Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Resursele financiare din comert

comert


Resursele financiare din comert

Pe langa categoriile de resurse prezentate anterior, respectiv materiale si umane, comertul mai foloseste in vederea desfasurarii activitatilor sale si un volum im 151i85b portant de resurse financiare. In cadrul procesului de formare si utilizare a lor, aceste resurse financiare sunt identificate ca fiind fluxuri monetare in operatiunile la care participa si stocuri de valori cuprinse in patrimoniul societatilor comerciale. Astfel, se identifica in comert, doua fluxuri: unul real, material, format din marfurile care intra in procesul circulatiei, si altul monetar, format din mijloacele banesti care participa la constituirea capitalului si la efectuarea platilor si incasarilor generate de desfasurarea activitatii comerciale. Fluxul monetar genereaza un ansamblu de relatii monetare, financiare si de credit, respectiv relatii banesti. Aceste relatii banesti cuprind relatiile societatilor comerciale cu:furnizorii de marfuri, servicii, materii prime etc.

clientii in vederea incasarii contravalorii marfurilor vandute acestora;

salariatii pentru plata muncii depuse etc.

Relatiile financiare si de credit sunt acele relatii banesti care participa la formarea si schimbarea marimii capitalului, prin atragerea de noi surse sau prin instrainarea unora, datorita anumitor obligatii in spiritul legii. Aceste relatii financiare si de credit sunt organizate de catre societatile comerciale cu :

institutiile financiare pentru vanzarea si cumpararea de actiuni si obligatiuni;

institutiile statului pentru plata impozitelor si taxelor;

societatile de asigurari pentru asigurarea impotriva riscurilor comerciale;

actionarii pentru plata dividendelor;

banci comerciale pentru obtinerea unor credite pe termen scurt sau lung sau pentru oferirea de resurse acestora.

In general, resursele financiare sunt o componenta a patrimoniului societatilor comerciale, reprezentand totalitatea drepturilor si obligatiilor ce pot fi exprimate in bani, apartinand unei persoane fizice sau juridice, ale carei nevoi sunt destinate sa le satisfaca, precum si bunurile la care se refera.

Modul de constituire si utilizare a resurselor financiare se concretizeaza in politica financiara a fiecarei societati comerciale, obiectivele acesteia vizand in principal urmatoarele domenii: formarea si cresterea capitalului; veniturile; cheltuielile; profitul si utilizarea acestuia.


Document Info


Accesari: 1490
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )