Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Banci si Garantii

Finante
Banci

In afara de economiile tale, bancile sunt, sau ar trebui sa fie, intr-o economie sanatoasa principala sursa de finantari pentru afacerile mici.Criteriile conform carora se acorda imprumuturi firmelor mici variaza larg de la o banca la alta, si pot varia chiar de la un ofiter de credite la altul. Chiar daca toate institutiile bancare si toti ofiterii de credite iau in considerare aproximativ aceleasi criterii, importanta care le este acordata fiecaruia in parte pote fi diferita.

Unii creditori pot sa se bazeze mult pe garantii altii pe cifra de afaceri sau pe expertiza si experienta ta in domeniul in care vrei sa-ti desfasori activitatea, in timp ce pentru altii cel mai important factor in decizia de acordare a unui imprumut este impresia generala pe care o faci ca proprietarul societatii comerciale. Inainte de a incerca sa obtii un imprumut, incearca sa intelegi din felul in care istitutia aproba cereri de finantare, care sunt criteriile pe care le aceasta le considera importante.

Garantii - bancile folosesc bunuri tangibile, cum ar fi imobilele sau vehiculele motorizate ca garantii ale imprumuturilor. Desi unele banci efectueaza imprumuturi avand ca garantie obiecte aflate in inventar sau polite ipotecare, in cazul afacerilor mici posibilitatea de a obtine un imprumut pe aceste baze este redusa cu mult. Bancile se tem ca obiectele aflate in inventar si politele vor fi transformate in numerar pentru a acoperi pierderi operationale in cazul in care afacerea intampina dificultati. Desi bancile apreciaza folosirea ca garantii a bunurilor tangibile, ele isi doresc sa nu existe posibilitatea ca aceste bunuri sa fie transformate in numerar (ex. imobilele sau proprietatile funciare). Profiturile mari pe care le poate genera afacerea ta nu sunt un criteriu foarte important; ceea ce conteaza este ca tu sa poti garanta efectuarea la timp a platilor principale si a platii dobanzilor.Previziuni Financiare - prezinta in detaliu situatia financiara si cash-flow-ul pentru societatea ta comerciala. Cu cat suma pe care vrei sa o imprumuti este mai mare, banca va dori sa-ti supravegheze mai indeaproape activitatea. Asteapta-te chiar ca banca sa isi doreasca sa iti desfasori cat mai multe operatiuni financiare prin intermediul sau.

Continuitate Sansele tale sa obtii un imprumut cresc daca poti dovedi ca ai desfasurat actiuni financiare profitabile in trecut si daca ai investit mult in afacerea ta. Ai grija ca imprumutul sa nu depaseasca jumatate din capitalul rulant al firmei tale; in caz contrar iti va fi mai greu sa obtii un imprumut.

Garantii personale - impresia pe care TU o creezi conteaza. Multi ofiteri de credit nu cosidera ca investesc numai in societatea comerciala, ci si in proprietarul acesteia. Vei avea mai multe sanse de a obtine imprumutul daca ai legaturi stranse cu comunitatea din care faci parte, daca ai experienta anterioara in domeniul de activitate al firmei tale si daca esti complet dedicat acesteia.Document Info


Accesari: 1580
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )