Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
ANTECONTRACT DE VANZARE/CUMPARARE NR.1

Finante


ANTECONTRACT DE VANZARE/CUMPARARE NR.1

incheiat astazi, 01.10.2007, in localitatea BOTOSANIPARTILE:

1. SC MBB AUTO SRL societate comerciala romana cu sediul in municipiul Botosani strada BLD. MIHAI EMINESCU NR. 74, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Botosani la numarul de ordine J/07/26/2005, avand codul de inregistrare fiscala RO17124429 cont bancar RO81RNCB0041041202070001 deschis la BCR BOTOSANI, capital social 1.188.000 RON, reprezentata de BIDASCA CONSTANTIN avand functia de ADMINISTRATOR

in calitate de si denumita in continuare "promitent/vanzat 12412m1220m or"

si

2. Domnul/doamna MARDARE ANDREEA, cetatean ROMAN, cu domiciliul in BOTOSANI legitimat cu C.I. seria XT nr 342520, emisa la data de 30.05.2000 de POLOTIA BOTOSANI, CNP 2841005070062,

in calitate de si denumita in continuare "promitent/cumparator"

    in temeiul prevederilor art. 942 si urmatoarele, art. 965 alin. 1, 969, 970 si urmatoarele din Codul civil, Legii 469/2002, art. 1(2) din Codul commercial, convenim urmatoarele:

II OBIECTUL CONTRACTULUI il constituie asumarea de catre cele doua parti a obligatiei de a vinde si respectiv a obligatiei de a cumpara un imobil situat la urmatoarea adresa: CARTIER BUCOVINA RESIDENCE BOTOSANI pana la data de 30.06.2008 la suma stabilita in art.2

III DURATA CONTRACTULUI

Art.1 Durata contractului respectiv perioada de timp in care subzista drepturile si obligatiile partilor descrise in prezentul contract, este cuprinsa intre data de incheierie a prezentului contract pana la data de 30.06.2008.

Durata poate fi prelungita de comun acord, prin act aditional la prezentul contract, pentru modificarile solicitate de promitentul cumparator fata de varianta standard.

IV PRETUL SI MODALITATILE DE PLATA

Art.2 Pretul imobilului la care va avea loc vanzarea este de 52790 EUR inclusiv TVA, la care se adauga spezele vanzarii/cumpararii care vor fi suportate de comparator pentru varianta standard.

Art.3 Pretul va fi achitat in trei transe dupa cum urmeaza:

Un avans de 10558 EUR; ( ACHITAT)

40%, pana la data de 20.12.2007, adica 21116 EUR; ( ACHITAT) ,

40%, pana la data de 30.06.2008, adica 21116 EUR;

V OBLIGATIILE PARTILOR

Promitentul cumparator

Art.4 Promitentul/cumparator se obliga sa cumpere de la promitentul vanzator pana la data de 30.06.2008 un imobil situat in CARTIER BUCOVINA RESIDENCE BOTOSANI, imobil care a fost ales, din ansamblul de locuinte, de catre promitentul cumparator la data intocmirii prezentului contract. Imobilul ales este identificat pe plansa prin hasurare. Plansa reprezinta anexa I la prezentul contract si face parte din acesta (apartament 4 etaj 2 scara A).

Art.5 Promitentul/cumparator se obliga sa achite pana la data de 30.06.2008 intreaga valoare a imobilului in caz contrar va plati penalitati asa cum sunt prevazute in prezentul contract.

Art.6 Promitentul/comparator se obliga ca in cazul in care doreste modificari interioare la imobilul ales, sa le prezinte in scris la sediul societatii pana la data de 01.10.2008 dar dupa ce a achitat si cea de a doua transa.

Art.7 Promitentul/cumparator se oblige ca dupa plata ultimei transe sa perfecteze contractul de vanzare cumparare in forma autentica si sa-si intabuleze si inregistreze fiscal imobilul ales.

Art.8 Promitentul/cumparator se obliga sa respecte transele de plata stabilite cf. Art.3 din contract in caz contrar promitentul vanzator nu poate fi obligat sa retina imobilul ales si poate rezilia prezentul contract pe baza unei notificari prealabile fara a fi nevoie de interventia instantei pentru reziliere.

Promitentul vanzator

Art.9 Promitentul/ vanzator se obliga sa vanda imobilul ales promitentului cumparator la termenul stabilit si la valoarea stabilita pentru varianta standard. In cazul in care Promitentul cumparator doreste alt tip de materiale pentru interioare pretul va fi modificat functie de valoarea materialelor alese.

VI PENALITATI

Art.10

Prin derogare de la prevederile art. 1297 - 1298 Cod civil daca promitentul comparator nu achita banii la timp va fi penalizat astfel:

Va fi retinuta cu titlul de dauna suma de 10558 EUR pentru rezervare daca renunta la executarea contractului si anunta acest lucru dupa 14 zile de la data perfectarii contractului sau daca nu plateste prima transa la timp iar contractul va fi reziliat de plin drept fara a fi nevoi de interventia instantelor judecatoresti.

Neplata la termenele stabilite (transe) duce la perceperea unei penalitati de 0,15% pe zi pentru fiecare zi de intarziere.

Daca promitentul comparator plateste prima transa si renunta la contract sau nu achita la timp urmatoarea transa, va primi suma cu titlul de avans (transe), diminuata cu dauna cauzata societatii. Dauna cauzata societatii se va calcula ca o penalitate de 0,15% pe zi calculata la avans pentru perioada cuprinsa intre data plati si data solicitarii de returnare la care se poate adauga si c/valoarea modificarilor efectuate fata de varianta standard (daca au fost solicitate modificari).

In cazul in care promitentul vanzator nu a achitat doar ultima transa de bani acesta va achita suma datorata cu penalitati de 0,15% pe zi pentru fiecare zi de intarziere.

Dupa 30 zile de intarziere la plata pentru primele transe sau dupa 60 de zile de intarziere la plata pentru ultima transa, promitentul vanzator va rezilia de drept prezentul contract fara a fi nevoie de interventia instantelor judecatoresti.

Dupa ce va vinde apartamentul ales altui cumparator va remite promitentului cumparator avansul primit diminuat cu dauna cauzata societatii asa cum au fost definita in aliniatele anteriorare.

Neexecutarea obligatiei de predare la termen a bunului de catre promitentul vanzator, dupa o perioada de 60 de zile, perioada de gratie, da dreptul partilor sa solicite rezilierea contractului cu daune interese.

VII FORTA MAJORA

Art.11 Forta majora apara de raspundere partea care o invoca in conditiile legii.

VIII LITIGII

Partile vor incerca rezolvarea pe cale amiabila a eventualelor neintelegeri ivite intre acestea. In cazul in care nu se vor intelege pe cale amiabila instanta competenta este instanta judecatoreasca din Botosani.

IX ALTE CLAUZE

Proprietatea asupra imobilului se transmite la data perfectarii contractului de vanzare/cumparare.

Prezentul antecontract s-a incheiat astazi, 01.10.2007 in localitatea BOTOSANI, in doua exemplare care au fost semnate de ambele parti, fiecare primind cate un exemplar astfel semnat.

PROMITENT VANZATOR                     PROMITENT CUMPARATOR


Document Info


Accesari: 3007
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )