Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Ce este un fond mutual?

Finante


Ce este un fond mutual?

Un fond mutual (fond deschis de investitii) este un organism de plasament colectiv (OPC) ce reuneste disponibilitatile banesti ale mai multor investitori, transformandu-le in investitii pe piata de capital sau piata monetara. Fondu 10510k1024k l mutual este administrat de catre o societate de administrare a investitiilor (SAI), investitorii fiind absolviti de responsabilitatea administrarii individuale a investitiilor.Pasul de la depozite catre bursa

Investitia in fonduri mutuale este una din variantele potrivite unui investitor debutant, lipsit de experienta pe piata de capital, datorita faptului ca nu ii revine responsabilitatea administrarii investitiei. Fondurile mutuale sunt o modalitate foarte buna de introducere in domeniul investitiilor financiare

Fructificarea economiilor tale

Plasamentul intr-un fond mutual vizeaza fructificarea pe termen lung a economiilor de care dispui. Daca investesti intr-un fond mai riscant, care are expunere pe actiuni, este recomandabil sa mentii banii pe un orizont de 1 - 3 ani sau chiar mai mult, perioada suficienta pentru a beneficia de trendul general al pietei si pentru a se diminua efectul volatilitatilor pe termen scurt.

Administrarea risculuiFondurile mutuale se impart in urmatoarele categorii : fonduri de actiuni (ce investesc preponderent in titluri de capital), fonduri de obligatiuni (investesc preponderent in obligatiuni), fonduri monetare (investesc preponderent in instrumente de trezorerie si depozite bancare) si fonduri diversificate (investesc echilibrat, in mai multe categorii de instrumente).

Astfel, fondurile mutuale monetare si cele de obligatiuni poarta cel mai scazut grad de risc insa si cele mai scazute randamente. Cel mai mare grad de risc apartine fondurilor de actiuni, acestea fiind cele mai expuse fluctuatiilor pietelor de capital, avand insa un risc mai redus decat investitia directa in actiuni datorita diversificarii cu alte tipuri de instrumente financiare. Fondurile diversficate sunt cele cu un risc echilibrat si randament mediu.

Document Info


Accesari: 2393
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )