Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...INTERNET PENTRU AFACERI > Comert electronic accesibil din Romania

Business
INTERNET PENTRU AFACERI > Comert electronic accesibil din Romania

Comert Electronic accesibil din Romania si Plati prin Card

Istorie

Odata cu inceputurile Internetului un nou tip de afacere s-a profilat din ce in ce mai pronuntat pe plan international: comertul online. Au aparut nenumarate site-uri si firme care se ocupa cu vanzarile en-gros de produse prin Internet, cu organizarea de lictitatii online, cu furnizarea accesului contracost la pagini cu informatii, intr-un cuvant abordeaza o forma sau alta de comert electronic, un domeniu aflat in plina expansiune. Avantajul comertului online este evident: piata pe Internet creste exponential de la un an la altul. Un site bine lucrat, cunoscut si care ofera produse de calitate la preturi bune va avea mai multi vizitatori, mai motivati si mai inzestrati financiar decat "Consignatia" din coltul strazii.
Problema platilor online

Un magazin virtual, ca orice afacere care se respecta, incearca sa atraga cat mai multi clienti carora sa le vanda produsele. Problema care apare pentru un roman care vrea sa cumpere ceva dintr-un magazin virtual din afara tarii (www.amazon.com de exemplu) este modalitatea de plata. Cum sistemele de plata moderne precum Paypal, E-Gold si multe altele nu sunt accesibile si pentru Romania, singura varianta viabila ramane plata cu ajutorul cardurilor. Reputatia pe care insa au capatat-o romanii atunci cand vine vorba de scopurile si etica utilizarii Internetului (tot felul de indivizi ataca diferite servere, se cumpara produse care nu se platesc, se folosesc carti de credit false, se scot la licitatie obiecte inexistente, se sparg si se golesc conturi bancare, etc.) a facut din Romania o piata mult prea periculoasa pentru un comerciant online. Astfel, pana nu demult, singurii romani ce-si permiteau sa cumpere prin intermediul Internetului erau aceia care puteau stoca pe card sume de pana la mii de dolari reprezentand un fel de garantie pentru onestitate.

BancPost si cardul Taifun

Din fericire, BancPost a reusit in 2002 sa gaseasca o rezolvare multumitoare a problemelor de mai sus, emitand cardul in lei TAIFUN, destinat utilizatorului obisnuit, cu 11211s1814l o taxa de deschidere mai mult decat modica si care obliga la pastrarea pe card (in cont) a sumei intangibile de numai 150.000 lei. Utilizatorul cardului Taifun detine de fapt doua carduri: unul real, cu banda magnetica si inscrisuri in relief, cu care poate efectua operatiunile obisnuite pentru un card normal (plati locale, extrageri si depuneri de numerar de la ATM-uri si POS-uri) si unul virtual, doar cu o serie numerica imprimata pe el, destinat exclusiv tranzactiilor pe Internet.

Specificatii

Atat Taifun Real cat si Virtual sunt carduri de debit, clasice. Deci atentie: Taifun nu este un "Credit Card", asadar cardul Taifun Virtual va functiona doar pe acele site-uri de comert electronic care accepta plati prin Debit Card (formularul de plata trebuie sa mentioneze "CARD" sau "CREDIT & DEBIT CARD" - nu exclusiv "CREDIT CARD"), desi e posibil sa functioneze si acolo unde se afiseaza plata ca posibila strict prin "CREDIT CARD", comerciantul ne fiind intotdeauna extrem de riguros sau de coerent in specificatii. Taifun (Real si Virtual) poate fi folosit pentru retrageri de numerar sau cumparaturi atat in Romania cat si in strainatate, oriunde este afisata sigla MasterCard. Cardul Taifun poate fi emis atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice, atat in formula Taifun Real cat si in formula Taifun Real + Virtual.

Citeste in continuare a doua parte a articolului:

Totul despre cardul Taifun Virtual.

Cum platesc? 

Plata produselor achizitionate de pe site-ul COMENZI.RO se poate face astfel:

- plata īn numerar la sediul nostru din Bucuresti;

- plata īn numerar (la livrare) catre comisionarul care efectueaza livrarea la domiciliu (numai in Bucuresti);

- plata ramburs, la primirea coletului;

- prin ordin de plata sau mandat postal, in contul firmei noastre (plata in avans).

Avantajul platii in avans este ca nu se mai platesc costurile de incasare (taxe ramburs).

Pentru comenzile in valoare de peste 5.000.000 lei, expediate in provincie prin Posta Romana sau Prioripost, este necesara plata unui avans de minim 20% din valoarea totala a comenzii.

Datele necesare pentru plata prin ordin de plata va vor fi furnizate cu ocazia confirmarii telefonice a comenzii.

In cazul in care clientul anuleaza comanda dupa ce aceasta a fost expediata, COMENZI.RO va retine costurile de livrare + retur din avansul platit de client.

INTERNET PENTRU AFACERI > Proiectare si promovare site

Proiectare si Promovare Site-uri Web - Context si Premise

Cauza si efect

Orice posesor de site web ar vrea, indiferent ca o recunoaste sau nu, ca site-ul sau sa fie vizitat de cit mai multi utilizatori de servicii Internet (si daca se poate, cit mai des) iar in cazul in care site-ul vizeaza obtinerea unui profit, apare in plus necesitatea vehicularii si mentinerii unui trafic de calitate (tinta). Se evidentiaza deci si in cazul afacerilor implementate online eterna problematica a cantitatii si calitatii, atat in ceea ce priveste traficul de vizitatori cat si oferta comerciala sau informationala. Aceasta nevoie acuta de cantitate si calitate (ce tine de considerente financiare, de ego sau de profesionlism pur si simplu) nu este insa satisfiabila decit daca posesorul site-ului si toti ceilalti implicati in crearea, administrarea si promovarea site-ului web depun un efort suficient de mare pentru a mentine continutul, aspectul si credibilitatea ofertei cit mai aproape de cerintele potentialilor clienti, la cele mai competitive standarde. Succesul unui site, ca de altfel al oricarui produs, se datoreaza de regula in cea mai mare masura modului in care este promovat, cu alte cuvinte imaginii create si marketingului acesteia, mai importante uneori decat calitatea produsului.

Internet pentru profesionisti

Intr-o lume a Internetului relativ tanara, cei talentati in proiectarea de site-uri web utile unui segment de piata si atractive din punct de vedere al continutului, nu sunt de obicei si experti in design sau in marketing. Tocmai din aceasta cauza, structurarea, machetarea si respectiv promovarea eficienta a unui site web intr-un domeniu puternic concurential sunt realizate de cele mai multe ori de catre profesionisti in domeniu. Acestia isi ofera serviciile evident contra cost si la ei apeleaza companiile care vor sa-si construiasca o prezenta importanta pe Internet. Sumele investite in design-ul si marketing-ul profesional sunt impresionante si in permanenta crestere de la un an la altul.

Orizonturi nenumarate

O caracteristica deosebita a Internetului este ca acesta, in calitatea sa de spatiu virtual practic nelimitat ca intindere si potential, permite oricarui intreprinzator sa-si construiasca propriul site web, existand loc pentru nou veniti in aproape orice domeniu. Mai mult, intreprizatorul respectiv nu trebuie sa aiba cunostinte avansate de limbaj HTML si alte tehnologii utilizate in crearea de site-uri web sau sa achite lunar chirie si intretinere pentru spatiu. O afacere online, spre deosebire de o afacere raportata la un spatiu fizic, este guvernata de legi diferite si se afla intr-o permanenta dinamica. Practic, in Internet posibilitatile sunt atat de diversificate incat nu exista o reteta universala a succesului sau a esecului online. Ceea ce functioneaza azi este foarte posibil ca maine sa esueze. Cert este ca exista in momentul de fata sute de milioane de site-uri web in toata lumea, cele mai multe dintre ele apartinind unor intreprizatori obisnuiti si nu unor companii sau institutii, mai toate insa orientate spre profit si globalizare.Context romanesc

Tinind cont de faptul ca micii intreprinzatori romani care deseori sunt in acelasi timp si webmasteri (proiectanti de site-uri web) vor, la randul lor, sa le fie vizitate site-urile preferabil in ideea obtinerii unui profit (pentru ca traim intr-o tara in care a te pune in valoare prin aproape orice mijloace a devenit unica sansa mai mult sau mi putin demna de supravietuire), ei trebuie sa invete sa-si desfasoare singuri activitatea de proiectare si marketing pentru ca nu au mijloacele financiare necesare pentru a apela la specialisti. Multe firme romanesti care vor sa aiba site-uri web de succes sunt in aceeasi situatie, din cauza dificultatilor financiare neputand fi luata in discutie cumpararea de spatiu publicitar pe Internet sau angajarea unor specialisti in marketing. Greul promovarii site-ului cade astfel tot pe umerii webmasterului, transformat peste noapte si in responsabil cu marketingul.

Abordarea Afaceri-Online

In paginile site-ului nostru sunt abordate multiple aspecte ce tin de proiectarea si promovarea site-urilor web de catre orice intreprinzator, substituindu-se pe cat posibil prin materialele oferite nevoia acuta de specialisti. Afaceri Online a fost structurat de asa maniera incat sa ofere un punct de plecare oricui, fie el incepator sau avansat in domeniul proiectarii si promovarii site-urilor web intr-o lume a Internetului comercial dominata de profesionistii web-ului. Si cand spunem profesionisti ne referim la acei indivizi care au avut posibilitatea si norocul sa invete cu adevarat. Timpul si istoria au dovedit insa ca aproape oricine poate deveni un profesionist in domeniul sau de interes major, iar noi, cei de la Afaceri Online, credem foarte mult in lucrul acesta. Si suntem aici pentru a-l demonstra.

Realitate

O abordare deficitara a structurarii site-ului, o utilizare necorespunzatoare a tehnologiilor de proiectare intrebuintate, o campanie de promovare desfasurata la intamplare nu vor face altceva decat sa va creeze in timp mari probleme pe care, din experienta acumulata va putem spune ca este foarte posibil sa nu le mai puteti remedia niciodata. A preveni este cu mult mai usor decat a combate in cazul afacerilor online.

Afaceri Online - Meniu Selectiv De Navigare Rapida

Bani pe Internet | Comert Electronic | Lucru pe Internet

Cursuri Online | Carti Electronice | Web Design | Promovare Site | Fraude Online 

INTERNET PENTRU AFACERI > Comert electronic accesibil din Romania (1) 

Comert Electronic accesibil din Romania si Plati prin Card

Istorie

Odata cu inceputurile Internetului un nou tip de afacere s-a profilat din ce in ce mai pronuntat pe plan international: comertul online. Au aparut nenumarate site-uri si firme care se ocupa cu vanzarile en-gros de produse prin Internet, cu organizarea de lictitatii online, cu furnizarea accesului contracost la pagini cu informatii, intr-un cuvant abordeaza o forma sau alta de comert electronic, un domeniu aflat in plina expansiune. Avantajul comertului online este evident: piata pe Internet creste exponential de la un an la altul. Un site bine lucrat, cunoscut si care ofera produse de calitate la preturi bune va avea mai multi vizitatori, mai motivati si mai inzestrati financiar decat "Consignatia" din coltul strazii.

Problema platilor online

Un magazin virtual, ca orice afacere care se respecta, incearca sa atraga cat mai multi clienti carora sa le vanda produsele. Problema care apare pentru un roman care vrea sa cumpere ceva dintr-un magazin virtual din afara tarii (www.amazon.com de exemplu) este modalitatea de plata. Cum sistemele de plata moderne precum Paypal, E-Gold si multe altele nu sunt accesibile si pentru Romania, singura varianta viabila ramane plata cu ajutorul cardurilor. Reputatia pe care insa au capatat-o romanii atunci cand vine vorba de scopurile si etica utilizarii Internetului (tot felul de indivizi ataca diferite servere, se cumpara produse care nu se platesc, se folosesc carti de credit false, se scot la licitatie obiecte inexistente, se sparg si se golesc conturi bancare, etc.) a facut din Romania o piata mult prea periculoasa pentru un comerciant online. Astfel, pana nu demult, singurii romani ce-si permiteau sa cumpere prin intermediul Internetului erau aceia care puteau stoca pe card sume de pana la mii de dolari reprezentand un fel de garantie pentru onestitate.

BancPost si cardul Taifun

Din fericire, BancPost a reusit in 2002 sa gaseasca o rezolvare multumitoare a problemelor de mai sus, emitand cardul in lei TAIFUN, destinat utilizatorului obisnuit, cu 11211s1814l o taxa de deschidere mai mult decat modica si care obliga la pastrarea pe card (in cont) a sumei intangibile de numai 150.000 lei. Utilizatorul cardului Taifun detine de fapt doua carduri: unul real, cu banda magnetica si inscrisuri in relief, cu care poate efectua operatiunile obisnuite pentru un card normal (plati locale, extrageri si depuneri de numerar de la ATM-uri si POS-uri) si unul virtual, doar cu o serie numerica imprimata pe el, destinat exclusiv tranzactiilor pe Internet.

Specificatii

Atat Taifun Real cat si Virtual sunt carduri de debit, clasice. Deci atentie: Taifun nu este un "Credit Card", asadar cardul Taifun Virtual va functiona doar pe acele site-uri de comert electronic care accepta plati prin Debit Card (formularul de plata trebuie sa mentioneze "CARD" sau "CREDIT & DEBIT CARD" - nu exclusiv "CREDIT CARD"), desi e posibil sa functioneze si acolo unde se afiseaza plata ca posibila strict prin "CREDIT CARD", comerciantul ne fiind intotdeauna extrem de riguros sau de coerent in specificatii. Taifun (Real si Virtual) poate fi folosit pentru retrageri de numerar sau cumparaturi atat in Romania cat si in strainatate, oriunde este afisata sigla MasterCard. Cardul Taifun poate fi emis atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice, atat in formula Taifun Real cat si in formula Taifun Real + Virtual.

Citeste in continuare a doua parte a articolului:

Totul despre cardul Taifun Virtual.

Informeaza-te asupra

ultimelor oportunitati reale si accesibile de bani si afaceri!

Email:Afaceri Online - Meniu Selectiv De Navigare Rapida

Bani pe Internet | Comert Electronic | Lucru pe Internet

Cursuri Online | Carti Electronice | Web Design | Promovare Site | Fraude Online 

INTERNET PENTRU AFACERI > Carti electronice si cursuri online

Carti Electronice Profesionale si Cursuri Online Gratuite

pentru toti utilizatorii de calculatoare si Internet din Romania

Aplicatiile distribuite sunt de o buna perioada de timp o prezenta uzuala in peisajul IT chiar si din tara noastra. Ultimii ani au īnsemnat, de asemenea, si pasi semnificativi si concreti in impunerea Internetului in intreaga economie si societate. Odata cu acesta, aplicatiile distribuite care au ca suport Internetul si tehnologiile dezvoltate in acest scop au trecut de la stadiul de noutati tehnologice la cel de prezenta reala īn toate comunitatile IT.

Procesul de educatie in domeniul IT simte nevoia plonjarii in aceasta realitate. Tehnologiile Java, XML, DHTML, tehnologia de scripting (JavaScript, VB-Script), bazele de date distribuite īn Internet si accesul la ele, interfetele utilizator flexibile, bazate pe browsere capabile de performante din ce mai apropiate de necesitati, tehnologia componentelor, toate acestea sīnt necesitati stringente ale domeniului IT si, implicit, ale procesului educational si evolutiv din aceasta ramura a cunoasterii contemporane.

Problematica lumii distribuite

Afaceri-Online a incercat sa aduca īn fata tuturor problematica fascinanta a lumii distribuite dar cooperante dezvoltata de aceste tehnologii. Suportul acestei fascinatii sta, fara indoiala, in geniul si viziunea celor care au facut din Internet o realitate cotidiana globala. Fundamentul acestei realitati este, fara doar si poate, limbajul HTML, cel care a facut posibila explozia de comunicare actuala, cel care a adus aproape oameni, altfel atat de diferiti: de la cercetatori la studenti, de la oameni de stiinta la copii care abia descopera calculatorul dar care descopera odata cu el Internetul si lumea.

Iata in cele ce urmeaza o trecere in revista a cartilor electronice si cursurilor online profesionale pe care site-ul nostru le poate oferi in prezent tuturor utilizatorilor de calculatoare si Internet interesati de lucrul in domeniul IT si, de ce nu, de afacerile online:

1. Domeniul Proiectare Site-uri si Design Web: cartile electronice "HTML, CSS, XML - profesional", respectiv "Java, JavaScript - Profesional". Aceste lucrari deosebite sunt disponibile in prezent la un pret modic pe site-ul Afaceri-Online. Mai multe detalii puteti gasi in paginile dedicate prezentarii continutului fiecarei carti in parte:

HTML, CSS, XML - profesional

Java, JavaScript - profesional

2. Domeniul Promovare Site-uri Web: cartea electronica "Promovarea Online a Site-urilor Web". Avand un continut informational unic pentru spectrul web romanesc, "Promovarea Online a Site-urilor Web" reprezinta o lucrare cu o aplicabilitate practica imediata si de o originalitate incontestabila, fiind disponibila in prezent la un pret modic numai pe site-ul Afaceri-Online si pe site-urile partenere. Detalii deosebit de interesante cu privire la continutul lucrarii puteti gasi in paginile dedicate prezentarii cuprinsului acestei carti electronice de exceptie:

Promovarea Online a Site-urilor Web

3. Domeniul general "Modele de Afaceri Online si Comert Electronic" - curs online gratuit prezentand modelele generale de afaceri online derulabile la ora actuala pe World Wide Web in functie de modul de generare a profitului si de strategiile de marketing online abordate. Acest curs online va fi in curand disponibil, echipa Afaceri-Online lucrand inca la realizarea sa. In cel mai scurt timp el va deveni accesibil prin email.

Cartile electronice prezentate anterior contin informatii provenind din cele mai variate surse, ingloband experienta impartasita a multor proiectanti si dezvoltatori de site-uri web si afaceri online, reprezintand totodata primele aparitii de acest fel dintr-o suita de carti electronice din domeniul IT pe care site-ul nostru intentioneaza sa le ofere in timp tuturor utilizatorilor de calculatoare si Internet din Romania. Dimensiunile mari ale lucrarilor au fost determinate de dorinta de a pune la dispozitia celor care au preocupari in acest domeniu materiale cat mai complete in limba romana referitoare la cele mai importante tehnologii si strategii web utilizate in lume la ora actuala.

Nu in ultimul rand, cartile electronice oferite, adevarate suporturi informationale profesionale, reprezinta produsul unei perioade de mare efort, in care s-au identificat si organizat resurse informationale de calitate, aduse ulterior in forma in care se prezinta ele acum si care vor mai suferi si pe viitor completari si imbunatatiri, pe alocuri majore. Dorim sa mentionam de asemenea ca o parte a informatiilor din lucrarile de fata se bazeaza pe experienta si pe suportul material oferite de Uniunea Europeana prin programele Tempus.

Afaceri Online - Meniu Selectiv De Navigare Rapida

Bani pe Internet | Comert Electronic | Lucru pe Internet

Cursuri Online | Carti Electronice | Web Design | Promovare Site | Fraude Online 

Despre livrare 

Dupa finalizarea comenzii din "cosul de cumparaturi", veti fi contactat telefonic de catre unul dintre operatorii nostrii care va stabili cu dumneavoastra detaliile legate de livrare.

Majoritatea produselor se livreaza din stoc, in maxim 24 ore de la confirmarea telefonica a comenzii.

Produsele care nu se afla pe stoc vor fi livrate intr-un termen de 7 zile, acest lucru urmand a fi specificat cu ocazia confirmarii comenzii.La livrare, produsele vor fi insotite de urmatoarele documente:

- factura fiscala in original;

- chitanta, daca este cazul;

- certificatul de garantie (daca este cazul).

Modalitati de livrare disponibile:

Ridicare de la sediul COMENZI.RO

Ridicarea produselor se face personal de catre client de la sediul COMENZI.RO din Bucuresti.

Programul de lucru este de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.30. Vizita clientului la sediu se face numai cu programare prealabila la unul dintre telefoanele afisate la sectiunea Contact.

Achitarea se poate face cu numerar sau prin transfer bancar. In cazul achitarii prin transfer bancar, clientul poate ridica produsele numai dupa intrarea banilor in contul nostru.

Avantaje:

Nu se percep taxe suplimentare, preturile produselor fiind cele afisate pe site.

Clientul are posibilitatea sa testeze produsul inainte de a-l cumpara.

Livrare la domiciliu

Livrarea la domiciliu este disponibila numai in Bucuresti pentru comenzi in valoare totala de minim 1.500.000 lei.

Un agent COMENZI.RO se va deplasa la domiciliul/sediul dvs. unde va preda produsul si va incasa contravaloarea acestuia.

Pentru livrarea la domiciliu se percepe o taxa de 70.000 lei.

Avantaje:

Livrare la domiciliul/sediul clientului.

Livrare foarte rapida (max. 24 ore de la comanda).

Recomandat pentru produsele fragile.

Livrare prin Posta Romana cu plata in avans

Livrarea prin Posta Romana este disponibila in orice localitate din Romania.

Achitarea pretului se face in avans in contul COMENZI.RO prin mandat postal sau ordin de plata.

Costul livrarii prin Posta Romana este calculat in functie de greutatea coletului.

Coletul se ridica de catre client de la Oficiul Postal de care apartine.

Produsele fragile (electronice, optice, etc) nu se livreaza prin Posta Romana.

Avantaje:

Cost scazut de transport.

Nu se plateste comision de ramburs.

Livrare prin Posta Romana cu plata ramburs

Livrarea prin Posta Romana este disponibila in orice localitate din Romania.

Achitarea pretului se face ramburs la ridicarea coletului.

Costul livrarii prin Posta Romana este calculat in functie de greutatea coletului.

Costul livrarii include si taxa de ramburs, perceputa de Posta Romana pentru trimiterea banilor catre COMENZI.RO.

Coletul se ridica de catre client de la Oficiul Postal de care apartine.

Produsele fragile (electronice, optice, etc) nu se livreaza prin Posta Romana.

Avantaje:

Cost scazut de transport.

Livrare prin Prioripost cu plata in avans

Livrarea prin Prioripost este disponibila in orice localitate din Romania.

Achitarea pretului se face in avans in contul COMENZI.RO prin mandat postal sau ordin de plata.

Costul livrarii prin Prioripost este calculat in functie de greutatea coletului.

Coletul se livreaza direct la domiciliul/sediul clientului de catre un agent al Postei Romane.

Avantaje:

Livrare la domiciliul/sediul clientului.

Nu se plateste comision de ramburs.

Livrare rapida (max. 48 ore).

Livrare prin Prioripost cu plata ramburs

Livrarea prin Prioripost este disponibila in orice localitate din Romania.

Achitarea pretului se face ramburs la ridicarea coletului.

Costul livrarii prin Prioripost este calculat in functie de greutatea coletului.

Costul livrarii include si taxa de ramburs, perceputa de Posta Romana pentru trimiterea banilor catre COMENZI.RO.

Coletul se livreaza direct la domiciliul/sediul clientului de catre un agent al Postei Romane.

Avantaje:

Livrare la domiciliul/sediul clientului.

Livrare rapida (max. 48 ore).

Livrare prin curier Cargus cu plata in avans

Livrarea prin curier Cargus este disponibila in 88 de localitati din Romania, aflate in reteaua Cargus.

Achitarea pretului se face in avans in contul COMENZI.RO prin mandat postal sau ordin de plata.

Costul livrarii prin curier Cargus este calculat in functie de greutatea coletului.

Coletul se livreaza direct la domiciliul/sediul clientului de catre un agent Cargus.

Avantaje:

Livrare la domiciliul/sediul clientului.

Nu se plateste comision de ramburs.

Livrare foarte rapida (24 ore).

Recomandat pentru produsele fragile.

Livrare prin curier Cargus cu plata ramburs

Livrarea prin curier Cargus este disponibila in 88 de localitati din Romania, aflate in reteaua Cargus.

Achitarea pretului se face ramburs la ridicarea coletului.

Costul livrarii prin curier Cargus este calculat in functie de greutatea coletului.

Costul livrarii include si taxa de ramburs, perceputa de curierul Cargus pentru trimiterea banilor catre COMENZI.RO.

Coletul se livreaza direct la domiciliul/sediul clientului de catre un agent Cargus.

Avantaje:

Livrare la domiciliul/sediul clientului.

Livrare foarte rapida (24 ore).

Recomandat pentru produsele fragile.loading...
Document Info


Accesari: 1604
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )