Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Cum investesc 10.000 RON?

Business
Cum investesc 10.000 RON?

Investitia se refera la totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.  Se poate interpreta din trei puncte de vedere:
economic : se refera la renuntarea la o satisfacere imediata si sigura in scopul obtinerii unor 15115q165p castiguri profitabile;

financiar : este vazuta ca un ansamblu de cheltuieli realizate pentru obtinerea unor castiguri viitoare (cea mai cuprinzatoare financiar);

contabil : se face referire directa la clasele de conturi;

In luarea oricarei decizii trebuie sa se tina cont de timpul si riscul investitiei.

Referitor la investirea celor 10.000 RON eu am ales investitia in actiuni.

Am iceput investitia a cei 10.000 RON in data de 07.03.2007 si am incheiat-o in data de 27.05.2007. Dealungul acestor trei luni am cumparat si vandut, tranzactionat, urmatoarele actiuni :RRC, TEL, BRD, SNP, TLV, SIF2, CMVX, BRK, SCTO, MEOR, ARS, EFO ( in luna martie), VENU, RMRM, AMO, UZC, TIM, ARTE, ALU, SNO, TIMP (in luna aprilie), ALRV, SIF 5, MECF, UAM, ZIM, SOCP (in luna mai). Toate tranzactiile cu aceste burse si cateva explicatii sunt in Foaia de Lucru Microsoft Excel "Tranzactii Bursiere".

Deoarece sunt multe tranzactii, am ales sa discut putin motivele de cumparare a actiunilor de la companiile: Aerostar si Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra.Am decis sa investesc in actiunile firmei AEROSTAR S.A, simbolul societatii listate la bursa este ARS, care este un grup industrial aeronautic din Bacau.

Companie de varf in industria aeronautica si de aparare romaneasca, AEROSTAR S.A. si-a castigat recunoasterea internationala in domeniul intretinerii, modernizarilor si reparatiilor de avioane si motoare, fabricatiei de avioane usoare de scoala si antrenament, de echipamente hidraulice de aviatie precum si de motoare cu piston, in fabricarea de echipamente electronice, avionica si alte echipamente specializate.

Actiunile firmei sunt la un pret mai ridicat fata de actiunile altor companii listate la bursa, si fiind o companie cu o vechime, cu rezultate financiare bune, am decis sa cumpar actiuni de la aceasta companie.

La sfarsitul lunii aprilie actiunile companiei au avut cea mai mare crestere, de la pretul de 14,1 au crescut la 19,8 RON.

A doua companie la care am decis sa cumpar actiuni este compania Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra, al carui simbol este EFO.

Motivul de compare de actiuni, la societatea respectica este, ca find o societate pe litoralul romanesc, din 1 Mai se incepe sezonul calatoriilor la mare. Datorita faptului ca vin caldurile toti mai multi turisti decid sa mearga de vacanta pe litoral. Si acest motiv va deterimina o crestere a preturilor actiunilor companiei.


Document Info


Accesari: 2400
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )