Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
BURSA DE VALORI

Finante


STIRI INTERNE

BURSA DE VALORI

Ieri Bursa a inchis pe verde Indicele BET, cel care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate a reusit sa se aprecieze cu 0,46%, pana la 6864.81 puncte. Indicele consolidat al Bursei, BET C, a crescut cu 0,90 % pana la 4943.99 de puncte.Actiunile Impact au inchis la 0,2060 lei, in crestere cu 1.48%, pe fondul unor rulaje de 1.54 milioane lei. Pretul de inchidere al titlurilor Zentiva a fost de 0,595 lei pe actiune, in scadere cu 0.83, iar valoarea tranzactiilor cu aceste titluri a fost de 2.28 milioane lei.

Pe sectorul bancar Titlurile Bancii Comerciale Carpatica au pierdut 3.47 % si au inchis la pretul de 0,25 lei pe actiune. Pretul de inchidere al titlurilor BRD a fost de 20 lei pe actiune, cu 4.17% mai mare decat la sfarsitul sedintei anterio 838s1810i are, pe un rulaj de 3.73 milioane de lei.

Actiunile Oltchim s-au mentinut la pretul de 0.77 lei, iar valoarea tranzactiilor a fost de 1.77 milioane lei. Titlurile Biofarm au inchis la un pret cu 1,61 % mai mic decat cel din sedinta precedenta, acesta fiind de 0.3050 lei.

Actiunile Electroputere au castigat 3.25%, pana la 0.795 lei, iar cele ale Trasgaz s-au apreciat cu 2.22%, pana la 226.10 lei, pe fondul unor rulaje de 1.31 milioane lei.

Spre deosebire de acestea titlurile Turbomecanica au scazut cu 6.74%, pana la 0.429 lei.

Indicele BET-FI a crescut cu 0.2%, pana la 52978.59 puncte.

Tranzactiile desfasurate ieri pe Bursa au ajuns la valoarea de 35.71 milioane lei adica, 9.6 milioane euro. Din aceasta suma, 31.52 milioane lei au fost obtinute pe piata principala a Bursei de Valori si 4.19 milioane pe Rasdaq.

Capitalizarea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti a ajuns la 111.18 miliarde lei, iar cea a pietei Rasdaq la 19.75 miliarde lei.

SIBIU

Ieri la Bursa de la Sibiu s-au incheiat 8360 contracte futures cu 74142 de pozitii deschise.

Pentru derivatele SIF Oltenia s-au incheiat 3712 contracte futures. Cotatia pentru martie a fost de 2.9295 lei, in crestere cu 3.92 bani, iar pentru iunie aceasta a fost de 3.0875 lei, in apreciere cu 0.75 bani. Pentru septembrie cotatia a fost de 3.3049 lei, in urcare cu 0.49 bani, iar pentru ultima scadenta a anului aceasta a fost de 3.4989 lei, in crestere cu 1.44 bani.

Pe piata options call au fost tranzactionate 15 contracte pentru derivatele SIF Oltenia la o exercitare de 2.9 lei si o prima de 6 bani, 1 contract la o exercitare de 3.10 lei si o prima de 1 ban pentru scadenta martie.

Pentru iunie au fost incheiate 10 contracte la o exercitare de 3 lei si o prima de 27.98 bani si inca 21 contracte la o exercitare de 3.4 lei si o prima de 12 bani. Pentru ultima scadenta a anului au fost incheiate 9 contracte la o exercitare de 4 lei si o prima de 10 bani.

Pe piata options put au fost incheiate 10 contracte pentru derivatele SIF Oltenia pentru scadenta din martie, la o exercitare de 2.8 lei si o prima de 1.5 bani. Tot pentru aceste derivate au mai fost incheiate inca 21 contracte options put la o exercitare de 3 lei si o prima de 15 bani pentru scadenta iunie. Pentru decembrie au fost incheiate 55 contracte la o exercitare de 3.5 lei si o prima de 25 bani.

La Bursa de Valori actiunile SIF Oltenia au inchis sedinta de ieri la un pret de 2.89 lei, in urcare cu 0.7% si cu o lichiditate de 2.6 milioane lei.

Cotatia contractelor ce au ca suport derivatele SIF Moldova pentru prima scadenta a anului a fost de 2.43 lei, in crestere cu 1.6 bani, cea pentru iunie s-a apreciat cu 0.03 bani, pana la 2.5903 lei., iar cea pentru decembrie a fost de 2.8015 lei, in coborare cu 0.85 bani.

Pretul actiunilor SIF Moldova a fost de 2.4 lei, la fel ca si in sedinta de miercuri, iar valoarea tranzactiilor a fost de 2.22 milioane lei.

Cotatia contractelor ce au ca suport derivatele Broker Cluj pentru scadenta martie a fost de 1.6 lei, la fel ca si in sedinta anterioara, iar pentru iunie cotata a fost de 1.719 lei, in urcare cu 0.9 bani.

Pentru derivatele Petrom au fost incheiate 84 contracte futures. Cotatia pentru luna martie a crescut cu 0.10 bani, pana la 0.416 lei, iar pentru iunie cotatia a fost de 0.435 lei, in apreciere cu 0.54 bani. La Bursa de Valori, actiunile Petrom au avut o lichiditate de 1.4 milioane lei, iar pretul acestora a fost de 0.41 lei, la fel ca si miercuri.

Pe sectorul bancar au fost tranzactionate 29 contracte futures pentru derivatele Bancii Transilvania. Cotatia pentru prima scadenta a anului a fost de 0.7326 lei, in scadere cu 1.06 bani, cea pentru iunie a fost de 0.76 lei, in depreciere cu 0.5 bani.

La Bursa de Valori actiunile acesteia au avut o lichiditate de 2.28 milioane lei, pretul acestora ieftinindu-se cu 0.68%, pana la 0.725 lei.

Pentru derivatele Erste Bank au fost tranzactionate 14 contracte futures la o cotatie de 150 lei, in crestere cu 9.10 lei pentru iunie. La Bursa de Valori actiunile acesteia s-au apreciat cu 5.9%, pana la 147.2 lei, pe fondul unor rulaje de 3.21 milioane lei.

Cotatia RON/EURO pentru prima scadenta a anului a fost de 3.7209 lei, in apreciere cu 0.49 bani, ier pentru septembrie cotatia a fost de 3.8141 lei, in crestere cu 0.41 bani. Cotatia aurului a scazut cu 4.5 dolari pana la 1005 dolari, pentru scadenta iunie.

ELECTROPUTERE

Ieri Electroputere Craiova l-a desemnat pe Fathi Taher in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, conform unui anunt al companiei. De asemenea Mondea Cornel a fost numit in functia de vicepresedinte al companiei si Clas Olof Westman in functia de director general. Anul trecut compania Al Arab a preluat 62,8% din Electroputere pentru suma de 120 milioane euro.

SIF OLTENIA

SIF Oltenia a cumparat ieri un pachet de actiuni de 0.67% din Oltchim, pentru 1.7 milioane lei, conform unui comunicat al societatii de investitii trimis bursei de valori.

Pretul mediu la care au fost transferate cele 2,18 milioane de titluri a fost de 0,78 lei pe titlu.
In urma operatiunii, participatia SIF Oltenia la Oltchim s-a majorat la circa 6 %.

Rompetrol

Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu a declarat ca Rompetrol are ca prioritate descoperirea de energii alternative. In acest sens compania a investit deja zeci de milioane de euro in acest domeniu. Patriciu a adaugat ca s-au facut investitii in energia alternative si cea eoliana.

SIF 3

Miercuri , Tribunalul Brasov a respins cererea de anulare a hotararii de majorare a capitalului social al SIF Transilvania .Aceasta hotarare a fost luata in aprilie 2007 in cadrull Adunarii Generale a Actionarilor .Cererea a fost formulata de Daniel Stoica, administratorul Cocor Turism, unul dintre actionarii SIF Transilvania. Pentru definitivarea acestui proces vor mai fi inca doua termene in mai si iunie . Litigiul dintre cele doua parti va fi solutionat de Curtea de Apel Bucuresti, la 14 mai, iar la 24 iunie Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca apelul Cocor in cazul SIF Transilvania

STIRI INTERNE

S&P

Agentia de rating Standard & Poor's a urcat perspectiva grupului austriac Vienna Insurance Group de la "stabila" la "pozitiva", dupa preluarea unor subsidiare de asigurari ale Erste Bank.
Standard&Poor's a acordat ratingul "A+" capacitatii companiei de a-si achita datoriile si tariei financiare. Un analist din cadrul companiei de rating a declarat ca pozitia competitiva a VIG pe piata asigurarilor de viata in Austria si Europa Centrala si de Est va fi semnificativ intarita prin achizitia s-Versicherung AG si a subsidiarelor bancii austriece Erste Bank si acordul unui parteneriat regional extins de cooperare.

BCE

Ieri Banca Centrala Europeana a anuntat ca este pregatita sa ntroduca lichiditate pe piata financiara daca acest lucru va fi necesar.

Daca institutia va lua decizia de a cobora dobanda de politica monetara, nivelul de lichiditate ar ramane la un nivel scazut din cauza neincrederii ce impiedica bancile sa isi acorde imprumuturi reciproce. Astfel , banca ar fi nevoita sa intervina, asa cum a mai facut in trecut, prin operatiuni de refinantare saptamanala sau pe termen de trei luni, sau prin imprumuturi masive in dolari.

KAZ MUNAI GAZ

KazMunaiGas ar putea incheia parteneriate cu firme strategice din occident, pentru a obtine acces la tehnologie

Presedintele companiei a declarat intr-un interviu acordat Reuters ca a urmarit mai multe companii din domeniul energetic din intreaga lume si crede ca un exemplu bun de urmat este cel al firmei Statoil. Acesta a adaugat ca o sa ia aceasta posibilitate in considerare deoarece in prezent compania nu este competitiva la nivel international. Pana acum nu s-au inceput negocieri cu potentialii parteneri.

SUA

In trimestrul patru al anului trecut profiturile companiilor din Statele Unite au scazut cu 3,3%, conform anuntului facut ieri de catre departamentul american al comertului. In acelasi raport prezentat ieri se confirma si incetinirea cresterii economice pana la 0.6% in perioada respectiva.

Analistii estimau o scadere a profiturilor companiilor cu 0.1%, insa criza ipotecara a influentat in mod negativ castigurile acestora.

De asemenea departamentul american al comertului a indicat cresteri ale costurilor cu forta de munca pentru companiile din afara sectorului financiar, care au fost, insa, partial contrabalansate de cresterile preturilor.
ieri indicele dolarului si indicii contractelor futures de pe pietele de capital s-au apreciat dupa publicarea raportului, iar pretul obligatiunilor guvernamentale a scazut


Document Info


Accesari: 3162
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )