Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Magazin de papetarie-birotica

Business


Magazin de papetarie-birotica

Piata

În contextul cresterii economice preconizate pentru anii  urmatori, cererea pentru acest gen de produse ar urma sa înregistreze o traiectorie ascendenta. Comportamentul consumatorului spune ca pe masura ce veniturile populatiei vor spori, o parte importanta a acestora vor fi directionate catre satisfacerea nevoilor secundare si tertiare, la a caror satisfacere contribuie si produsele din aceasta categorie.La rândul ei, oferta în domeniu este deosebit de bogata si variata, acoperind într-o mare masura necesitati 515j91f le actuale ale consumatorilor. De aceea, patrunderea pe aceasta piata nu este deloc simpla, un nou "jucator" având nevoie de un avantaj competitiv important pentru a se putea impune în conditiile în care relatiile de piata sunt deja, în mare masura, stabilite si functionale.

Gama de produse este foarte cuprinzatoare si are o permanenta tendinta de specializare si diversificare, pe masura îmbunatatirii proceselor de fabricatie si a aparitiei unor noi solutii tehnice. În mod traditional, în aceasta grupa de produse se includ urmatoarele: hârtie si produse din hârtie, articole pentru laminare si îndosariere, articole pentru organizare si arhivare, produse pentru ambalat si marcat, instrumente de scris si corectat, articole pentru desen (tehnic), rechizite scolare, accesorii pentru birou. În ultimul timp, din oferta magazinelor de acest gen au început sa faca parte produse cum sunt: sisteme de calcul, componente, imprimante, soft-uri (programe pentru calculatoare), accesorii si consumabile pentru calculatoare.

Clientii

Tipul de clienti variaza în functie de tipul de magazin si de gama serviciilor care se comercializeaza în unitatea respectiva. Astfel, cumparatorii pot fi preponderent persoane fizice sau firme.

Printre produsele cumparate cu precadere de persoane fizice se numara articolele de papetarie, rechizitele scolare etc. Institutiile achizitioneaza în special articole si consumabile de birou, sisteme de

calcul si accesorii (daca în oferta magazinului intra si aceasta categorie de produse).

Concurenta

Agentii economici care comercializeaza acest gen de articole au tendinta de specializare, axându-se fie pe distributie, fie pe vânzarea prin magazine specializate. Astfel, s-a creat un circuit pe care îl urmeaza produsele din momentul în care sunt fabricate sau importate si pâna când ajung la consumatorul final. Acest circuit cuprinde mai multe etape si mai multi agenti economici implicati în derularea sa.

Pe de o parte exista producatorii si importatorii. Unii dintre acestia aleg sa-si distribuie produsele respective prin retele proprii de magazine sau agenti de vânzari. Altii, dimpotriva, se concentreaza exclusiv pe aspectele legate de productie si apeleaza la revânzatori pentru a asigura procesul de desfacere a marfii.

Urmeaza distribuitorii en-gros care, de cele mai multe ori, constituie elementul de legatura dintre producatori sau importatori, pe de o parte si detailisti sau consumatorii finali, pe de alta parte.

Ultima "veriga" în acest lant îl constituie magazinele care vând en-detail, exclusiv consumatorilor finali, care fac obiectul prezentului "profil".

Exista deja unele firme care au dobândit o pozitie foarte buna pe piata vizând activitatea de import / distributie / en-detail, pentru una sau mai multe categorii de produse. Unele dintre acestea si-au construit lanturi de magazine si/sau puncte de lucru, fie ca sunt amplasate în acelasi oras sau în localitati diferite, pentru a eficientiza vânzarile si a-si spori profiturile.

De asemenea, au aparut si primele firme care au pus la punct "magazine virtuale", cu vânzare on-line, dar acest gen de activitate este înca în faza de pionierat în România, iar rezultatele nu sunt, cel putin deocamdata, spectaculoase.

Promovarea

Daca în cazul firmelor de distributie o promovare eficienta o reprezinta Internetul (ele se adreseaza cu precadere firmelor, iar marea majoritate a acestora dispun de acces la Internet), în cazul magazinelor, reclama stradala (mai cu seama în apriopierea locului unde se gaseste magazinul) este cea mai recomandata. Însusi aspectul general al magazinului are o influenta deosebita în atragerea sau îndepartarea potentialilor cumpatori si în crearea unei prime impresii a acestora în legatura cu unitatea comerciala. În plus, daca este vorba de un magazin de dimensiuni mari si care sa justifice cheltuieli promotionale mai ridicate, se poate apela la anunturi în presa scrisa si la reclama pe posturile de radio.

Costurile de început

Costurile cele mai importante pentru început sunt cele necesare obtinerii spatiului (cumparare/închiriere), mobilarii si decorarii acestuia. Trebuie tinut cont de faptul ca amplasarea magazinului trebuie sa asigure un grad de accesibilitate ridicat sau ceea ce se numeste "un vad comercial bun". Închirierea unui spatiu comercial situat într-o zona centrala a unui mare oras costa de regula peste 10 Euro/mp., ajungând chiar la valori mult mai mari în Bucuresti. Cu atât mai mult cumpararea spatiului presupune o investitie însemnata si este o decizie de o importanta deosebita, care poate avea efecte, pozitive sau negative, pe termen lung.

De asemenea, trebuie prevazute cheltuielile necesare salarizarii personalului, platii furnizorilor diverselor utilitati (energie electrica si termica, telefonie etc.) sau achizitionarii marfurilor ce urmeaza a fi comercializate (capital de lucru pentru perioada initiala, de regula 3-6 luni). Suma este direct proportionala cu volumul previzionat al activitatii.

Se adauga si cheltuielile de înfiintare a societatii (care pot fi aproximate la maximum 300 Euro, în cazul în care nu se apeleaza la intermediari).

Pregatire si calificare

Personalul de vânzare nu are nevoie de o pregatire de specialitate, dar trebuie sa posede minime cunostinte în domeniu, pentru a putea da explicatii în cunostinta de cauza în situatia în care clientul le solicita.

Daca magazinul comercializeaza computere sau alte echipamente care înglobeaza o tehnologie avansata, este recomandabil ca personalul care vinde aceste produse sa dispuna de o pregatire / calificare în domeniu.

Cadrul legal

Nu exista legi speciale care sa restrictioneze aceasta activitate. Ea se supune tuturor legilor comerciale în vigoare, dar fara restrictii suplimentare.

Trebuie obtinute autorizatiile obligatorii pentru orice societate (autorizatia de functionare din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor, autorizarea sanitara, autorizarea functionarii din punct de vedere sanitar veterinar, autorizarea din punct de vedere al protectiei mediului si autorizarea din punct de vedere al protectiei muncii).

În ceea ce priveste forma de înregistrare recomandabila, aceasta este societatea cu raspundere limitata (S.R.L.).


Document Info


Accesari: 2890
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )