Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
BANCA NATIONALA A ROMANIEI IN PERIOADA DE TRANZITIE LA ECONOMIA DE PIATA

Finante


BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN PERIOADA DE TRANZIŢIE LA ECONOMIA DE PIAŢĂAvând în vedere rolul si importanta pe care le au bancile la buna funcţ 434d32e ;ionare a unitatilor economice si a economiei în ansamblu, s-a impus ca, în perioada de tranzitie la economia de piata, sa se creeze un sistem modern, capabil sa ofere o gama larga de produse si servicii bancare de un nivel calitativ superior, care sa satisfaca exigentele tuturor categoriilor de agenti economici din economia de piata.

" În acest context, imediat dupa 1989, la începutul perioadei de tranzitie în activitatea bancara din România s-a produs urmatoarea schimbare:

Banca Nationala a României a fost reorganizata si a intrat astfel în sarcinile sale firesti de Banca Centrala cu urmatoarele functii: emisiunea monetara, asigurarea stabilitatii monetare, administrarea rezervelor valutare ale tarii, urmarirea executarii balantei de plati externe, supravegherea activitatii bancare. Pentru activitatile comerciale al Bancii Nationale a României a fost creata Banca Comerciala Româna S.A.

Pentru mentinerea circulatiei banesti la nivel corespunzator, Banca Nationala a României asigura legatura dintre dimensiunile creditului si volumul masei monetare în circulatie.

Supravegherea activitatii bancare de catre Banca nationala a României în conditiile economiei de piata nu a avut în vedere masuri de comanda si de reglementari - cadru, de orientare profesionala în activitatile bancare: creditul bancar, decontarile, etc. "Alexandru Pintea, Gheorghi Ruscanu, op. citată, pag. 291


Document Info


Accesari: 2041
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )