Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Programul Societatea Civila Dezvoltarea Sectorului ONG - Cerere de Finantare

Business


Guvernul RomânieiMinisterul Finantelor Publice

Oficiul de Plati si Contractare Phare

Programul Societatea Civila

Componenta 1 - Dezvoltarea
Sectorului ONG

Cerere de Finantare

Linia de buget: Phare 2004/016-772.01.02/01

Numele solicitantului:

Asociatia Umanitara pentru Penitenciare "Speranta" - Barlad

Nr. Dosar

(doar pentru uz intern)

NoTĂ

Va rugam sa cititi si sa completati acest formular cu cea mai mare atentie. Lipsa unor informatii cerute nu poate fi rectificata în cazul în care se constata lipsa unor informatii sau documente, Cererea de Finantare depusa va fi respinsa.

I.      PROIECTUL

Descriere

Titlu


"Sansa unui nou inceput"

Loc (locuri) de desfasurare

Judet(e), regiune(i), localitate(ati)

Vaslui, Nord-Est, Vaslui

Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta


Costul total eligibil al proiectului

Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta

% din costul totalul al proiectului

100.000 <EUR>

87.500 <EUR >

Rezumat


Maximum 10 rânduri (a se include informatii despre (a) scopul proiectului, (b) grupul(rile) tinta si (c) activitatile principale). Acolo unde este cazul, indicati sectorul, tema sau zona geografica specificate în cererea de oferta de proiecte careia îi corespunde proiectul dvs.

Scopul proiectului este promovarea si valorificarea potentialului socio-uman existent in randul detinutilor, tinerilor cu comportament deviant si canalizarea acestora catre adevaratele valori necesare societatii. De asemeni, proiectul vizeaza dezvoltarea rolului ONG-urilor implicate ca parteneri in schimbarea mentalitatilor si capacitatea acestora de a oferi oportunitati de educatie si informare.

Grupurile tinta sunt: ...

Activitatea principala este elaborarea unui pachet informativ cu suport multimedia constand in:

activitate editoriala cu ajutorul detinutilor

elaborarea periodica de material cu continut informativ despre activitatea asociatiei

organizarea de manifestari publice cu scop informativ si educativ (conferinte, forumuri)

crearea si intretinerea unui site on-line pe internet

campanii de prevenire antidrog, antialcool, violenta in familie

Obiective


Va rugam sa bifati Domeniul si/sau Sectiunea caruia(careia) li se adreseaza prezentul proiect:

X Domeniul I - Campanii publice de informare/educare

Domeniul II - Dezvoltare organizationala pentru ONG

Domeniul III, Sectiunea I - Înfiintarea de noi Centre de Resurse pentru ONG

Domeniul III, Sectiunea II - Consolidarea Centrelor de Resurse pentru ONG existente

Domeniul IV - Retele ONG

Maximum 1 pagina. Descrieti obiectivul(ele) general(e) si obiectivele specifice ale proiectului.

Obiective generale:

Asociatia "Speranta" are ca obiectiv general combaterea fenomenului infractional de orice natura prin constientizarea faptelor comise si a consecintelor lor in plan social si personal. Directiile de realizare a acestui obiectiv sunt:

educatia civica si morala a detinutilor pentru prevenirea si reducerea potentialului criminalitatii si delicventei

abandonarea sistemului de valori sociale si morale specifice carierei de tip "delicvent"

formarea si dezvoltarea abilitatilor de a folosi resursele personale proprii in folosul societatii

eliminarea sau diminuarea starilor depresive si a sentimentelor de ostilitate

optimizarea formelor de comunicare in vederea reinsectiei familiale si sociale

identificarea cauzelor care au dus la savarsirea infractiunii

Obiective specifice proiectului:

Pornind de la reticienta societatii fata de acceptarea detinutilor, proiectul "Sansa unui nou inceput" doreste sa produca o schimbare a mentalitatii opiniei publice, precum si implicarea acesteia in procesul de reabilitare. Acest obiectiv va fi indeplinit prin:

mediatizarea cauzelor generale care au stat la baza actului delicvential

mediatizarea rezultatelor asociatiei prin activitatea sustinuta cu detinutii pentru schimbarea mentala si comportamentala a acestora

schimbarea modului de perceptie a opiniei publice privind fostul detinut ca persoana reabilitata si sprijinirea asociatiei in derularea pr 14414l1119o ogramelor socio-educative.

Justificare


Maximum 3 pagini. Furnizati urmatoarele informatii:

(a)     relevanta proiectului pentru obiectivele componentei programului

(b)     relevanta proiectului pentru prioritatile componentei programului

(c)     identificarea necesitatilor si constrângerilor percepute în tarile/ regiunile vizate

(d)     lista grupurilor tinta si numarul estimat de beneficiari directi si indirecti

(e)     motivatia alegerii grupurilor tinta si a activitatilor

(f)       relevanta proiectului pentru grupurile tinta

(a)        Componenta 1 privind campanii de informare publica si educare concorda perfect cu obiectivul propus de proiectul "Sansa unui nou inceput", venind in sprijinul atat al asociatiei, cat si a detinutilor. Insasi prin definitia lui, componenta 1, pentru domeniul 1, stabileste clar mediatizarea activitatii ONG-urilor prin programe de educare, obiectiv principal al proiectului propus.

(b)        Prioritatile proiectului propus au ca scop promovarea asociatiei "Speranta" prin cresterea nivelului de constientizare asupra fenomenului infractional de orice natura, pentru a imbunatati perceptia publica a asociatiei si pentru a mari responsabilitatea si credibilitatea prin mediatizarea activitatii si rezultatelor noastre.

(c)         Proiectul propus porneste de la nevoia societatii civile de a reduce cheltuielile de intretinere a detinutilor ca o necesitate primordiala pentru reorientarea fondurilor de stat in sectoare utilitare. Din anul 2003 de cand activam in sectorul reintegrarii sociale, ne-am confruntat deseori cu reticientele opiniei publice fata de detinuti, existand in mijlocul acestora un spirit de marginalizare, uneori revolta, ceea ce a generat cresterea numarului de recidivisti, in urma acestor masuri de constrangere. (Argumente - statistice, Tribunal Vaslui)

Constrangeri percepute in randul detinutilor: educatie lacunara in randul minorilor si tinerilor, starea de saracie, neliniste, frustrare generala, teama. Existenta in randul multor tineri a dependentei fata de alcool, droguri, precum si a unei stari de sanatate precara. De asemeni sunt inregistrate in randul relatiilor interfamiliale o avansata stare de tensiune, degradare si dezorganizare, existand multe situiatii de abandon scolar.

(d)        Proiectul se adreseaza cu preponderenta societatii civile, ca o necesitate de informare in ceea ce priveste acceptarea fostului detinut care si-a ispasit pedeapsa, ca un individ reabilitat, dornic sa fie util comunitatii. Beneficiarii acestui proiect sunt in primul rand fostii infractori reabilitati, familiile acestora, comunitatile din care provin, precum si societatea civila, care, prin acceptarea lor, va contribui efectiv la reducerea numarului de viitori infractori. Numarul beneficiarilor este in functie de capacitatea de mediatizare cu suport multimedia a fenomenului infractional si a cauzelor care-l genereaza.

(e)        Motivatia care a stat la baza alegerii grupului tinta a fost (potrivit statutului asociatiei, obiectivul principal a acesteia este slujirea nevoilor psihice, materiale si sociale a detinutilor) acceptarea de catre societate a lor este de o importanta majora, imposibil de realizat fara mediatizare si fara o reala schimbare a mentalitatii societatii civile. Prin activitatile alese, dorim sa punem in valoare potentialul existent in randul detinutilor, pentru a-i canaliza catre adevaratele valori ale societatii. Materialele rezultate vor ajunge in mod direct (necenzurat) la publicul larg.

(f)          Printr-o informare corecta si eficienta, dorim ca grupul tinta ales sa inteleaga pe deplin nevoia indreptarii societatii civile prin acceptarea detinutului dupa ispasirea pedepsei, ca un factor de echilibru social, necesar comunitatii. Totodata grupul tinta va fi direct implicat in acest proces de acceptare, ca un factor de decizie, contribuind prin atitudinea si comportamentul sau la eliminarea prejudecatilor si a reticientelor din trecut.

Consideram ca noi, ca si societate civila, suntem in mod indirect victimele unor mentalitati invechite (dictatoriale), care ne aduce un real prejudiciu dezvoltarii noastre ca individ.

Descrierea detaliata a activitatilor


Maximum 9 pagini. Includeti titlul si descrierea detaliata a fiecarei activitati avute în vedere pentru obtinerea rezultatelor, specificând, unde este cazul, rolul fiecarui partener (sau al asociatilor sau subcontractorilor) în proiect. În acest sens, descrierea detaliata a activitatilor nu trebuie confundata cu planul proiectului (a se vedea sectiunea 1.9).

Activitate editoriala

Odata cu infiintarea asociatiei "Speranta" in anul 2003, a avut loc la Casa de Cultura "George Tutoveanu" din municipiul Barlad Conferinta pe tara "O casa deschisa pentru cei ce-au fost inchisi", prilej care a evidentiat doi fosti detinuti: Damian Florin, artist plastic si Anton Cornel, scriitor. Cei doi detinuti s-au evidentiat prin prezentarea expozitiei de pictura, respectiv lansarea cartii "Partas la jertfa", lucrari realizate in Penitenciarul Vaslui. S-au tiparit 500 de exemplare care s-au cumparat intr-un timp record, dovedindu-se insuficiente.

Asociatia, impreuna cu serviciul de reintegrare din Penitenciarul Vaslui va proceda la identificarea detinutilor cu aptitudini editorialistice si grafice si motivarea lor pentru a le canaliza gandirea in acest scop. Lucrarile realizate de acestia vor analizate de un critic de specialitate, urmand a fi tiparite si valorificate. Tot in cadrul acestei activitati vor fi incurajati detinutii pentru editarea unei reviste cu caracter periodic in cadrul unui club literar organizat in incinta Penitenciarului Vaslui. Materialele necesare pentru desfasurarea acestei activitati vor fi puse la dispozitie de catre asociatia "Speranta". Partea de grafica, machetare si tehnoredactare va fi efectuata tot de detinutii din penitenciar, care au in dotare sisteme de calcul performante din proiectul anterior al asociatiei.

Campanie mediatica

Misiunea campaniei este de a consolida rolul important al societatii civile in procesul de reabilitare privind acceptarea fostului detinut in comunitate. In acest scop, asociatia noastra doreste sa puna la dispozitia societatii civile mijloacele necesare informarii corecte.

a)      Material publicitar : pliante, brosuri, afise

Aceste materiale vor fi realizate in aceeasi locatie (Penitenciarul Vaslui) sub ingrijirea serviciului de specialitate existent, urmand ca dupa elaborare sa fie tiparite si distribuite prin serviciul de voluntariat al organizatiei. Ele vor contine informatii despre publicatiile aflate in derulare, invitatii la intalniri, forumuri, conferinte, precum si felicitari cu prilejul diverselor sarbatori de peste an. Cu ocazia dezbaterilor publice vor fi distribuite catre publicul larg sub forma de ghid informativ cuprinzand specificul fiecarei teme aflate pe ordinea de zi.

b)      Intruniri, forumuri, conferinte

Se vor dezbate teme privind prevenirea fenomenului infractional, generat de consumul de droguri, alcool, etc. Aceste teme vor fi sustinute in mod special in randul tinerilor (gimnaziu si licee). De asemeni dorim sa pregatim familia printr-un sistem educativ intitulat "Din nou acasa" cu scopul dezvoltarii armonioase privind viitorul copiilor fostilor detinuti. Dorim ca acestia sa nu urmeze exemplul tatalui. Cu ajutorul mijloacelor moderne achizitionate (video proiector, sistem de calcul portabil, ecran de proiectie) dorim sa asiguram o eficienta maxima in ceea ce priveste prezentarea publica, mergand de la premiza ca impactul vizual este mai puternic decat cel auditiv. Prin parteneriatul existent cu Consiliul Judetean, asociatia va beneficia de accesul si implicarea profesorilor din cadrul centrului de asistenta psiho-pedagogica, reusind totodata si monitorizarea informatiilor prezentate.

Un rol deosebit in continuitatea desfasurarii programelor educationale, atat in penitenciar cat si in afara acestora il constituie relatiile intre ONG-ul nostru si societatile comerciale existente.

c)       Realizare si intretinere site pe internet

In vederea extinderii proiectului program, vom cumpara un domeniu cu un nume reprezentativ pentru asociatie. Pe acest domeniu va fi prezentata detaliat intreaga activitate a Asociatiei "Speranta", constand in: istoric, realizari, experiente, proiecte, precum si sevente din viata detinutului. Modul de prezentare a acestora va fi : fotografii digitale, minireportaje filmate, etc. Avand mijloacele necesare in penitenciar, detinutii vor selecta materialul urmand ca o firma specializata sa realizeze o pagina web profesionala. Site-ul va contine si un forum interactiv in care va exista un dialog direct intre utilizatorii din lumea intreaga si membrii asociatiei. Scopul ONG-ului este ca pe aceasta cale sa stabilim contacte cu alte organisme similare din tarile membre U.E. in ceea ce priveste metodele practicate de acestea in efortul pentru acceptarea si reintegrarea detinutilor.

Metodologia


Maximum 4 pagini. Descrierea detaliata a

(a)     metodelor de implementare

(b)     motivelor pentru alegerea metodologiei propuse

(c)     cum intentioneaza proiectul sa continue un proiect anterior (unde este cazul)

(d)     proceduri de evaluare interna

(e) nivelul de implicare si activitatea altor organizatii (parteneri sau altii) în proiect

(f) justificarea rolului fiecarui partener

(g)     echipa propusa pentru implementarea proiectului (pe functii: nu este nevoie sa se includa aici numele persoanelor).

1.9 Durata si planul proiectului


q      Durata proiectului va fi de 9 luni.

Nota: În planul orientativ al proiectului nu trebuie sa fie mentionate date exacte/certe, ci numai sa se arate "luna 1", "luna 2" etc. Solicitantii sunt sfatuiti sa prevada o marja de siguranta în planul de proiect propus. Planul proiectului nu trebuie sa contina descrierea detaliata a activitatilor, ci doar titlurile lor (va rugam sa verificati ca acestea se potrivesc cu cele mentionate în sectiunea 1.7). si lunile fara activitati trebuie incluse în planul proiectului si în durata proiectului.

Planul pentru implementarea proiectului trebuie sa fie suficient de detaliat pentru a furniza informatii cu privire la pregatirea si implementarea fiecarei activitati. Planul proiectului trebuie prezentat conform urmatorului model

Anul 1

Semestrul 1

Semestrul 2

Activitate

Luna 1

Organizatia

care implementeaza proiectul

 

Exemplu

exemplu

Exemplu

 

Activitatea pregatitoare 1 (titlu)

Partenerul local 1

 

Activitatea de executie 1 (titlu)

Partenerul

local 1

 

Activitatea pregatitoare 2 (titlu)

Partenerul

local 2

 

Etc.

 

 

 

 

 

Rezultate preconizate

Impactul preconizat asupra grupurilor tinta


Maximum 2 pagini. Indicati cum va îmbunatati proiectul :

(a)     situatia grupurilor tinta

(b)     capacitatile manageriale si tehnice ale grupurilor tinta sau ale partenerilor (unde este cazul)

Publicatii si alte rezultate


Maximum 1 pagina. Fiti la obiect si cuantificati rezultatele cât de mult posibil.

Efecte multiplicatoare


Maxim 1 pagina. Descrieti posibilitatea replicarii si extinderii rezultatelor proiectului.

Impactul pe termen scurt si lung


Maxim 3 pagini. Va rugam sa faceti distinctia între urmatoarele 3 dimensiuni ale impactului pe termen scurt si lung:

(a)     Aspectul financiar (Cum vor fi finantate activitatile dupa încetarea finantarii nerambursabile? )

(b)     Nivelul institutional (Vor mai functiona structurile care sustin/permit implementarea activitatilor la sfârsitul prezentului proiect? Va exista "proprietate" locala asupra rezultatelor proiectului?)

(c)     La nivelul politicilor (care va fi impactul structural al proiectului - de ex., va conduce acesta la îmbunatatirea legislatiei, codurilor de conduita sau metodologiilor etc.?)

Bugetul proiectului

Completati Anexa B (Tabelul 1) pentru durata totala a proiectului. Pentru informatii suplimentare, consultati Ghidul Solicitantilor (Sectiunea 2.1.4).

Surse de finantare preconizate

Completati Anexa B (Tabelul 2) pentru furnizarea de informatii despre sursele de finantare preconizate pentru proiect.

Pentru a trece dintr-un tabel ("Foaie de lucru" sau "Worksheet") în altul, folositi optiunile aflate pe banda din partea de jos a ecranului.

II.        Solicitantul

Identitate

Denumirea oficiala completa

(numele organizatiei):

Asociatia Umanitara pentru Penitenciare "Speranta" Barlad

Acronim (unde este cazul):

Statut juridic

Persoana juridica romana apolitica, non-profit si non-guvernamentala

Cod fiscal:

Adresa oficiala:

Barlad, str. Vasile Parvan nr.80 bl. E4 sc.B ap.36 jud. Vaslui Romania

Adresa postala:

Barlad, str. Vasile Parvan nr.80 bl. E4 sc.B ap.36 jud. Vaslui Romania , cod 731118

Persoana de contact:

Chituta Iulian - Presedinte

Numar de telefon:

Numar de fax:

Adresa E-mail:

auppsperanta@yahoo.com

Website:

Detalii despre banca

Banca trebuie sa fie localizata în tara în care este înregistrat solicitantul.

Numele titularului de cont:

Asociatia Umanitara pentru Penitenciare "Speranta" Barlad, jud. Vaslui - Romania

Nr. cont bancar:

Euro RO72RNCB4710000105860002

Codul bancii:

Codul IBAN (optional):

Numele bancii:

BCR Barlad

Adresa bancii:

str.Republicii nr.252, cod 731058

Numele persoanei(lor) cu drept de semnatura:

Chituta Iulian

Silion Gabriel

Functia(iile) persoanei(lor) cu drept de semnatura:

Presedinte

Director executiv

NB : Înainte de semnarea contractului de finantare nerambursabila, solicitantii selectati vor trebui sa depuna o fisa de identificare financiara, folosind modelul din Anexa V a contractului, certificata de banca mentionata mai sus.

Banca corespondenta (unde este relevant)

Numele titularului de cont:

Nr. cont bancar:

Codul bancii:

Cod IBAN (optional):

Numele bancii:

Adresa bancii:

Descrierea solicitantului (maximum o pagina)

3.1 Când a fost înfiintata organizatia dvs. si când si-a început activitatea?


Asociatia Umanitara pentru Penitenciare "Speranta" a fost infiintata la 06.Sep.2002 prin Hotararea Judecatoreasca nr. 8110/2002 din 06.09.2002 a Judecatoriei Barlad. Imediat dupa infiintare si-a inceput activitatea: 07.09.2002

3.2 Care sunt în prezent principalele activitati ale organizatiei dvs.?


Activitate educationala in penitenciare, de resocializare a tinerilor eliberati din penitenciare

Activitate de editare carte detinuti si fosti detinuti

Activitati de dotare logistica a penitenciarelor

Conceperea de proiecte educationale si publicarea lor in lucrari de specialitate

3.3 Lista membrilor consiliului director al organizatiei dvs.


Nume

Profesie

Sex

Functie

Vechime (în ani) în consiliu

Chituta Iulian

referent

M

Presedinte

Epure Mihai

contabil

M

Vice-presedinte

Piciu Stupu Teodor

jurist

M

Secretar

4. Capacitatea de a conduce si implementa proiecte

4.1. Experienta în derularea unor proiecte similare


Maximum 1 pagina per proiect. Va rugam sa furnizati o descriere detaliata a proiectelor derulate de organizatia dumneavoastra în ultimii cinci ani în domeniile acoperite de acest program, având grija sa identificati pentru fiecare proiect:

I.             In 2003 am desfasurat, potrivit statutului de functionare, activitati de educatie civica si morala in baza protocoalelor cadru cu 3 penitenciare din Moldova: Vaslui, Bacau si Iasi. Scopul activitatilor a fost diminuarea lacunelor existente in randul detinutilor (comportament deviant, antisocial si iresponsabil).

Au fost intocmite, impreuna cu serviciile de specialitate (serviciul de reintegrare socila) din penitenciarele mai sus mentionate, teste grila de verificare a schimbarilor aparute in comportamentul cursantilor, ca urmare a participarii la aceste intalniri. Intalnirile au avut loc saptamanal (luni, miercuri si vineri) pe parcursul anului 2003, lucrand cu urmatoarele grupe de detinuti: minori (15-18 ani), tineri (18-21 ani), recidivisti si varstnici.

Asociatia noastra, impreuna cu specialisti in legislatie si educatie (jurist, psiholog si asistent

social), s-au deplasat la cele 3 penitenciare in vederea sustinerii tematicii educationale. Durata cursurilor a fost de 3 luni pentru fiecare din cele 4 grupe de detinuti.

Costul proiectului a fost de 275.960.454 lei, reprezentand 2.400 lire sterline donati de fundatia "The Myosotis Trust" cu adresa 36 Whiteheath Avenue, Ruislip, Middlesex, HA 47PS prin doamna Carol Rose Daniel, diferenta fiind contributia membrilor, donatii si sponsorizari.

(a)     scopul si localizarea proiectului

In anul 2004, in parteneriat cu Penitenciarul Vaslui, asociatia noastra a desfasurat un proiect intitulat ""Curs de initiere in utilizarea computerului". Scopul a fost formarea si dezvoltarea capacitatilor detinutilor de a folosi computerul ca viitor mijloc de angajare pe piata muncii.

Proiectul s-a desfasurat la Penitenciarul Vaslui - sala de calculatoare.

(b)     rezultatele proiectului

Proiectul s-a bucurat de succes, din urma lui beneficiind un numar de 10 detinuti care au fost acreditati cu diploma de absolvire, avizata de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Asociatia "Speranta", conform prevederilor contractului cu finantatorul proiectului (D.F.I.D.-Guvernul Marii Britanii) a donat Penitenciarului Vaslui intreg echipamentul folosit la cursuri pentru continuarea lor (4 sisteme de calcul, cu sisteme de operare si licente la toate programele folosite la curs, imprimanta, 4 birouri, 10 scaune).

(c)     rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare în proiect

Asociatia "Speranta" a implementat intregul proiect:

achizitionare prin oferte publice a echipamentelor necesare

alegerea lectorilor autorizati in vederea predarii cursului

a supervizat activitatile desfasurate pe parcursul celor 9 luni

raportare catre finantator a rezultatelor si impactul proiectului

(d)     costul proiectului

4.320 Lire sterline, echivalentul in lei a sumei de 260.885.250 lei la care s-au mai adaugat 19.922.750 lei venituri provenite din contributii ale membrilor, donatii si sponsorizari. Total = 280.808.000 lei

(e)     finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

DFID British Government - Department for International Development : Abercrombie House, Eaglesham Road, East Killbride, Glasgow G75 8EA, UK Tel:00.44.355.84.4000; Fax: 00.44.355.84.4099; website: www.dfid.gov.uk email: enquiry@dfid.gov.uk

Aceasta informatie va fi folosita pentru a evalua daca organizatia dumneavoastra are suficienta experienta în gestionarea de proiecte în domeniul si la o scara comparabila cu proiectul pentru care solicitati finantare nerambursabila.

Resurse


Maximum 3 pagini. Va rugam sa furnizati o descrierea detaliata a diferitelor resurse la care are acces organizatia dumneavoastra si, în special, a urmatoarelor aspecte:

a)       venitul anual în ultimii trei ani, incluzând o estimare a sumei în Euro si mentionând, unde este cazul, pentru fiecare an, numele principalilor finantatori si proportia din venitul anual cu care au contribuit acestia

b)       numarul angajatilor cu norma întreaga si partiala, pe categorii (de ex., numarul de coordonatori de proiect, contabili etc.), indicând locul unde sunt angajati

c)       echipamente si spatii de birouri

d)       alte resurse relevante (de ex., voluntari, organizatii asociate, retele care ar putea contribui de asemenea la implementarea proiectului)

Aceasta informatie va fi folosita pentru a evalua daca organizatia dumneavoastra are suficiente resurse pentru implementarea unui proiect de complexitatea celui pentru care solicitati finantare nerambursabila.

5. Alte cereri de finantare înaintate unor institutii europene, Fondului European de Dezvoltare (FED) sau statelor membre UE

Finantari nerambursabile, contracte sau împrumuturi obtinute în ultimii trei ani de la institutii europene, FED sau statele membre UE


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

Data la care s-a obtinut finantarea

Cereri de finantare înaintate (sau în curs de a fi înaintate) la institutii europene, FED sau state membre ale UE în anul în curs:


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

III.     parteneri ai solicitantului CARE partICIPĂ la proiect

1. Descrierea partenerilor

Aceasta sectiune trebuie completata pentru fiecare organizatie partener, tinând cont de prevederile sectiunii 2.1.2 a Ghidului Solicitantilor. Asociatii, asa cum sunt definiti în cadrul aceleiasi sectiuni, nu trebuie mentionati. Copiati acest tabel de câte ori aveti nevoie pentru a introduce informatii despre toti partenerii.

Partener 1

Partener 2

Denumirea oficiala completa

(numele organizatiei)

Nationalitate

Statut juridic

Adresa oficiala

Persoana de contact

Nr. telefon:

Nr. fax:

Adresa e-mail

Numar de angajati

Alte resurse relevante

Experienta altor proiecte similare, în legatura cu rolul în implementarea proiectului propus

Istoricul cooperarii cu solicitantul

Rolul si implicarea în pregatirea proiectului propus

Rolul si implicarea în implementarea proiectului propus

Important: Aceasta cerere de finantare trebuie sa însotita de o declaratie de parteneriat semnata, stampilata si datata atât de catre solicitantul principal, cât si de catre fiecare partener, în conformitate cu modelul din pagina urmatoare.

2. Declaratia de Parteneriat

Parteneriatul este o relatie de substanta între doua sau mai multe organizatii, ce presupune împartirea responsabilitatilor în derularea proiectului finantat de catre Autoritatea Contractanta. Pentru a se asigura ca proiectul se deruleaza în bune conditii, Autoritatea Contractanta solicita tuturor partenerilor (inclusiv solicitantului principal care semneaza contractul) sa recunoasca aceasta, consimtind la principiile de buna practica a parteneriatului, stipulate mai jos:

Principiile de Buna Practica a Parteneriatului

Toti partenerii trebuie sa fi citit Cererea de Finantare si sa fi înteles care va fi rolul lor în proiect, înainte de a trimite Cererea de Finantare Autoritatii Contractante.

Toti partenerii trebuie sa fi citit Contractul standard de finantare nerambursabila si sa fi înteles care vor fi obligatiile lor contractuale în cazul acordarii finantarii nerambursabile. Partenerii autorizeaza solicitantul principal sa semneze contractul cu Autoritatea Contractanta si sa-i reprezinte în toate relatiile cu Autoritatea Contractanta, în contextul implementarii proiectului.

Solicitantul trebuie sa se consulte regulat cu partenerii sai si sa-i informeze asupra tuturor aspectelor privind evolutia proiectului.

Toti partenerii trebuie sa primeasca copii ale rapoartelor - narative si financiare - înaintate Autoritatii Contractante.

Propunerile de modificari substantiale ale proiectului (de ex., activitati, parteneri etc.) trebuie sa fie consimtite de parteneri înainte de a fi trimise catre Autoritatea Contractanta. În cazul în care nu se poate ajunge la o întelegere, solicitantul trebuie sa informeze Autoritatea Contractanta cu privire la aceasta, atunci când înainteaza spre aprobare propunerea de modificare.

Înainte de terminarea proiectului, partenerii trebuie sa consimta asupra unei distributii echitabile a echipamentelor, vehiculelor si bunurilor dobândite din finantarea nerambursabila UE, între partenerii locali situati în tarile vizate. Copii ale titlurilor de transfer trebuie atasate raportului final.

Declaratie de parteneriat

Am citit si aprobat continutul propunerii înaintate catre Autoritatea Contractanta. Ne angajam sa respectam principiile practicii unui bun parteneriat.

Nume:

Organizatie:

Functie:

Semnatura si stampila:

Data si Locul:

IV.            DeclaraŢia SOLICITANTULUI

Subsemnatul, în calitate de persoana responsabila din partea organizatiei solicitante pentru prezentul proiect, certific urmatoarele:

(a)   informatia furnizata în aceasta cerere este corecta; si

(b)   solicitantul si partenerii (unde este cazul) nu intra sub incidenta nici uneia din categoriile de la (a) la (f) mentionate în Sectiunea 2.1.1 (2) din Ghidul Solicitantilor, si

(c)   solicitantul detine sursele de finantare si are competenta profesionala si calificarile mentionate în Sectiunea 2.3 (3) din Ghidul Solicitantilor.

Nume:

Chituta Iulian

Functie:

Presedinte

Semnatura si stampila:

Data si Locul:

Lista de verificare

Înainte de a trimite cererea de finantare, va rugam sa verificati daca cererea dumneavoastra este completa (vedeti si Nota de la pagina 2), si anume ca:

Cererea de Finantare

dosarul este complet si respecta conditiile cererii de finantare;

un original si 3 copii ale tuturor documentelor sunt anexate, fiecare îndosariate separat si marcate (original, copie);

dosarul este tiparit si este în limba româna;

Declaratia Solicitantului (Sectiunea IV) este semnata, stampilata si atasata în original;

daca exista parteneri, solicitantul a completat, semnat si stampilat Declaratia de Parteneriat, iar aceasta este anexata în original;

fiecare partener a completat, semnat si stampilat câte o Declaratie de Parteneriat, iar aceste declaratii sunt anexate în original;

bugetul si sursele de finantare preconizate sunt prezentate în formatul din Pachetul Solicitantului (Anexa B - Tabelul 1 si Tabelul 2), completat si exprimat în Euro;

în buget, contributia Autoritatii Contractante este identificata si reprezinta maxim 90,00% din costurile totale eligibile ale proiectului;

în buget, costurile administrative/ de regie nu depasesc 7% din costurile directe eligibile

Cadrul Logic al proiectului este completat (Anexa C) si anexat.

Documentele care însotesc cererea de finantare

Pentru solicitanti si, unde este cazul, partener(i), care sunt organizatii neguvernamentale nonprofit din România: copie a hotarârii judecatoresti de înfiintare, definitiva si irevocabila, care sa ateste personalitatea juridica a organizatiei;

Copia celui mai recent statut autentificat al solicitantului si a hotarârii judecatoresti corespunzatoare, definitiva si irevocabila, si/sau copia corespunzatoare a certificatului de înscriere în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, în conformitate cu legislatia în vigoare);

Daca statutul initial si modificarile la acesta nu sunt incluse într-un document distinct final, atunci trebuie atasate copii ale statutului initial si ale tuturor documentelor ulterioare/aditionale la statut, inclusiv copii ale hotarârilor judecatoresti corespunzatoare, definitive si irevocabile, si/sau copia/copiile certificatului(elor) de înscriere în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, în conformitate cu legislatia în vigoare).

Pentru parteneri organizatii neguvernamentale nonprofit din România: copia celui mai recent statut autentificat al organizatiei si a hotarârii judecatoresti, definitiva si irevocabila, corespunzatoare si/sau copia corespunzatoare a certificatului de înscriere în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, în conformitate cu legislatia în vigoare).

Daca statutul initial si modificarile la acesta nu sunt incluse într-un document distinct final, atunci trebuie atasate copii ale statutului initial si ale tuturor documentelor ulterioare/aditionale la statut, inclusiv copii ale hotarârilor judecatoresti corespunzatoare, definitive si irevocabile, si/sau copia/copiile certificatului(elor) de înscriere în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, în conformitate cu legislatia în vigoare).

Pentru parteneri organizatii neguvernamentale nonprofit cu sediul în orice alta tara Phare sau din tarile membre UE (unde este cazul): traducerea autorizata în limba româna sau limba engleza a documentelor statutare, în conformitate cu normele în vigoare din tara respectiva; actele atasate trebuie sa ateste respectarea criteriilor de eligibilitate mentionate la sectiunea 2.1.2. a prezentului Ghid.

Pentru parteneri autoritati/institutii publice locale/nationale (unde este cazul): copii ale documentului/documentelor care atesta ca partenerul este o persoana juridica nonprofit constituita conform normelor in vigoare.

Pentru partenerii autoritati publice locale care au fost înfiintati si functioneaza în baza unor acte normative care sunt publicate în Monitorul Oficial, Partea I, o referire detaliata la documentele respective va fi suficienta (numele actului normativ, numarul si data acestuia, indicarea articolului(lelor) si paragrafului(elor) relevante, precum si numarul si data Monitorului Oficial).

Copia celui mai recent raport anual al solicitantului este anexat;

Copia celor mai recente situatii financiare anuale ale solicitantului (contul de rezultate si bilantul la 31.12.2004) sau cea mai recenta balanta de verificare pentru organizatiile înfiintate în 2005 este anexata. În cazul ONG care îsi organizeaza activtatea in partida simpla, cea mai recenta situatie a soludurilor elementelor de active si de pasiv, este atasata ;

CV-urile coordonatorului de proiect si ale personalului cheie sunt completate si atasate (Anexa F);

Declaratia de Impartialitate, este semnata si stampilata de catre solicitant si, unde este cazul, de catre toti partenerii, si anexata (Anexa G - atesta faptul ca acestia nu se regasesc in situatia mentionata la sectiune 2.1.1. (2) (g));

Rezumatul proiectului in format tiparit si pe suport electronic (conform Anexei H) este completat si anexat;

Planul de sustenabilitate (numai pentru Domeniul III - Centre de Resurse pentru ONG), conform Anexei J, este completat si anexat

Copii ale documentelor care însotesc Cererea de finantare solicitate sau traducerea legalizata în limba româna sau engleza, atunci când aceste documente sunt redactate în alta limba decât cea româna, sunt anexate.Mentionati de exemplu daca aplicantul este o organizatie non-profit sau nu.

Unde este cazul, daca partenerul este o autoritate/institutie publica locala/nationala, va rugam sa indicati actele normative care sunt publicate în Monitorul Oficial, Partea I, atestând eligibilitatea partenerului asa cum este mentionat în sectiunea 2.1.2. din Ghidul Solicitantilor (numele, numarul si data actului normativ, indicând articolul/articolele si paragraful/paragrafele relevante si, de asemenea, numarul si data Monitorului Oficial).

Trebuie semnata, datata si stampilata de catre solicitant si fiecare partener, în toate cazurile în care exista un partener în afara de solicitant.


Document Info


Accesari: 4701
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )