angajati în aceasta regiune.

Societatile Grupului ofera o gama larga de ciment, aggregate, betoane si produse din beton, var ars si nears, mortar uscat si materiale pentru izolatii.

In Romania Grupul Heidelberger Zement este prezent din 1998 in productia de ciment, var, agregate si betoane. In aprilie 1998 Grupul a achizitionat prima fabrica de ciment in Romania, Moldocim Bicaz ( unde detine in prezent aproximativ 85% din capital). Mai tirziu Heidelberger Zement devine actionarul majoritar in fabrica de ciment si var Casial Deva si detine de asemenea un numar mare de actiuni la Romcif Fieni.

In Romania grupul Heidelberger Zement are 2750 de angajati. Volumul investitiilor totale realizat de grupul Heidelberger Zement in Romania se ridica la peste 100 milioane € ( inclusiv costurile de achizitii) in 17 societati.

Anul trecut nivelul vinzarilor Grupului in Romania s-a ridicat la aproximativ 65 milioane € din care aproximativ 50 milioane € provin din ciment.

CARPATCEMENT ROMANIA SRL este societatea care coordoneaza activitatile in domeniul cimentului ale grupului Heidelberger Zement in Romania si care sprijina fabricile de ciment in domeniul managementului, finnanciar, investitii si dezvoltare.

Directorul general al societatii este dl. Mihai Rohan iar adresa este:

240, Calea Dorobantilor

Bucharest I

tel: +40 1 231 5788-90

fax: +40 1 231 5782

e-mail: Info.Bucharest@hz-group.comHeidelberger Zement Technology Center

Dupa ani de dezvoltare continua si sustinuta s-a simtit nevoia crearii unui centru uniformizat si centralizat de expertiza in domeniul cercetarii, dezvoltarii si consultantei in folosul companiilor member ale Grupului. Astfel s-a infiintat Heidelberger Zement Technology Center (HTC). Obiectivul principal al centrului este acela de a oferi servicii de o inalta competenta tehnica pentru intregul Grup in domeniul constructiilor, asigurarii calitatii, mediului, etc.

Investitii in tehnologie si mediu

Dupa achizitionarea de noi companii, grupul Heidelberger Zement investeste sume mari de bani în restructurarea acestora si în ceea ce priveste furnizarea de echipamente de înalta tehnologie, marirea productivitatii, a calitatii produselor si în domeniul protectiei mediului pentru o dezvoltare de durata

Protectia mediului

Protectia mediului reprezinta o parte strategica a filozofiei Grupului. Acesta strategie a fost implementata de asemenea in noile companii achizitionate din Europa centrala si de est

Au fost instalate echipamente de cel mai inalt nivel pentru reducerea emisiilor in atmosfera, a prafului  si a zgomotului si de reducere a consumului de energie. In multe din fabricile noastre deseuri cum ar fi cauciucuri uzate si pacura arsa sunt folosite ca si combustibil înlocuitor.

Folosirea zgurii si a cenusii de furnal pentru producerea cimenturilor speciale nu doar ca economiseste resursele naturale ci asigura totodata o eficienta ecologica mare. Atunci cind folosim resursele naturale acordam mare atentie recuperarii minelor din cariere.

Managementul calitatii

Majoritatea fabricilor au fost incluse în sistemul de certificare al calitatii si au obtinut certificate ISO 9002 în conformitate cu standardele internationale ceea ce înseamna ca respecta sistemul de control al calitatii cerut. Cu siguranta acest lucru îmbunatateste pozitia companiilor noastre pe piata materialelor de constructii.

Personalul international

Datorita internationalizarii, din ce în ce mai multe oportunitati apar pentru angajatii nostri. In astfel de situatii pentru angajatii nostri apar tot mai multe oportunitati. Când se deschid noi piete transferul de know-how tehnic si economic reprezinta un mare avantaj pentru firmele care intra în grup. Pe de alta parte, expertiza regionala si experienta contribuie în mod substantial la “know-how-ul Grupului”. De aceea Heidelberger Zement combina managementul international si regional si în tarile Europei centrale si de est, majoritatea posturilor de conducere executiva fiind ocupate de directori regionali. Oportunitatea de a lucra într-o companie internationala ofera o adevarata provocare angajatilor pentru a-si îmbunatati cunostintele si aptitudinile lor si in acelasi timp le confera diverse avantaje care rezida in faptul ca fac parte dintr-o echipa puternica si de succes.

Misiunea Corporatiei Heidelberger Zement

In present Grupul se afla in procesul de structurare si organizare al activitatilor sale din intreaga lume pe baza unui concept unificat. Cultura corporatiei include angajamentiul acesteia de a pastra identitatea regionala si independenta fiecarei societati din cadrul Grupului. Toate companiile din cadrul Grupului contribuie in mod activ la implementarea misiunii corporatiei care este exprimata in 8 principii calauzitoare ce reprezinta activitatile Grupului sub sloganul “For better building” ceea ce inseamna pentru Grup mai mult decit a produce de materiale de constructii. Heidelberger Zement se concentreaza asupra folosirii tuturor resurselor si competentelor interne pentru a imbunatati performanta companiilor sale, pentru a creste valoarea actiunilor si pentru a contribui la bunastarea publica in regiunile unde acestea sunt prezente.Grupul a identificat 8 principii care definesc abordarea acestuia in diversele sale domenii de activitate-fata de angajatii sai, fata de clienti, fata de inovatii, fata de mediu.

In prezent Grupul este in procesul de implentare al acestei culturi a corporatiei astfel incit toti angajatii din cadrul companiilor sale sa fie constienti de filosofia Grupului si sa se identifice cu ea.

Aceste principii de baza sunt urmatoarele:

Emblema Grupului Heidelberger Zement

Noi ne bizuim pe o crestere mondiala cladind o lume mai buna.

Spiritul Grupului Heidelberger Zement

Noi ne bizuim pe raspunderea la nivel local pentru a obtine succese pe plan international.

Politica de personal a Grupului Heidelberger Zement

Cladim afacerile noastre bazindu-ne pe competenta angajatilor nostri.

Strategia de piata a Grupului Heidelberger Zement

Cladim cresterea noastra bazindu-ne pe cistiguri substantiale.

Relatiile Grupului Heidelberger Zement cu clientii

Cladim succesul nostru bazindu-ne pe satisfactia si succesul clientilor nostri

Standardele de calitate ale Grupului Heidelberger Zement

Sa ne cladim reputatia pe produse de calitate.

Angajamentul Grupului Heidelberger Zement cu privire la protectia mediului

Noi punem accentual pe protectia mediului care este si economica.

Angajamentul Grupului Heidelberger Zement cu privire la inovatii

Cladind pe baza unor tehnologii noi, determinam succesul nostru in viitor.


Document Info


Accesari: 1952
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )