Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
DATORII

Contabilitate
DATORII

9.1 Delimitari privind datoriile

Īmprumuturile pe termen mediu si lung reprezinta sume ce trebuie platite īntr-o perioada mai mare de un an, conform acordului de īmprumut. Acestea 555d32f sunt reflectate īn contabilitatea institutiilor publice cu ajutorul conturilor din grupa 16 "Īmprumuturi si datorii asimilate".
Datoria publica guvernamentala

Datoria publica guvernamentala cuprinde totalitatea obligatiilor financiare interne si externe ale statului, la un moment dat, provenind din īmprumuturile contractate direct sau garantate de Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice, īn numele Romāniei de pe pietele financiare.

Datoria publica guvernamentala interna este partea din datoria publica guvernamentala care reprezinta totalitatea obligatiilor financiare ale statului, provenind din īmprumuturi contractate direct sau garantate de stat, de la persoane fizice sau juridice rezidente īn Romānia, inclusiv sumele utilizate temporar din disponibilitatile contului curent general al Trezoreriei Statului pentru finantarea temporara a deficitelor bugetare.

Datoria publica guvernamentala externa este partea din datoria publica guvernamentala reprezentānd totalitatea obligatiilor financiare ale statului, provenind din īmprumuturi contractate direct sau garantate de stat de la persoane fizice sau juridice nerezidente īn Romānia.9.3. Datoria publica locala

Datoria publica locala reprezinta totalitatea obligatiilor financiare interne si externe ale autoritatilor administratiei publice locale, la un moment dat, provenind din īmprumuturi contractate direct sau garantate de acestea de pe pietele financiare.

Datoria publica locala interna este partea din datoria publica locala care reprezinta totalitatea obligatiilor financiare ale autoritatilor administratiei publice locale, provenite din īmprumuturi contractate direct sau garantate de acestea, de la persoane fizice sau juridice rezidente īn Romānia.

Datoria publica locala externa este partea din datoria publica locala, reprezentānd totalitatea obligatiilor financiare ale autoritatilor administratiei publice locale, provenind din īmprumuturi contractate direct sau garantate de acestea de la persoane fizice sau juridice nerezidente īn Romānia.


Document Info


Accesari: 1743
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )